ΛΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους

ΛΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό συμβούλιο και θα προωθηθεί προς ψήφιση τις επόμενες μέρες με βασικό αντικείμενο τη συγχώνευση των 126 ΔΕΥΑ της χώρας σε πολύ λιγότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί τη συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής και του νομοθετικού πλαισίου που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την ευρωπαϊκή οδηγία-πλαίσιο και οδήγησε στην εμπορευματοποίηση του νερού, της χρήσης του, των υποδομών του, των εργασιών συντήρησης δικτύου, την εκτόξευση των τιμολογίων, τον δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα και την επιθετική προώθηση της εμπορευματικής και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των επιχειρήσεων ύδρευσης.

Τεράστια ευθύνη φέρουν και όλες οι πρόθυμες δημοτικές αρχές για τη σημερινή κατάσταση και τα υπαρκτά προβλήματα που χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Επισημαίνουμε πως οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ βιώνουν εδώ και χρόνια την πολιτική της συνεχιζόμενης απαξίωσης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών, μια πολιτική που φέρει τη σφραγίδα όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων.

Θέση αδιαπραγμάτευτη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας είναι πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προωθούμενη συγχώνευση των 126 ΔΕΥΑ, πολιτική που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ρύθμισης με τη διεύρυνση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, που αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιτάχυνση της παραχώρησης της κερδοφόρας διαχείρισης του νερού και των αστικών αποβλήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Επισημαίνουμε τις ευθύνες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που με την στάση της στηρίζει αυτήν την πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

- Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού με τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ.

- Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας μπαίνει μπροστά και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων και του λαού για φθηνό, ασφαλές, ποιοτικό και επαρκές νερό, για τη διαχείριση του συνόλου των υδατικών πόρων και των υποδομών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για οικιστική και αγροτική χρήση, και την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης του.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...