Το όραμα μου για το Σέλι μας

Το όραμα μου για το Σέλι μας

Φτάνοντας στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών, στην επιστολή μου αυτή συγκεντρώνω τους λόγους που με οδήγησαν , όντας μόνιμος κάτοικος στο Σέλι όλο το χρόνο, να ασχοληθώ με τα κοινά του χωριού μας.

Το όραμά μου για το Σέλι οριοθετείται από τα παρακάτω:

1. Οι εκπρόσωποι της κοινότητας πρέπει να δείχνουν σεβασμό, να αφουγκράζονται τους προβληματισμούς όλων των κατοίκων της και το χωριό να είναι ανοιχτό για όλους και για όλες τις απόψεις.

2. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της κοινότητας πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Σελίου στην πράξη. Να διαμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στο χωριό, να ζει την καθημερινότητά του και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο Χωριό μας ώστε να παρεμβαίνει άμεσα . Να έχει ενσυναίσθηση και να νοιάζεται για τον Δημότη. Να ακούει τους Δημότες πριν την λήψη αποφάσεων για το χωριό και να μην αποφασίζει ερήμην τους. Να παρίσταται στα Δημοτικά Συμβούλια, να κάνει Γενικές Συνελεύσεις και να απολογείται θεσμικά στους Δημότες κάθε χρόνο. Με τη δύναμη της συλλογικότητας των δημοτών η Τοπική Κοινότητα θα μπορεί να επιδιώκει τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Σελίου.

3. Το Κοινοτικό Γραφείο, που παραμένει κλειστό για δεκαετίες, πρέπει να είναι σε λειτουργία, με παροχή τηλεφωνικής υπηρεσίας και δωρεάν ίντερνετ. Να δημιουργηθεί από τους αιρετούς της κοινότητας Ιστοσελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άμεση ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών.

4. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο ,τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπαλλήλους του Δήμου αλλά και με την Αντιπεριφέρεια και τους τοπικούς φορείς, πρέπει να υπάρχει μέριμνα για: Υποδομές σχετικά με την βελτίωση του οδικού δικτύου προς και μέσα στο χωριό, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, επισκευή και δημιουργία πεζοδρομιών στον κεντρικό άξονα, συντήρηση πάρκων και δημιουργία νέων παιδικών χαρών, αναμόρφωση των γηπέδων, κατασκευή κοινόχρηστων τουαλετών ,ενέργειες για παρουσία ενός Γιατρού στο χωριό το καλοκαίρι,παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και άλλα εγγειοβελτιωτικά έργα.


5. Τέλος, μόλις καταστεί δυνατό, η κεντρική πλατεία του χωριού πρέπει να αναμορφωθεί ώστε να αναδειχτεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας ενός ορεινού χωριού, με ξύλινα παγκάκια, με πέτρινα τα κιόσκια, με την κατασκευή πέτρινης παραδοσιακής βρύσης και δενδροφύτευση στο δώμα της πλατείας.

Όλα τα παραπάνω θα συμβάλλουν ώστε το χωριό μας να γίνει πιο ασφαλές, λειτουργικό και όμορφο και θα επαναπροσδιορίσουν τον τουριστικό χαρακτήρα του Σελίου δημιουργώντας κίνητρα για νέες επενδύσεις στους τομείς εστίασης, διαμονής και άλλων δραστηριοτήτων.

Ζητώ υπεύθυνα και συνειδητά την ψήφο σας και σας καλώ με αγάπη, σεβασμό και ειλικρίνεια να στηρίξετε το Σέλι μας και την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο μέλλον του χωριού μας!

Ψηφίζουμε στο Σέλι, Δημοτική Κοινότητα Κάτω Βερμίου, Τριμελές Συμβούλιο (μέχρι 2 σταυρούς).

Για ένα Σελι ισχυρό, ενωμένο,με φωνή καθαρή που θα έχει την γνώση να διεκδικεί συνεχεία…..

Φαρσαρώτος Γιώργος

Υποψήφιος Δημοτικής Κοινότητας

Κάτω Βερμίου (Σέλι)

με τον συνδυασμό Δράση με Γνώση

του Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βέροια: Χάριν Τέχνης και Μνήμης, «άνοιξαν» τα κλειστά μαγαζιά της οδού Κεντρικής, με έργα 40 καλλιτεχνών (φωτο)

Βέροια: Χάριν Τέχνης και Μνήμης, «άνοιξαν» τα κλειστά...

Μια μικρής διάρκειας ζωή, μπροστά στις επι χρόνια...

Διαβάστε αύριο στις εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/12/2023)

Διαβάστε αύριο στις εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/12/2023)

Διαβάστε αύριο στις εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/12/2023)

Με την συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Με την συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης...

Στο 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων – με τίτλο...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή της Πιερίων Βέροιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις γιορτές

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενίσχυση του Κοινωνικού...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πώς είναι η ζωή

Πώς είναι η ζωή

Τον περπάτησα,τον δρόμο μου, μέχρι εδώ.Και ίσως,να έχω...

Ποια είναι η ανώτερη ποιότητα ζωής;

Ποια είναι η ανώτερη ποιότητα ζωής;

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΕυτυχώς, φίλοι...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...