Καταγγελίες για Βιολογικό και απευθείας αναθέσεις από τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Παλουκίδη - «Καμία απάντηση από την δημοτική αρχή της Βέροιας - Πρόκειται για αδικήματα που θα πάρουν τη νομική οδό»

Καταγγελίες για Βιολογικό και απευθείας αναθέσεις από τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Παλουκίδη - «Καμία απάντηση από την δημοτική αρχή της Βέροιας - Πρόκειται για αδικήματα που θα πάρουν τη νομική οδό»

Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία Ν. Ασλάνογλου και Θ. Παπαδόπουλου 

Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑ Βέροιας και οι απευθείας αναθέσεις ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυρός Δήμος», υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κώστας Παλουκίδης και δύο υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού, ο Νίκος Ασλάνογλου και ο Θωμάς Παπαδόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παλουκιδης τόνισε ότι το κεντρικό πρόσωπο και στα δύο ζητήματα είναι ο Κώστας Βοργιαζίδης και οι δύο επιλογές του, ο Στέργιος Διαμάντης (πρόεδρος ΔΕΥΑΒ) και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Για τον βιολογικό, για τον οποίο όπως είπε ο κ. Παλουκίδης έχουν γραφτεί ήδη πολλά, εκτίμησε ότι πρωτίστως είναι θέμα δημόσιας υγείας και αναφέρθηκε στο ιστορικό αλλά και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, παρόντος του εργολάβου, ο οποίος ενώ δέχτηκε πληθώρα ερωτημάτων για τη μέθοδο με την οποία λειτουργεί εδώ και χρόνια τον βιολογικό και για την αποτελεσματικότητά της, δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων ζητώντας να του δοθούν γραπτώς. Ωστόσο, όπως είπε, πέρασαν τόσοι μήνες και μέχρι σήμερα δεν ήρθε καμία απάντηση και διευκρίνιση σε τίποτα, ούτε γραπτώς. «Ως πότε θα δουλεύει η μέθοδος χωρίς να είναι πατενταρισμένη; Πότε θα γίνει επιτέλους αυτή η διαδικασία; Τίποτα, σιωπή… Οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής είναι εδώ; Ζουν σε αυτή την πόλη; Κανένας δεν απαντάει εάν ισχύουν όσα καταγγέλλουμε και φωνάζουμε; Είναι αδύνατον να καταλάβουν ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία; Επιτέλους, απαντήσεις…», τόνισε εκτιμώντας ότι «το χειρότερο είναι πως ο εργολάβος είναι ακόμα μέσα στον Βιολογικό, έναν βιολογικό που συνεχίζει να μην λειτουργεί και να ρυπαίνει».

Ο κ. Παλουκίδης, χαρακτήρισε «απαξιωτικό και καθεστωτικό» τον τρόπο διοίκησης του κ. Βοργιαζίδη, «που δεν έχει κάνει ούτε έναν απολογισμό απέναντι στον κόσμο και στους δημότες».

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Παλουκιδης ήταν οι απευθείας αναθέσεις, των οποίων ο αριθμός είναι τεράστιος, όπως είπε, τα ποσά πολύ μεγάλα, ακριβώς στο όριο και πάντα στους ίδιους εργολάβους. «Δεν λέμε ότι είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο και εδώ ζητάμε επίσης απαντήσεις». Τόνισε και έδωσε τον λόγο στον Νίκο Ασλάνογλου.

Ο κ. Ασλάνογλου, αναφερόμενος στον βιολογικό είπε ότι εδώ και έξι μήνες ερευνούν και υπάρχουν φωτογραφίες της περασμένης Δευτέρας που δείχνουν ότι «συνεχίζει να μην λειτουργεί και ότι τα λύματα, όπως μπαίνουν έτσι καταλήγουν στην τάφρο 66». Ανέφερε ότι υπάρχουν μετρήσεις επισήμων υπηρεσιών για την ρύπανση, χαρακτηρίζοντας εξωφρενικό το γεγονός ότι κάθε μέρα επι 24 ώρες, ο βιολογικός ρυπαίνει το ποτάμι και ρώτησε, εάν μετά από όλα αυτά, «είναι δυνατόν να παραμένει ο εργολάβος μέσα και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ να σφυρίζει αδιάφορα».

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για «μία ανεπαρκή διοίκηση ενώ μέσα σε όλο το σιωπηλό χάος έχουμε κάποιες δεκάδες χιλιάδες τόνους να πετιούνται στο 66 και να μην ενοχλείται κανένας ενώ ακόμα και χθες η γραμμή ιλύος πάλι δεν λειτουργούσε». Το χαρακτήρισε επίσης «σκάνδαλο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό, διότι κάποιοι πληρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την μεταφορά ιλύος, η οποία, αναρωτιόμαστε που πήγε»

Ο κ. Ασλάνογλου μιλώντας για τις απευθείας αναθέσεις, μέμφθηκε τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο ότι «επι πολλούς μήνες, με προσωπικό του όχημα κουβαλούσε χορτοκοπτικά μηχανήματα και υλικά παιδικών χαρών» και ρώτησε: «για ποιο λόγο γίνεται αυτό, από την στιγμή που αυτές τις εργασίες τις αναλαμβάνουν εργολάβοι με απευθείας αναθέσεις, τι δουλειά έχει ο κ. Παπαδόπουλος, ποιον βοηθάει και γιατί διαθέτει το όχημα του, ίσως και εργαζόμενους και γιατί όλα αυτά δεν ενοχλούν κανέναν. Από εμάς, το θέμα αυτό, έχει πάρει το δρόμο του», είπε.

Παίρνοντας τον λόγο, ο δικηγόρος, υποψήφιος του συνδυασμού, Θωμάς Παπαδόπουλος, είπε ότι πρόκειται για αδικήματα και μάλιστα όσον αφορά τον βιολογικό, για ποινικά αδικήματα. «Αυτή η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή νομικά και με τέτοια σοβαρά αδικήματα θα πάρει σύντομα τον νομικό δρόμο».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, γιατί δεν πήγαν οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες στον εισαγγελέα, απάντησαν ότι πήγαν, έχουν ήδη δώσει κατάθεση και περιμένουν να οδηγηθούν στο ακροατήριο, αλλά αυτές οι υποθέσεις πάνε αργά και δεν εξαρτώνται από τους ίδιους. Όσον αφορά τη θέση του συνδυασμού, ο κ. Παλουκίδης είπε ότι η πρότασή τους είναι να δουλέψει επιτέλους ο βιολογικός και ως προς τις αναθέσεις, να γίνονται όλα τα έργα με διαγωνισμούς και μελέτες.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...