Αριστείδης Ορφανίδης Δήλωση υποψηφιότητας

Αριστείδης Ορφανίδης Δήλωση υποψηφιότητας

Σας ανακοινώνω με ενθουσιασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης την υποψηφιότητά μου για το τιμητικό αξίωμα του δημοτικού συμβούλου στο πλευρό του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη για μια Βέροια με «Δράση με Γνώση» με την προοπτική ανάδειξής της σε πόλη-πρότυπο.

- Γιατί τώρα; Διότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, κρίνοντας ότι τώρα μπορώ να προσφέρω ουσιαστικά από αυτό το μετερίζι, έχοντας την πεποίθηση ότι για να ασχοληθείς με τα του δήμου θα πρέπει πρώτα να έχεις χαράξει μια επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή• διότι το να είσαι σε μια παραγωγική ηλικία και να απαξιώνεις την πολιτική και τους πολιτικούς αφήνοντας την τύχη του τόπου σε άλλους είναι μιζέρια, μοιρολατρία και ευθυνοφοβία• διότι με το να μη συμμετέχεις στα κοινά, επικαλούμενος ότι ο χώρος βρίθει ανηθικότητας και ανικανότητας, αφήνεις ελεύθερο το πεδίο στους άλλους να καθορίζουν το μέλλον σου για σένα χωρίς εσένα• διότι θέλω να αγωνιστώ για να μπορέσει η τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει την κοινωνία που πλήττεται, να προσδώσει υψηλή αξία στην καθημερινότητα των δημοτών, να αναδείξει το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, να προβάλει την πλούσια πολιτιστική ταυτότητα και να δημιουργήσει όρους ελκυστικής τουριστικής εξωστρέφειας για τον τόπο μας• τέλος, διότι μετά από μια μακρόχρονη παραμονή για σπουδές και κυρίως εργασία σε προηγμένες πόλεις του εξωτερικού, γνωρίζω τι πρέπει να κάνουμε στην πόλη μας για να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές.

- Γιατί με τον Κώστα Βοργιαζίδη; Αποφάσισα να συνταχθώ στον αγώνα του νυν δημάρχου αφενός λόγω της εκτίμησης και συμπάθειας που τρέφω για τον ίδιο, αφετέρου -και κυρίως- λόγω της υπερκομματικής(ή μη κομματικής) κοινής αντίληψής μας για τη διαχείριση των δημοτικών θεμάτων και λόγω της πεποίθησης μου ότι κινήθηκε με Δράση και Γνώση από το 2014 επιδεικνύοντας ουσιαστικό και απτό έργο οικονομικού εξορθολογισμού, αναμόρφωσης και βελτίωσης του δήμου μας μέσα σε μια δύσκολη εποχή και ότι μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου αναπτυξιακού περιβάλλοντος που έχει ανάγκη και αξίζει η πόλη.

Μοναδικό κίνητρο δράσης μου η ανιδιοτελής επιθυμία για προσφορά με στόχο το κοινό καλό, όπως έχω αποδείξει με τη μέχρι τώρα πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά, ιδίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Κινητήρια δύναμη για την ενασχόληση μου με τα κοινά είναι η αστείρευτη αγάπη για τη Βέροια κι η αγωνία μου για το μέλλον σ’ έναν τόπο με προοπτική και δυναμική. Με ενεργή συμμετοχή στα κοινά και εθελοντικές δράσεις σε διάφορες συλλογικότητες του τόπου, επιθυμώ με «Δράση με Γνώση» να συμβάλω, καταθέτοντας την πείρα, τις γνώσεις και το πάθος μου, στην τουριστική και πολιτιστική άνοδο και προβολή της Βέροιας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Ο τόπος έχει ανάγκη από νέους αλλά κυρίως δραστήριους πολίτες με δυναμισμό, όραμα, γνώση, εντιμότητα, συνέπεια, καθαρό και νηφάλιο λόγο χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις• από δημοτικούς εκπροσώπους που θα υπηρετούν το δίκαιο και την αξιοκρατία για την ευημερία του συνόλου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συνυποψηφίους που εμφορούνται από αυτές τις αρχές. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ τους φίλους και οικείους για την παρότρυνση να ασχοληθώ με τα δημοτικά δρώμενα.

