Επίσημη επίσκεψη της Διοικητού Ομοσπονδίας INNER WHEEL ΕΛΛΑΔΑΣ στον Όμιλο I.W. ΒΕΡΟΙΑΣ

Επίσημη επίσκεψη της Διοικητού Ομοσπονδίας INNER WHEEL ΕΛΛΑΔΑΣ στον Όμιλο I.W. ΒΕΡΟΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023 η επίσημη επίσκεψη της Διοικητού της Ομοσπονδίας I.W. Ελλάδας (247 District) Ελένης Παναγιώτου στον Όμιλο I.W. Βέροιας στην πιτσαρία «ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ», παρουσία όλων των μελών του Ομίλου.

Σε μια όμορφα στολισμένη αίθουσα με το λάβαρο του Ομίλου, την Ελληνική σημαία, τα σημαιάκια του φιλοξενούντος ομίλου I.W. Βέροιας και του Ομίλου I.W. Κηφισιάς. (του Ομίλου της Διοικητού) καθώς και το σύνθημα της χρονιάς 2023 – 2024 του Διεθνούς Inner Wheel «SHINE A LIGHT» ξεκίνησε η εκδήλωση με την καθιερωμένη προσευχή από την Διοικητή.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός και το καλωσόρισμα από την Γραμματέα του Ομίλου Όλυ Ιατροπούλου, η οποία έδωσε και το στίγμα του Ομίλου στα 25 χρόνια ύπαρξής του από τις 13 Ιουνίου 1998 όπου πήραμε την ΧΑΡΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ από το I.I.W. με φιλία, αλληλεγγύη, συνεργασία, παίζοντας το Ινεργουϊλικό παιχνίδι και βλέποντας τα αληθινά προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, για την οικογένεια, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, για τις κακοποιημένες γυναίκες, για τη νεολαία με τα ναρκωτικά, ανακαλύπτοντας την αξία του εθελοντισμού.

Δημιουργώντας Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά Bazzar καθώς και απογευματινές εκδηλώσεις με αξιόλογους ομιλητές για τη συγκέντρωση χρημάτων και με χρήματα μελών του Ομίλου προσφέραμε χρηματικά ποσά και είδη πρώτης ανάγκης σε όλους σχεδόν τους φιλανθρωπικούς Συλλόγους της πόλης μας και του Ν. Ημαθίας και βραβεύσαμε μαθητές και αθλητές με ειδικές ανάγκες.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Ομίλου Ελένη Μπαλτζή καλωσορίζοντας και εκείνη την Διοικητή αναφέρθηκε στην πόλη μας την Βέροια, μια πόλη Βυζαντινή με σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά με συγκλονιστικά μνημεία (μάρτυρες αψεγάδιαστοι μιας σημαντικής διαδρομής που χάνεται στα βάθη των αιώνων) ενώ συνυπάρχει αρμονικά με τα σύγχρονα κέντρα αναψυχής (χιονοδρομικά κέντρα, πάρκα φυσικού κάλλους) σε όλο τον Νομό Ημαθίας, που προσφέρουν απλόχερα στον επισκέπτη στιγμές μοναδικές που μένουν χαραγμένες στη μνήμα για πάντα.

Σ’ αυτήν την πόλη υπάρχει ένας μικρός Όμιλος εδώ και 25 χρόνια που τα μέλη του στηρίζουν ιδρύματα και φορείς και δίνουν μάχες υπέρ των συνανθρώπων τους.

Δίνοντας δε την υπόσχεση προς την Διοικητή ότι και αυτήν την χρονιά θα ακολουθήσουμε όλα τα μέλη το νέο Σύνθημα του I.I.W. «SHINE A LIGHT» και θα υλοποιήσουμε τους φετινούς στόχους της Ομοσπονδίας I.W. Ελλάδας τοποθετώντας πάντα τον Ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

Παίρνοντας τον λόγο η Διοικητής Ελένη Παναγιώτου αναφέρθηκε στους στόχους της Διοίκησης για την Ινεργουϊλική χρονιά 2023 – 2024 που σχετίζονται με:

• Την ενδυνάμωση των Ομίλων

• Την συνέχιση του Εθνικού Προγράμματος I.W. «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΖΩΗ» για την εύρεση Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ»

• Τον σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια του συνθήματος «SHINE A LIGHT» του I.I.W. όπως μας παροτρύνει η Πρόεδρος του Διεθνούς I.W. Trish Douglas για λαμπρότερες ζωές για το μέλλον – διαχείριση της κλιματικής αλλαγής – πνευματική ευεξία που να φωτίζει τις ζωές.

Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικότερες ημερομηνίες της Ινεργουϊλικής χρονιάς μεταξύ των οποίων είναι:

α) 1-3 Μαρτίου 2024 το Πανελλήνιο Συνέδριο στην Πάτρα και

β) 7-10 Μαΐου 2024 το 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο I.I.W. στο Μάντσεστερ της Αγγλίας με επετειακό χαρακτήρα λόγω των 100 χρόνων ίδρυσης του Οργανισμού και

γ) στην νέα Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας I.I.W. Ελλάδας που ξεκίνησε από αρχές Σεπτεμβρίου.


Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο, προσφέροντας οικονομική βοήθεια όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Ελληνίδα Διοικητή της 88 Περιφέρειας Γερμανίας Σοφία Κουτσόπαπα και τους 38 Ομίλους που την απαρτίζουν καθώς και την συμπαράσταση από την Nicole Cambier – Molinlaux, πρόεδρο Συμβουλίου και Εθνική Εκπρόσωπο Βελγίου – Λουξεμβούργου που εκδήλωσε την πρόθεσή της χώρας της για οικονομική βοήθεια.

Ακολούθησε η εισδοχή ενός νέου μέλους στον Όμιλό μας, της Λίνας Τουπεκτσή, της οποίας το βιογραφικό διάβασε η ανάδοχος Προπροέδρος του Ομίλου Ελένη Φείδα – Τρίγκα που της παρουσίασε και τις υποχρεώσεις της και αφού την καλωσόρισε εκ μέρους όλων των μελών του Ομίλου, παρότρυνε την Διοικητή να της βάλει στο πέτο το σήμα με τη ρόδα του I.W.

Ευχαριστώντας το νέο μέλος υποσχέθηκε ότι θα συμμετέχει και θα λαμβάνει πλήρες και ενεργό μέρος σε όλα όσα έχει να προσφέρει ο Όμιλός μας στην κοινωνία που ζούμε, στην Ομοσπονδία I.W. Ελλάδας και στην Παγκόσμια Οργάνωση I.I.W.

Μετά τις ανταλλαγές δώρων και τις καθιερωμένες φωτογραφίες ακολούθησε γεύμα.

Μία πολύ όμορφη βραδιά με πολύ αγάπη & φιλία και μία υπόσχεση από όλα τα μέλη του Ομίλου I.W. Βέροιας προς την Διοικητή ότι θα ακολουθήσουν το σύνθημα του I.I.W. «SHINE A LIGHT» για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι ΦΙΛΙΑ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ για λαμπρότερες ζωές για το μέλλον.

Εκ του Ομίλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...