ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ Ξεκίνησε η νέα Ινεργουιλική χρονιά

ΟΜΙΛΟΣ INNER WHEEL ΒΕΡΟΙΑΣ Ξεκίνησε η νέα Ινεργουιλική χρονιά

Τα μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας ξεκίνησαν την Ινεργουιλική χρονιά 2023 – 2024 με συνεστίαση στην πιτσαρία «ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ».

Μετά την καθιερωμένη προσευχή η Πρόεδρος του Ομίλου Ελένη Μπαλτζή αφού ευχήθηκε σε όλα τα μέλη καλή Ινεργουϊλική χρονιά με ΦΙΛΙΑ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ σύμφωνα με τους στόχους της Παγκόσμιας Οργάνωσης I.I.W. διάβασε:

α) Την αποχαιρετιστήρια επιστολή της Προέδρου του I.I.W. για το 2022 – 2023 Zenaida Farcon, στην οποία μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά της σχετικά με τους στόχους που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της Ηγεσίας της.

β) Το μήνυμα της Αγγλίδας Προέδρου του Διεθνούς I.W. Trish Douglas προς την Εθνική Εκπρόσωπο μας Ρόζμαρι Νικολακοπούλου για τις φωτιές που κάψανε την Ελλάδα μας με τις σκέψεις και τις προσευχές τους στα μέλη του I.W. και τις οικογένειές τους και τους φίλους τους και το νέο σύνθημα του I.I.W. για τη χρονιά 2023 -2024 «Shine Α Light» που δίνει το πνεύμα που θα κινηθούν οι δράσεις της παγκόσμιας οργάνωσης την φετινή χρονιά.

γ) Την πρώτη επιστολή της Διοικητού της Ομοσπονδίας I.W. Ελλάδας (247 District) Ελένης Παναγιώτου, του Ομίλου I.W. Κηφισιάς με τους στόχους της χρονιάς 2023 -2024 που είναι η ενδυνάμωση των Ομίλων, η συνέχιση του Εθνικού Προγράμματος I.W. «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΖΩΗ» για την εύρεση δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ», της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη και στο σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια του νέου συνθήματος του I.I.W. με δύο κεντρικούς άξονες που είναι ζωτικής σημασίας:

-Λαμπρότερες ζωές για το μέλλον - Διαχείριση της κλιματικής αλλαγής

-Πνευματική ευεξία για λαμπρότερες ζωές

δ) Αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Ομίλου μας με την Ομοσπονδία για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας και στην επίσημη επίσκεψη της Διοικητού στις 10 Οκτωβρίου 2023.

Παίρνοντας τον λόγο η Γραμματέας του Ομίλου Όλυ Ιατροπούλου έδωσε το στίγμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης I.W., της Ομοσπονδίας I.W. Ελλάδας (247 District) και του Ομίλου I.W. Βέροιας για να μας γνωρίσει η νέα μας φίλη Λίνα Τουπεκτσή που έδειξε διάθεση και επιθυμία να γίνει μέλος του Ομίλου μας και παρακολούθησε την συνεστίασή μας.

Αναφέρθηκε δε η Γραμματέας στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 1ης Ιουνίου 2023 με την οποία αποφασίστηκε η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας των γυναικών και κατά της ενδοοικογενειακής βίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ολότητα.

Τέλος, η Προδιοικητής Βιβή Ιατροπούλου στα πλαίσια του συνθήματος ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ διάβασε ένα μήνυμα με τίτλο: «ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ».

«Η διάθεση για εθελοντική προσφορά, ενυπάρχει στο DNA του λαού μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η εξελικτική πορεία εθελοντισμού στον τόπο μας είναι παράλληλη με τη δύσβατη ιστορία του Ελληνισμού. «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ».

Παρακολουθώντας την τηλεόραση με τις φωτιές στην χώρα μας το καλοκαίρι και πρόσφατα τις καταστροφικές πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο, αισθάνθηκα στεναχώρια και λύπη μεν για όλη την καταστροφή αλλά και περήφανη σαν Ελληνίδα που εκτός από τους ήρωες πυροσβέστες (που είναι η δουλειά τους αυτή) και τα φανταράκια μας που υπηρετούν την πατρίδα ότι υπάρχουν και εθελοντές πυροσβέστες και απλοί άνθρωποι που βοηθούσαν μέσα στα μολυσμένα νερά και αυτό δείχνει και μαρτυράει την ευαισθησία του λαού μας.

Σκέφτηκα ότι «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» με κεφαλαία γράμματα. Η πλούσια δράση του εθελοντισμού δείχνει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του κάθε Έλληνα πολίτη.

Μερικοί άνθρωποι δεν σταματούν να προσφέρουν. Άνθρωποι που δίνουν λίγο από το δικό τους φως για να διαλύσουν τα σκοτάδια της καταστροφής.

Βλέπεις τις δραματικές εικόνες και την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να σβήσουν με τα λίγα μέσα που διαθέτουν τις φωτιές, ακούς τις καρδιές τους να χτυπούν δυνατά για να βοηθήσουν αυτούς που κινδυνεύουν από τα νερά και συνειδητοποιείς και αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει τόση αντίθεση με αυτούς, που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση χωρίς να σκεφτούν το τι κακό μπορεί να προκαλέσουν με την καταστροφή της περιουσίας τόσων ανθρώπων και πιθανώς και της απώλειας της ζωής των συνανθρώπων μας και των ζώων.

Γιατί άραγε να υπάρχει τόση αντίθεση;»

ΚΑΛΗ ΙΝΕΡΓΟΥΪΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΙΛΙΑ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Εκ του Ομίλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...