Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Βέροιας και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας -«Άδικο για την νοικοκυρεμένη και με φθηνό νερό ΔΕΥΑΒ»

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Βέροιας και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας -«Άδικο για την νοικοκυρεμένη και με φθηνό νερό ΔΕΥΑΒ»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη συνάντηση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Βέροιας με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη στο Δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοθετικό σχέδιο της Κυβέρνησης, βάση του οποίου ετοιμάζει την κατάργηση και συγχώνευση των ΔΕΥΑ, μετά την πορεία στην πόλη, κατέληξαν στο Δημαρχείο. Συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, τον οποίο ενημέρωσαν για το νέο νομοσχέδιο και τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στη λειτουργία των ΔΕΥΑ και των πολιτών κατ΄ επέκταση.

Την αντίθεσή του στο σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης εξέφρασε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης, ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνάντηση. Ο πρόεδρος Στέργιος Διαμάντης και ο διευθυντής Θωμάς Αχτσής ανέφεραν στον δήμαρχο ότι η ΔΕΥΑΒ είναι από τις λίγες στη χώρα με μηδενικό χρέος προς τη ΔΕΗ, παρά τη μεγάλη αύξηση στα τιμολόγιά της τα τελευταία χρόνια. «Είναι παράλογο και άδικο να υπάρχει επιβράβευση αυτών που χρωστάνε και όχι των νοικοκυραίων. Γιατί να πληρωθούν από τα λεφτά όλων τα χρωστούμενα των λίγων;» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος, με τον διευθυντή να προσθέτει ότι η ΔΕΥΑΒ είναι νοικοκυρεμένη και με φθηνό νερό. «Γιατί να μπούμε στο ίδιο καζάνι; Και τελικά πού χωράει το κέρδος σε μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις;» αναρωτήθηκε, χαρακτηρίζοντας την πιθανή συγχώνευση των ΔΕΥΑ αρχή του κακού και βήμα προς την ιδιωτικοποίηση των νερών.

Το Σωματείο των Εργαζομένων ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου που προβλέπει την συγχώνευση των ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, δηλαδή την δημιουργία μίας ΔΕΥΑ ανά Περιφέρεια και τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η συγχώνευση θα επιφέρει υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι ΔΕΥΑ και αύξηση της τιμής του νερού. Στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι τέτοια μεγάλα συγκεντρωτικά σχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν αφουγκράζονται τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Δήμαρχο για την 24ωρη λειτουργία της επιχείρησης 365 ημέρες το χρόνο, για το έργο υποδομής που έχει εκτελέσει όλα τα χρόνια λειτουργίας της, για το σταθερά χαμηλό τιμολόγιο και για το γεγονός ότι δεν έχει οφειλές.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης άκουσε τους εργαζόμενους με προσοχή, συμφώνησε μαζί τους για τη σοβαρότητα του νέου νομοσχεδίου και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετέχει στην Έκτακτη Γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης των ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ) που θα γίνει ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ την 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στην συνέλευση αυτή λόγω της κρισιμότητας του θέματος θα συμμετέχουν εκτός από τις Διοικήσεις των ΔΕΥΑ, στελέχη, δήμαρχοι, ακόμη και νέο εκλεγέντες δήμαρχοι.

Μετά την ενημέρωση του δημάρχου η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση σχετικού Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας, από τον Πρόεδρο των εργαζομένων Ηλία Τσακτάνη.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων υπέρ πατρίδος

Ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων υπέρ πατρίδος...

Η Ι Μεραρχία Πεζικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο  9...

H κίνηση του Μητροπολίτη από Τρίτη 5 έως Τρίτη 12 Μαρτίου

H κίνηση του Μητροπολίτη από Τρίτη 5 έως Τρίτη 12 Μαρτίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Εκταφή οστών από το δημοτικό κοιμητήριο Νάουσας

Εκταφή οστών από το δημοτικό κοιμητήριο Νάουσας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας έλλειψης χώρου στο...

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Στην Κωνσταντινούπολη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκαν ...

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ....

Το έθιμο της χελιδόνας και μαρτάκια από το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

Το έθιμο της χελιδόνας και μαρτάκια από το Λύκειο των...

Με μεγάλη χαρά τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του...

Σεμινάριο Πιάνου από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως

Σεμινάριο Πιάνου από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη...

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας: Δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, για την ισότητα

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας: Δράση του...

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, το Κέντρο...

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ

Τσικνοπέμπτη 7/3: ΧΑΛΚΙΝΑ – ΨΗΣΙΜΑΤΑΠαρασκευή 15/3: ΜΑΣΚΕ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...