‘’Πορεία Φωτός’’ Ν-Γ Πεντζίκης - Το Νέο βιβλίο του Ηγουμένου της Μονής Προδρόμου Πορφύριου Μπατσαρά , παρουσιάστηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας .

‘’Πορεία Φωτός’’ Ν-Γ Πεντζίκης - Το Νέο βιβλίο του Ηγουμένου της Μονής Προδρόμου Πορφύριου Μπατσαρά , παρουσιάστηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας .

Στην κατάμεστη αίθουσα του δεύτερου ορόφου της Δημόσιας βιβλιοθήκης Βέροιας παρουσιάστηκε χθες το νέο βιβλίο του πατρός Πορφυρίου Ηγουμένου της Μονής του Τιμίου Προδρόμου Βέροιας.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο συγγραφέας κύριος Γιάννης Καισαρίδης ο οποίος μίλησε για τον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη και την ζωή του . Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η κυρία Άννα Καζαντζίδου , ζωγράφος και αγιογράφος η οποία μίλησε για τις βιωματικές εμπειριες της με τον Πεντζίκη , και την γνωριμία τους στην Βέροια. Ο επόμενος ομιλητής της παρουσίασης ήταν ο Στέλιος Κούκος , δημοσιογράφος ο οποίος μίλησε και αυτός για τις πτυχές της ζωής του Ν-Γ Πεντζίκη . Στο τέλος έλαβε τον λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου π.Πορφύριος λέγοντας χαρακτηριστικά «Με κάνατε κομμάτια» δηλώνοντας έτσι την ιδιαίτερη συγκίνηση του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για αυτην την εκδήλωση και είπε μερικά λόγια για το βιβλίο και τους λόγους που τον έκαναν να το γράψει. Μίλησε ακόμα για τον ίδιο τον Πεντζίκη , σημειώνοντας χαρακτηριστικά το ήθος του , την πνευματικότητα του και καταλήγοντας πως μια τέτοια παρουσίαση ήταν το καλύτερο «μνημόσυνο» για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου - Γαβριήλ Πεντζίκη.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Γεωργία Μπατσαρά , ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και ο π.Παύλος Σταματάς ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βέροιας .Δείτε φωτογραφίες   :