Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία- Η ιστορία και οι δράσεις για την ανέγερση Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ στην Πατρίδα, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση των «Παιδιών της Άνοιξης»

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία- Η ιστορία και οι δράσεις για την ανέγερση Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ στην Πατρίδα, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση των «Παιδιών της Άνοιξης»

Την ιστορία τους έως τώρα, από την στιγμή που αποφάσισαν (πριν από τρία χρόνια) να διεκδικήσουν και να ξεκινήσουν την ανέγερση ενός νέου Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ στην Πατρίδα, σε οικόπεδο που διέθεσε ο Δήμος Βέροιας, παρουσίασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας «Τα παιδιά της Άνοιξης», στην μουσικοθεατρική τους εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Στην γεμάτη αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας το κοινό ενημερώθηκε για την ιστορία και τις δράσεις της καμπάνιας του Συλλόγου που έτρεξε μέσα από διάφορα πρότζεκτ που είχαν στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την δημιουργία του νέου τους ΚΔΗΦ, όπως τα «1.000 αριθμημένα τούβλα» , τα βραχιολάκια, την συλλογή πλαστικών καπακιών, τον Bili , ο ήρωας - γέφυρα συνύπαρξης, επικοινωνίας και ενημέρωσης ανάμεσα στην κοινωνία και τα ΑμεΑ, και την παρούσα δράση «Βάλε το αποτύπωμά σου». Τον Σεπτέμβριο το έργο της ανέγερσης είχε ολοκληρωθεί κατά το 80% και για την αποπεράτωση του απέμενε το σημαντικό ποσό των 180.000 ευρώ. Ο σύλλογος αναζήτησε, 180 Χρυσούς Δωρητές που θα έβαζαν το αποτύπωμά τους και θα προσέφεραν από 1.000 ευρώ έκαστος έως το τέλος του 2023, επιταχύνοντας την έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Κάτι, που στήριξαν πολλοί συμπολίτες, πολιτικοί άρχοντες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση χρειάζονται ακόμα 100 χρυσοί δωρητές, από τους 180 συνολικά, για να καλυφθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για το σπίτι των Παιδιών.

Η εκδήλωση την οποία παρουσίασαν ο δημοσιογράφος Νίκος Βουδούρης και η Αλίνα Μαυροπούλου, ολοκληρώθηκε μουσικά με το τραγούδι του Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη (πιάνο και ερμηνεία) σε στίχους Δημήτρη Μπρούγου, με τίτλο «Παιδιά της Άνοιξης» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Heaven Music. Επί σκηνής αλλά και οθόνης, και τα παιδιά του συλλόγου, που πρωταγωνιστούσαν σε όλη σχεδόν την διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης που συνόδευσε με την λύρα του. Προηγήθηκε η απονομή τιμητικής πλακέτας στου αδελφούς Τσαχουρίδη, από τον παρόντα Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελούν «Τα παιδιά της Άνοιξης» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά των αδελφών Τσαχουρίδη, με τους οποίους διατηρεί στενούς πνευματικούς και φιλικούς δεσμούς.

Στο κλείσιμο της βραδιάς η πρόεδρος του συλλόγου, Νόρα Σαρκατζή έδωσε αναμνηστικές πλακέτες στους καλλιτέχνες Φένια και Έλενα Τσικιτίκου και Νίκο Ράλλη, που συνετέλεσαν στην δημιουργία του βίντεο, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον «αθόρυβο» και πολύτιμο συνεργάτη του συλλόγου, Ιάκωβο Καγγελίδη και όλους όσοι στηρίζουν τον δύσκολο αγώνα των Παιδιών της Άνοιξης. Ευχαριστίες δόθηκαν και στα τοπικά ΜΜΕ για την συνεχή υποστήριξη, στην ΕΡΤ3 (παρούσα ήταν η δημοσιογράφος από την «Περίμετρο» Ελένη Καμπάκη) και στα Μέσα που πρόβαλαν πανελλαδικά, δράσεις του συλλόγου.

Παρόντες στην εκδήλωση, οι τέσσερις βουλευτές Ημαθίας (Βεσυρόπουλος, Μπαρτζώκας, Τσαβδαρίδης, Κοτίδης), ο δήμαρχος Βέροιας, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «πράξεις για την Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, κοινωνικών, φορέων, κ.α.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...