Δεκτή από το Πρωτοδικείο η προσφυγή  της Δώρας Κουρκουτά - Άμεσα εκτελεστή η απόφαση  για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας -Αίτηση αναίρεσης θα καταθέσει άμεσα ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης – Δηλώσεις στον ΛΑΟ

Δεκτή από το Πρωτοδικείο η προσφυγή της Δώρας Κουρκουτά - Άμεσα εκτελεστή η απόφαση για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας -Αίτηση αναίρεσης θα καταθέσει άμεσα ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης – Δηλώσεις στον ΛΑΟ

Αιφνίδια εξέλιξη από χθες (Πέμπτη 11/01/2024) στην Αλεξάνδρεια, καθώς, το πρωί, εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, που κάνει δεκτή την προσφυγή της Δώρας Κουρκουτά, υποψήφιας δημάρχου Αλεξάνδρειας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και διατάσσει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας. 

Να θυμίσουμε ότι η επικεφαλής του συνδυασμού «μαζίΑλλαΖΟΥΜΕ» είχε καταθέσει στις 13/11/2023 προσφυγή και ζητούσε την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου 2023, την ανακήρυξη του συνδυασμού της ως νομίμου και την επανάληψη των εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας. Το δικαστήριο που είχε συνεδριάσει στις 15 Δεκεμβρίου έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της Δώρας Κουρκουτά, Το Δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης θεωρεί ως κρίσιμη την ημερομηνία ανακήρυξης του συνδυασμού και όχι τον χρόνο που έκλειναν οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πύλη, ερμηνεύοντας ότι οι παραιτήσεις κάποιων μελών του συνδυασμού που έγιναν για να τηρηθεί η απαιτούμενη ποσόστωση μπορούσε να γίνει και μεταγενέστερα, δεν πρόκειται για μεταβολή της υποβληθείσας δήλωσης του συνδυασμού Κουρκουτά και θα έπρεπε να ανακηρυχθεί νόμιμα και να συμμετέχει στις εκλογές.  

Γιάννης Ακριβόπουλος: «Άμεσα αίτηση αναίρεσης της απόφασης ενώπιον του ΣτΕ»

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή, δεν επιδέχεται εφέσεως, παρά μόνο προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά χωρίς δυνατότητα αναστολής της απόφασης που έχει ήδη εκδοθεί και διατάσσει εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας. Σε επικοινωνία που είχε ο «ΛΑΟΣ» με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του νυν δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, Γιάννη Ακριβόπουλο, μας ενημέρωσε ότι η πλευρά Γκυρίνη πρόκειται να καταθέσει άμεσα αίτηση αναίρεσης της απόφασης ενώπιον του ΣτΕ, για να κριθεί η υπόθεση από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας. Μάλιστα ο κ. Ακριβόπουλος επεσήμανε ότι η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, αφού ισχύουν οι ίδιες «σφιχτές» προθεσμίες και το ΣτΕ θα πρέπει να εκδώσει απόφαση εντός διμήνου. Επομένως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα έχουμε πρώτα εκλογές ή απόφαση του ΣτΕ…

Παναγιώτης Γκυρίνης: «… δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης σε πολιτική δήλωσή του στον ΛΑΟ, τόνισε: «Υπάρχει δρόμος μπροστά, σε γενικές γραμμές δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται και αυτός που πρέπει να στεναχωριέται είναι η αρχηγός του συνδυασμού Μαζί Αλλάζουμε». Στη συνέχεια ο κ. Γκυρίνης, σε απάντησή του προς την στην κα Κουρκουτά, με τίτλο «Το γαρ πολύ της θλίψεως...», ανέφερε τα εξής: 

«Η κα Κουρκουτά έκανε η ίδια ένα εγκληματικό λάθος για την παράταξή της, να καταθέσει την τελευταία μέρα και ώρα, ένα ψηφοδέλτιο το οποίο καταφανώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που όριζε με σαφήνεια ο νόμος.