Συμμετέχω γιατί θεωρώ πως έτσι μόνο κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτόν εδώ τον τόπο, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, για να φτιάξουμε μαζί τη Βέροια που ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον της πόλης μας θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Συνεργασία άξιων και προοδευτικών δυνάμεων• ανθρώπων με όρεξη για δουλειά, κέφι για δημιουργία και αγάπη για τον τόπο μας.

Στηρίζω αυτήν την προσπάθεια για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας:

-Λύσεις για την οικονομική ανόρθωση και τεχν(ολογ)ική ανάπτυξη του τόπου μας

-Λύσεις για την δημιουργία μιας πιο ελκυστικής, πράσινης, αειφόρας, ανθρώπινης και ανθρωποκεντρικής πόλης

-Λύσεις για την ανάπτυξη των χωριών και της υπαίθρου

-Λύσεις για να αξιοποιηθεί το ζωτικό και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου

-Λύσεις για την ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού, και του αθλητισμού.

-Λύσεις για να γίνει η Βέροια ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός υψηλής αξίας όπου ο επισκέπτης θα θέλει να επιστρέφει

-Λύσεις για να χαίρεται κάποιος να ζει στη Βέροια

-Λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του δημότη σε έναν δήμο σύγχρονο και εξωστρεφή

δημιουργώντας μια ζωντανή τοπική αυτοδιοίκηση, κυψέλη δημιουργίας και πολιτισμού, που θα είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και φαινόμενα αλαζονείας, με μια δημοτική αρχή που θα εμπνέει και θα συσπειρώνει την τοπική κοινωνία, αξιοποιώντας μέσα από γόνιμο και δημιουργικό διάλογο όλες τις υγιείς και άξιες δυνάμεις του τόπου.

Σε αυτό το εγχείρημα καλώ όλους τους συνδημότες να γίνουν συνοδοιπόροι στηρίζοντας το πρόγραμμα του δημοτικού συνδυασμού ΄΄Δράση με Γνώση΄΄ αναδεικνύοντας τον ξανά δημοτική αρχή στις προσεχείς εκλογές. Σας καλώ να υποστηρίξετε την υποψηφιότητά μου και να δημιουργήσουμε μαζί προγράμματα και δράσεις για θέματα που αφορούν τους δημότες. Θέλω έναν δήμο που βασίζεται στη συνεργασία με τους δημότες, διότι για να δράσουμε πρέπει να γνωρίζουμε και για να γνωρίζουμε είναι απαραίτητη η γνώμη των δημοτών και η διαβούλευση μαζί τους. Υπερασπίζομαι έναν δήμο που συν-διαμορφώνεται με τους δημότες για τους δημότες.

Ως εκ τούτου, σας προσκαλώ για οποιοδήποτε ερώτημα, παράπονο, αίτημα, ιδεά, πρόταση και για ό,τι θέλετε να αλλάξει ή να βελτιωθεί στον δήμο μας να επικοινωνείτε μαζί μου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου arismethexis@gmail.com, για να είμαι η φωνή του δικαίου στο δημοτικό συμβούλιο που αξίζει στη Βέροιά μας. Αν θέλετε κάποιον στον δήμο που θα έχει την πυγμή και την παρρησία να υπερασπίζεται το κοινό καλό με γνώμονα μόνο την πρόοδο του τόπου, μακριά από καιροσκοπικά ιδιοτελή συμφέροντα, τότε ζητώ σεμνά και συνάμα περήφανα τη στήριξή σας.

Προσωπική σελίδα υποψηφιότητας

(διαβάστε προτάσεις-ιδέες):

https://www.facebook.com/AristeidisOrfanidis

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...