Απόστολος Βεσυρόπουλος για το αρδευτικό  έργο του ΤΟΕΒ Νησίου: «Θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα»

Απόστολος Βεσυρόπουλος για το αρδευτικό έργο του ΤΟΕΒ Νησίου: «Θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα»

Με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νησίου, κ. Λώλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέλιξη και η πορεία του έργου για τη δημιουργία νέων υποδομών, συστημάτων και εξοικονόμησης ενέργειας για τα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ Νησίου. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου, καθώς έχει υλοποιηθεί η κατασκευή των αντλιοστασίων και έχουν εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αντλιοστασίων, οι πίνακες και οι αντλητικές μηχανές. Το προσεχές καλοκαίρι προγραμματίζεται να λειτουργούν και οι αισθητήρες παρακολούθησης της ροής, της ποιότητας και της ποσότητας του νερού στο ανοιχτό και στο κλειστό δίκτυο, η εγκατάσταση των οποίων θα ξεκινήσει την άνοιξη. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, με προϋπολογισμό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020. Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει την αποδοτικότητα αλλά και την παραγωγική δυνατότητα του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στην αύξηση της παραγωγής. 

Το προηγούμενο διάστημα ο Απόστολος Βεσυρόπουλος με διαρκείς παρεμβάσεις του, πέτυχε την επίσπευση έναρξης των έργων. Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Νησίου έγινε επισκόπηση της κατάστασης και της πορείας των έργων. Παράλληλα, ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στην προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση νέων αρδευτικών έργων σε όλη την επικράτεια και για τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ που θα αρδεύουν περισσότερα από 1,3 εκ. στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες. 

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νησίου κ. Λώλος ευχαρίστησε τον κ. Βεσυρόπουλο για την πολύτιμη συνδρομή του, τη στήριξη και τις καίριες παρεμβάσεις του οι οποίες ήταν καταλυτικές για την υλοποίηση του σημαντικότατου αυτού έργου.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2 – 7 Μαΐου

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2...

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως...

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους...

Τρεχούμενα νερά γλυκαίνουν το αυτί σου  και ο ήχος ...

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...