Εν όψει της νέας 5ετούς θητείας… - Πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους, ορκίστηκαν ο δήμαρχος Βέροιας και οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Εν όψει της νέας 5ετούς θητείας… - Πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους, ορκίστηκαν ο δήμαρχος Βέροιας και οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Παρουσία των εκλεγμένων συμβούλων και συγγενών τους που μοιράστηκαν με χαμόγελα και ευχές την χαρά τους, έγινε το βράδυ της Δευτέρας (18/12) η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του δήμου Βέροιας, για τα επόμενα 5 χρόνια.


Στην γεμάτη αίθουσα του Χώρου Τεχνών, πρώτος ορκίστηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, επαναλαμβάνοντας τον όρκο που διάβασε ο Μητροπολίτης, «να είναι πιστός στην πατρίδα, να υπακούει στο σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του».


Μετά το «άξιος» του κ. Παντελεήμονα, ο δήμαρχος κάλεσε στη σκηνή τους συμβούλους που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο τοποθετώντας ο καθένας το χέρι του στον ώμο του άλλου, ως είθισται, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ.

Ακολούθησαν ομιλίες του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ διαβάστηκε και ένας σύντομος χαιρετισμός και ευχές για καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή από τον βουλευτή Ημαθίας, Τάσο Μπαρτζώκα.

Μητροπολίτης: «Καλείσθε να χαράξετε νέους ορίζοντες, που θα αναδεικνύουν το λαμπρό παρελθόν της πόλης»


Πριν τις πολιτικές ομιλίες μίλησε δίνοντας τις ευχές του, ο Μητροπολίτης που ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η επανεκλογή σας στο αξίωμα τοῦ Δημάρχου, όπως καί σεις γνωρίζετε καί τό αισθάνεσθε, είναι συγχρόνως μεγάλη τιμή καί μεγάλη ευθύνη. Καί ἡ ευθύνη συνίσταται στό γεγονός ὅτι όχι μόνο καλείσθε νά συμπληρώσετε καί νά βελτιώσετε τό έργο τῆς προηγούμενης θητείας σας, ἀλλά καί νά χαράξετε νέους δρόμους καί νέους ορίζοντες, πού θά αναδεικνύουν τό λαμπρό παρελθόν αὐτῆς τῆς πόλεως καί συγχρόνως θά ἀξιοποιοῦν τά ἐργαλεῖα καί τά μέσα τά ὁποῖα προσφέρει καί ἡ εὐνοϊκότερη οἰκονομική συγκυρία ἀλλά καί ἡ τεχνολογία, μέ τίς δυνατότητες πού δίδει, γιά τήν αρτιότερη καί αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τῶν πολιτών ἀλλά καί τῶν πολλῶν ἐπισκεπτῶν τῆς Βεροίας.


Εύχομαι καί ελπίζω ὅτι στά χρόνια πού έρχονται ἡ πόλη μας νά ἐξελιχθεῖ θετικά, λαμβάνοντας ὑπόψη καί τίς σύγχρονες απόψεις γιά βιώσιμη ανάπτυξη μέ τή χρήση ὑλικῶν καί μεθόδων φιλικῶν πρός τό περιβάλλον, μέ μηδενικό κατά τό δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ἔτσι ὥστε καί ἡ ζωή ὅλων μας νά εἶναι περισσότερο άνετη καί ευχάριστη ἀλλά καί νά συμβάλλουμε κατά τό δυνατόν στή βελτίωση τῶν συνθηκῶν ζωῆς καί γιά τίς ἑπόμενες γενιές ἀλλά καί γιά τά περίφημα ιστορικά μνημεία πού βρίσκονται στό κέντρο τῆς πόλεώς μας καί τά ὁποῖα ὡς γνωστόν υποφέρουν καί αὐτά ἀπό τίς περιβαλλοντικές ἐπιπτώσεις». Ο κ. Παντελεήμων, κλείνοντας ευχήθηκε τόσο στον Δήμαρχο, όσο και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους. Εκφράζοντας και την ευχή να συνεχιστεί η αγαστή και πολύχρονη συνεργασία του Δήμου με την τοπική Εκκλησία προς όφελος του λαού του ευλογημένου αυτού τόπου, της προβολής της πόλης και της ιστορίας της, αλλά και την πρόοδό της.