Επιχείρησε μεταγενέστερα να διορθώσει το ατόπημά της με προσφυγή στην δικαιοσύνη. Ήταν δικαίωμά της. Η προσφυγή αυτή έχει στάδια και απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Φανταζόμαστε ότι γνώριζε τουλάχιστον αυτό.

Σε κάποιο σημείο της δικαστικής αυτής πορείας, ένα «όργανο» της δικαιοσύνης που έχει την ευθύνη επανεξέτασης, θεώρησε, αδίκως κατά την άποψή μας, ότι έπρεπε να γίνει αποδεκτή η συμμετοχή του ψηφοδελτίου της κας Κουρκουτά στις εκλογές που προηγήθηκαν και αυτό δυνητικά οδηγεί και σε ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών.

Όμως φαντάζομαι να γνωρίζει η κα Κουρκουτά, ότι η πορεία δικαστικής διερεύνησης δεν έχει ολοκληρωθεί και την διχογνωμία των δύο «σωμάτων» θα λύσει το ανώτατο όργανο, στο οποίο έχουμε δικαίωμα προσφυγής.

Συνεπώς το να ζητάει να σταματήσουμε την πορεία, που η ίδια επέλεξε, στο σημείο που θα της έδινε την ευκαιρία να σώσει ότι σώζεται, είναι μια παράλογη απαίτηση, που γίνεται για να συγκρατήσει όσες δυνάμεις είναι δυνατόν πλέον, καθότι είναι σε γνώση όλων, ότι πλειάδα στελεχών της και δικαίως αμφισβητούν την ικανότητά της να ηγηθεί ψηφοδελτίου. Το αντιλαμβανόμαστε ανθρωπίνως, το απορρίπτουμε στην λογική του δημοσίου συμφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να γνωρίζει ότι πέραν της αγωνιώδους προσπάθειας πολιτικής της επιβίωσης, ο Δήμος έχει προβλήματα που χρειάζονται αντιμετώπιση, καθότι η ζωή δεν περιμένει την διόρθωση λαθών της υποψήφιας Δημάρχου και αυτά τα θέματα αντιμετωπίζουμε ως ουσιώδη.

Όταν και αν τελεσιδίκως αποφασιστεί η επανάληψη των εκλογών, απλά θα έχουμε και επανάληψη των αποτελεσμάτων. Μην βιάζεστε να «αυτοκτονήσετε»...»

Δώρα Κουρκουτά στον ΛΑΟ: «Εδώ και τώρα εκλογές»

Με μία λέξη: Δικαίωση, εκδήλωσε την ικανοποίησή της από την απόφαση του Πρωτοδικείου η Δώρα Κουρκουτά. Μιλώντας χθες στον ΛΑΟ είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Πίστευα ότι οι δικαστές που είναι η ελίτ των δικαστών δεν θα παρεκκλίνουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Για μένα το ερώτημα είναι τι γίνεται με τον τόπο, διότι η απόφαση είναι εκτελεστή. Πλέον, έχουμε μία διοίκηση υπηρεσιακή… Σαφώς και έχει δικαίωμα η άλλη πλευρά να προσφύγει στο ΣτΕ , αλλά μόνο κακό θα κάνει στον τόπο και στην ίδια την ομάδα. Άρα εγώ θα ήθελα εδώ και τώρα εκλογές».

Όπως είπε η κα Κουρκουτά, η απόφαση άργησε να έρθει και μετέχοντας και η ίδια ως δικηγόρος, την  στεναχωρούν πολύ οι προηγούμενες αποφάσεις. Για το λόγο αυτό προγραμματίζει στην πορεία μία συνέντευξη Τύπου όπου θα καταθέσει κάποια έγγραφα, «για να δείτε πόσο λάθος έκαναν οι προηγούμενοι δικαστές…Οι κρίνοντες, κρίνουν», πρόσθεσε.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2 – 7 Μαΐου

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2...

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως...

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους...

Τρεχούμενα νερά γλυκαίνουν το αυτί σου  και ο ήχος ...

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...