ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για τους συνδυασμούς υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για τους συνδυασμούς υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας με την υπ΄αριθ. 206/2023 (ΑΔΑ: 6ΤΑΤΩΨΠ-Μ0Ν) απόφασή του, λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ. 8481/2022 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 674/Β/15-2-2022) και το από 15/09/2023 πρακτικό της επιτροπής εκπροσώπων των συνδυασμών υποψηφίων, αποφάσισε ομόφωνα την κατανομή των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, στους συνδυασμούς υποψηφίων, κατά την προεκλογική περίοδο για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και τυχόν επαναληπτικών και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης τους, ως εξής:

1. Να εφαρμοστεί ότι προβλέπει ο νόμος, να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η ρύπανση στην πόλη από την προεκλογική δραστηριότητα και να διεξαχθούν οι εκλογές σε πνεύμα καλής συνεργασίας και πολιτικού πολιτισμού.

2. Η προβολή των συνδυασμών να γίνεται σε διαφημιστικά πλαίσια μπροστά από τα γραφεία – εκλογικά τους κέντρα και στις πλατείες των δημοτικών Κοινοτήτων. Για τη Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρειας προτείνεται επιπλέον, ο αύλειος χώρος του Συνεδριακού & Εκθεσιακού Κέντρου.

3. Μετά τον καθορισμό των χώρων αυτών από το δημοτικό συμβούλιο απαγορεύεται η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο.

4. Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η τοποθέτηση από τους συνδυασμούς, καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών στους χώρους που τους διατίθενται, των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2 Χ 2 Χ 2 μέτρα καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Στην περίπτωση αυτή, επίσης ισχύουν οι όροι της αναλογικής και επί ίσοις όροις διάθεσης.

5. Στους χώρους που διατίθενται για την προεκλογική προβολή δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών.

6. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό ή αεροπανό ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό οι δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους.

7. Απαγορεύεται η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού, από πλαστική ύλη, επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον. Απαγορεύονται, επίσης, η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέϊ, χρώματα κ.λπ., η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001.

8. Απαγορεύεται η χρήση διαφημιστικών τρυκ, γιατί η μαζική ρίψη τους συμβάλλει στη ρύπανση των πόλεων και χωριών και καθιστά προβληματικό τον καθαρισμό των φρεατίων.

9. Οι χρήστες των χώρων οφείλουν να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν με την περισυλλογή των αφισών και τον καθαρισμό των χώρων από τις κολλητικές ουσίες κ.λπ.

10. Τα περίπτερα ή προς κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα αποσύρονται με φροντίδα των χρηστών, εντός οκτώ (8) ημερών από την ημέρα προς ψηφοφορίας. Οι ανωτέρω υποχρεούνται να προωθήσουν προς ανακύκλωση όσα υλικά τυγχάνουν τέτοιας επεξεργασίας. Μέσα στην ίδια προθεσμία, υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη προς να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, μετά την πάροδο προς προθεσμίας των οκτώ (8) ημερών, οι δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέψουν, με την ίδια υποχρέωση ως προς τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ...

Του Αναστάσιου ΒασιάδηΗ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη...

Ξεκινά το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Μ.Α.μ.Α

Ξεκινά το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Μ.Α.μ.Α

Σας περιμένουμε στο χριστουγεννιάτικο παζάρι της...

Ο Μπαρτζώκας με Σταϊκούρα για τα μεγάλα αρδευτικά έργα “Βεργίνας - Μελίκης - Αιγινίου

Ο Μπαρτζώκας με Σταϊκούρα για τα μεγάλα αρδευτικά έργα...

Στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και...

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για Δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα ΟΠΕΚΑ, επιταγή ακρίβειας, συντάξεις

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για Δώρο Χριστουγέννων,...

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η περίοδος πληρωμών με...

Ημαθία: Συνελήφθη 60χρονη διαχειρίστρια εταιρείας που απέκρυψε ΦΠΑ πάνω από 100.000 ευρώ!

Ημαθία: Συνελήφθη 60χρονη διαχειρίστρια εταιρείας που...

Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών γιατί...

Μητροπολίτης Βέροιας προς Ιερείς: «Να εργάζεστε με ζήλο»

Μητροπολίτης Βέροιας προς Ιερείς: «Να εργάζεστε με...

Το πρωί της Τρίτης, 28ης Νοεμβρίου, στο Παύλειο...

Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού σε Μακροχώρι, Ταγαροχώρι, Λαζοχώρι, Πατρίδα και Αγ. Μαρίνα - Υπογράφηκε η σύμβαση

Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού σε Μακροχώρι,...

Υπογραφή σύμβασης «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ...

Λίνα Τουπεκτσή προς Αρχηγό ΓΕΕΘΑ: «Η αγάπη και η εμπιστοσύνη των Ημαθιωτων για την πατρίδα και τις ένοπλες δυνάμεις είναι αδιαμφισβήτητη»

Λίνα Τουπεκτσή προς Αρχηγό ΓΕΕΘΑ: «Η αγάπη και η...

Για εμάς τους Μακεδόνες η αγάπη για την πατρίδα είναι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...