Βοργιαζίδης: «Λίγα λόγια και πολύ δουλειά, έχουν αποδείξει την ποιότητα του έργου μας»

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στη γιορτή της δημοκρατίας, καθώς όπως επεσήμανε, «η τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής και του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου και Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, είναι γιορτή Δημοκρατίας». Στη συνέχεια καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους νέους εκλεγμένους που έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του τόπου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους απερχόμενους συμβούλους που επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο και την τοπική κοινωνία. Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική απώλεια του προέδρου του Πολυδενδρίου Χρήστο Κεφτέ, ενός ανθρώπου που πρόσφερε πολλά στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


«Η σημερινή μέρα έχει και για μένα προσωπικά, μεγάλη συναισθηματική αξία, καθώς σηματοδοτεί το ξεκίνημα της τρίτης συνεχόμενης θητείας μου στο αξίωμα του Δημάρχου Βέροιας. Αποτελεί τη συνέχεια μιας διαδρομής που συμπληρώνει 9 χρόνια αυτοδιοικητικής πορείας και τώρα συνεχίζει να μεγαλώνει, να ωριμάζει, να ανανεώνεται και να καινοτομεί, διατηρώντας πάντα τις ίδιες αξίες όπως στο ξεκίνημα, το 2014. Όλοι μαζί ενώσαμε πάλι τις δυνάμεις μας και διεκδικήσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Βέροιας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη διασφάλισης της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης, των έργων και των υπηρεσιών της, με στόχο την καλύτερη καθημερινότητα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του τόπου μας», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Οι πολίτες της Βέροιας αξιολόγησαν θετικά το έργο, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, που ως Διοίκηση αναλάβαμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, στην καρδιά της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.


Μέχρι σήμερα όχι απλά καταφέραμε να κρατήσουμε τον Δήμο υγιή, βιώσιμο και ανθεκτικό στον κυκεώνα των κρίσεων αλλά καταφέραμε να βελτιώσουμε την εικόνα και το κύρος του Δήμου Βέροιας με πυλώνα την σταθερότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Στο νέο δημιουργικό ξεκίνημα της δημαρχιακής μας θητείας θα στηριχθούμε στις ισχυρές βάσεις όσων έγιναν στο παρελθόν, αλλά και στις αρχές και αξίες που διαχρονικά υπηρετούμε. Πάντα πίστευα ότι θεμελιώδης ρόλος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός φιλικού οικονομικού και επενδυτικού περιβάλλοντος. Για να το επιτύχουμε αυτό, καταρχάς επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε ένα δήμο λειτουργικό, διοικητικά και επιχειρησιακά ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πράσινη μετάβαση και η κλιματική αλλαγή».


Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ομάδας του, που επικεντρώνεται στην εξασφάλιση ενός δήμου βιώσιμου ανθεκτικού σε πιθανές μελλοντικές κρίσεις και ενδεικτικά, μεταξύ πολλών άλλων, είπε:

- Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Βέροιας από 42,3 εκατ. € το 2019 σε 64,5 εκατ. € το 2023 που αντιστοιχεί σε μια αύξηση άνω του 50% σε μια μόλις τετραετία.

- Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου από 7,7 εκατ. € το 2018 σε 28,3 εκατ. € το 2023, αντιστοιχώντας σε τετραπλασιασμό σχεδόν των προβλεπόμενων έργων.

-Μειώσαμε κατά 4.800.000€ τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου από το 2014 χωρίς να λάβουμε ούτε ένα νέο δάνειο.

- Αναζητήσαμε 100.000.000€ από χρηματοδοτήσεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκ των οποίων υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε έργα άνω των 70.000.000€

- Υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε έργα ύψους τουλάχιστον 15.000.000€ με ίδιους πόρους.


