Απόστολος Βεσυρόπουλος: Προστασία των αδύναμων πολιτών με οφειλές και βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Προστασία των αδύναμων πολιτών με οφειλές και βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού

Από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και οφειλετών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι με την βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερου κουρέματος των ρυθμίσεων που μπορεί να φτάνει έως και το 28% ενώ ξεκαθαρίζεται ότι η ρύθμιση θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από όλους ( Τράπεζες, Κράτος και funds). Θεσπίζονται επίσης κανόνες για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παρέχουν ενημέρωση στους δανειολήπτες, μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα, για: α) το ύψος της οφειλής, β) το ιστορικό των πληρωμών, γ) τις δόσεις και δ) το επιτόκιο της ρύθμισης.

Ο κ. Βεσυρόπουλος χαρακτήρισε θετική τη ρύθμιση με την οποία επεκτείνονται οι συναλλαγές μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρήματα θα μεταφέρονται άμεσα στους λογαριασμούς ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων χωρίς να υπόκεινται σε τραπεζικές προμήθειες και χρεώσεις. Ο βουλευτής Ημαθίας, αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους την τελευταία τετραετία, επισημαίνοντας ότι:

- Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ, που ενεργοποίησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε κατά 13 δισεκατομμύρια ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες.

- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023 είχαν πραγματοποιηθεί 8.804 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, οι οποίες αντιστοιχούν σε 3,26 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλών.

«Οι λύσεις στα δύσκολα προβλήματα δεν προκύπτουν μέσα από το λαϊκισμό και τις ανέφικτες προτάσεις. Οι λύσεις προκύπτουν μεθοδικά, με μελέτη , ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα. Αυτό το δρόμο ακολουθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και 4 χρόνια , έχοντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών .Μια εμπιστοσύνη που ανανεώθηκε πρόσφατα και επιβεβαιώνεται καθημερινά», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (4/3/2024)

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Χαρίσης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Χαρίσης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024...

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: Σπάω τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας κατά της Βίας - Δράση του Γυμνασίου Τρικάλων

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: Σπάω τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας...

 Το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας σε συνεργασία με το...

Έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Χατζηευστρατιάδου σε ηλικία 94 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Χατζηευστρατιάδου σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024...

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 33 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο...

 Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ...

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Νάουσας για την θολότητα του νερού

Ενημέρωση της ΔΕΥΑ Νάουσας για την θολότητα του νερού

Μετά από έντονη βροχόπτωση και λιώσιμο χιονιών ...

Σύλληψη 4 ανηλίκων για 4 κλοπές και 13 απόπειρες κλοπής στην Βέροια

Σύλληψη 4 ανηλίκων για 4 κλοπές και 13 απόπειρες κλοπής...

Συνελήφθησαν στις 1 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι στην ...

Έφυγε από τη ζωή ο Παρασκευή Γιάννακα σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Παρασκευή Γιάννακα σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...