Το όραμα της δημοτικής αρχής εστιάζει στην υιοθέτηση εξωστρεφούς και καινοτόμου πολιτικής συνεργασιών. Βασική επιδίωξη αποτελεί η εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης σχετικά με: την προσφορά υπηρεσιών ψηφιακά καινοτόμων, αποτελεσματικών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ανάπτυξη μιας φιλικής πόλης κοντά στον πολίτη, το περιβάλλον, την προώθηση της τοπικής και εσωτερικής ανάπτυξης του δήμου, τη δημιουργία κοινωνικών δομών και δράσεων που συμβάλλουν στη συνοχή του κοινωνικού ιστού, την ενίσχυση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος, την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης του πληθυσμού.

Στοχεύουμε στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων με σκοπό τη βελτίωση της οικονομικής θέσης του Δήμου.


Γι’ αυτό επενδύουμε: στην ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ως εργαλείου ανάπτυξης και παροχής υψηλού επιπέδου διαβίωσης. Αναδεικνύουμε τον Δήμο μας σε πόλο καινοτομίας με την υλοποίηση πρωτοποριακών δράσεων στους τομείς της αστικής ανάπτυξης, της παραγωγής ενέργειας, της τουριστικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και προστασίας.


Παράλληλα: Αναδιοργανώνουμε τις διοικητικές μας δομές προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό, ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα που θα μπορέσει βασιζόμενο να επιτύχει μια λειτουργική, άμεση και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών προς τον Δημότη. Το σχήμα αυτό βασίζεται στις αρχές του σωστού προγραμματισμού, της χρήσης εξελιγμένων συστημάτων Τεχνολογίας Πληροφοριών, στην ποιότητα και γνώση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι Κατευθυντήριες γραμμές της Β΄ Φάσης του πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Βέροιας 2023-2027 αποτελούν συγκερασμό των τριών διαστάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης: της οικονομικής, της κοινωνικής και της περιβαλλοντικής διάστασης, για πιο δίκαιες και ανθεκτικές κοινωνίες και ευημερούσες οικονομίες.

Αυτές συνοψίζονται στη:

-Στήριξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης, που αποτελεί τον οικονομικό πυλώνα του Δήμου μας.

-Στη Δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για τη δημιουργία νέων επενδύσεων και την τόνωση των υφιστάμενων.


-Στην Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Δήμος μας στον τομέα του τουρισμού, συνδυάζοντας τα μνημεία της μακραίωνης ιστορίας του τόπου με το φυσικό τοπίο.

-Στην Ανάληψη δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας με την υποστήριξη, ενίσχυση και επέκταση δομών και προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας και με την έξυπνη εξειδίκευση στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

-Στην Προώθηση πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού πλούτου του Δήμου μας, μέτρα για προστασία από μόλυνση του εδάφους και των υδάτων, για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων.

-Στη Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τόσο στην πόλη της Βέροιας όσο και στους οικισμούς, αναδεικνύοντας το Δημόσιο χώρο, αισθητικά και λειτουργικά: με παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο που να αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και ταυτόχρονα να αναδεικνύουν τα ιστορικά μνημεία και τις διατηρητέες γειτονιές (ιστορικούς τόπους) ΚΑΙ με έργα αναβάθμισης των σχολικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών κ.λ.π. υποδομών.

Επιπρόσθετα, ενισχύουμε την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, αναπτύσσοντας σχέσεις συνεργασίας και συναλληλίας αυξάνοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχική νοοτροπία εκ μέρους των δημοτών.

Ο σχεδιασμός μας για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει νέα μεγάλα έργα μέσα από τη συστηματική αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Η αναβάθμιση και η επέκταση των υποδομών και των δικτύων του Δήμου Βέροιας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στο σχέδιο μας για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και βιώσιμη, με υψηλή ποιότητα ζωής και αληθινές ευκαιρίες ανάπτυξης στους δημότες της.

Στην πορεία για την εκτέλεση του οράματός μας έχουμε θέσει μία σειρά αλληλένδετων στόχων όπως:

-Αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και τη νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά την 1η 1ου 2024, με κατάθεση νέων προτάσεων στα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.


-Επέκταση δικτύου κοινωνικών δομών. Στον προγραμματισμό μας υπάρχουν διευρυμένες δομές και υπηρεσίες που υποστηρίζουν το οργανωμένο δίκτυο κοινωνικών δομών του δήμου.

-Αναβάθμιση υποδομών με έργα ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας και την ενίσχυση της υπαίθρου.

-Ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην πόλη της Βέροιας και στις Κοινότητες ώστε να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα, να προσφέρει δυνατότητες τουριστικής αναζωογόνησης της περιοχής μας, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό δημοτικών κτιρίων και την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε ετήσια βάση.


Την επόμενη πενταετία συνεχίζουμε στην περίοδο εξωστρέφειας για την πόλη και το Δήμο μας. Επιδίωξή μας είναι η Βέροια να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό ρόλο και δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης που έχω απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν, αυτό που έχω να υποσχεθώ είναι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την πόλη και τα χωριά μας.

Δεν θα σας δώσω υποσχέσεις που δεν μπορώ να υλοποιήσω. Δεν το έκανα ποτέ ως σήμερα. Λίγα λόγια και πολύ δουλειά έχουν αποδείξει την ποιότητα του έργου μας όλα αυτά τα χρόνια συμπόρευσης με τους δημότες. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά, με συνεννόηση και συνεργασία, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες. Με στόχο πάντα το κοινό καλό».

Παλουκίδης: «Θα δείτε μία αντιπολίτευση από το μακρινό μέλλον»


Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Παλουκίδης. Στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της παράταξής του και δεσμεύτηκε ότι θα κάνουν μία εποικοδομητική αντιπολίτευση. «Ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση θα το ψηφίζουμε και ό,τι δεν θα το ψηφίζουμε θα εξηγούμε τον λόγο», είπε και πρόσθεσε: «Θα δείτε μία αντιπολίτευση από το μακρινό μέλλον».

Κορωνάς: «Θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κακή πρακτική»



Παίρνοντας τον λόγο, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόφιλος Κορωνάς ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους και δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα είναι ακέραιη και πιστή στο καθήκον της, με δίκαιη και ενίοτε σκληρή κριτική απέναντι στην διοίκηση, όποτε αυτό χρειαστεί. Σπάζοντας το πρωτόκολλο, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην παράταξη του δημάρχου λέγοντας πως όταν κάποιος έχει να επιδείξει έργο δεν επικαλείται ποσοστά και αριθμούς. «Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κακή πρακτική και θα ξεκινήσουμε την κριτική μας από την Τετάρτη (σήμερα) που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο λίγο πριν τη λήξη της θητείας του, το θέμα της αύξησης δημοτικών τελών. Θεωρώ ατυχέστατη τη χρονική επιλογή, αυτή την απόφαση θα έπρεπε να λάβει το νέο δημοτικό συμβούλιο», τόνισε.

Χατζησάββας: Μαχητική και λαϊκή αντιπολίτευση



Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης χαιρέτισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παναγιώτης Χατζησάββας που ευχαρίστησε όσες και όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Βέροιας, διαβεβαιώνοντας οτι από τη θέση της αντιπολίτευσης, με θέρμη, πάθος και θα ασκήσουν μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες στην πρώτη γραμμή. Εστιάζοντας, όπως είπε, «στην υποχρηματοδότηση, τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις που πουλάνε πανάκριβα τις όποιες υπηρεσίες, στην επέλαση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την αποψίλωση των δήμων από το μόνιμο προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους, με την ανάθεση ακόμη περισσότερων αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία στην τοπική διοίκηση χωρίς τους απαραίτητους πόρους, στην επιχείρηση εμπορευματοποίησης ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το νερό με τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ που απασχόλησε και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και στην ανάλγητη αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστό που αγγίζει το 10%», δήλωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας θα στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια να φορτωθούν με νέα βάρη οι λαϊκές οικογένειες.

Υπογραφή πρωτοκόλλου


Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας, από όλους του νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και με κέρασμα στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ημαθίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ημαθίας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.






Δείτε όλες τις φωτογραφίες κάτω από την κεντρική

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...