3ο ΓΕ.Λ. Βέροιας: Συγχαρητήρια σε μαθήτρια του σχολείου για την συμμετοχή της στην 100η Διεθνή Σύνοδο του Ε. Κ. Νέων

3ο ΓΕ.Λ. Βέροιας: Συγχαρητήρια σε μαθήτρια του σχολείου για την συμμετοχή της στην 100η Διεθνή Σύνοδο του Ε. Κ. Νέων

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών του 3ου ΓΕ.Λ. Βέροιας συγχαίρουν θερμά τη  μαθήτρια του Σχολείου Σοφία Μαργαρίτη, η οποία επιλέχθηκε να στελεχώσει την ελληνική αποστολή στην 100η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (Ε.Κ.Ν.Ε.) - Youth Parliament Greece (EYP Greece), που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, τον Μάιο του 2024.

Η 46η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής είναι διαγωνισμός επιχειρηματολογίας στα Αγγλικά. Το 3ο ΓΕ.Λ. Βέροιας παίρνει κάθε χρόνο μέρος στην Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ε.Κ.Ν.Ε. το οποίο είναι ένας οργανισµός από νέους για νέους, στον οποίο συµµετέχουν 40 χώρες της Ευρώπης και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.

Διεξάχθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2023 στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο «Νόησις». Το Σχολείο συμμετείχε με δύο μαθήτριες, τη Σοφία Μαργαρίτη (Γ΄ Λυκείου) και τη Θωμαή Στανκίδου (Β΄ Λυκείου).

Συγχαίρουμε και τις δύο συμμετέχουσες και ευχαριστούμε θερμά τον κηδεμόνα κ. Στυλιανό Στανκίδη, ο οποίος έκανε δυνατή την υλοποίηση της συμμετοχής.

Συνολικά συμμετείχαν 120 μαθητές Λυκείου, 15 έως 18 ετών, από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας και επιλέχθηκαν έξι.

 

Το Ε.Κ.Ν.Ε. διοργανώνει κάθε χρόνο, 2 Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτήν της επιχειρηματολογίας αλλά γίνεται στην αγγλική γλώσσα. Σε αυτές τις συνδιασκέψεις συμμετέχουν μαθητές Λυκείου λαμβάνοντας μέρος σε ένα πλήρες τετραήμερο πρόγραμμα προσομοίωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ όσοι διακριθούν, συμμετέχουν σε Διεθνείς Συνόδους και Φόρουμ, απαρτίζοντας την εκάστοτε εθνική μας αποστολή. Η Συνδιάσκεψη αποτελείται από τέσσερις φάσεις, την Προετοιμασία, τη Διαδικασία Δόμησης Ομάδων, την Εργασία σε Επιτροπές, και τη Γενική Ολομέλεια, όπου και παρουσιάζονται τα ψηφίσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι επιτροπές και ακολουθεί ένας δομημένος διάλογος. Η Γενική Ολομέλεια έχει τη μορφή κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Η Σοφία εκτός του ότι είχε ενεργή συμμετοχή στις συζητήσεις της ομάδας της, παρουσίασε τη θέση της στην ολομέλεια, επιχειρηματολόγησε και απάντησε σε ερωτήσεις, και όλα αυτά στην αγγλική γλώσσα.

Η θεματική της Συνδιάσκεψης για το 2023 ήταν :“Αέναη Άνθηση των Νέων: Επαναξιολογούμε τις παιδαγωγικές μεθόδους και επενδύουμε στη δια βίου μάθηση - Perpetual Bloom of the Youth: Re-evaluating pedagogical methods and investing in lifelong learning

Οι 120 συμμετέχοντες κατανεμήθηκαν σε ομάδες- Επιτροπές, καθεμία από τις οποίες ασχολήθηκε με την εξέταση ενός επίκαιρου ευρωπαϊκού ζητήματος. Μετά από δραστηριότητες καλλιέργειας ομαδικού πνεύματος και ανάπτυξης δεξιοτήτων συνεργασίας συμφώνησαν σε μια ομόφωνη Πρόταση Ψηφίσματος στο θέμα που τους είχε ανατεθεί. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των ομάδων ανέβηκαν στο βήμα κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Συνδιάσκεψης για να παρουσιάσουν τις Προτάσεις τους, οι οποίες στην τελική ψηφοφορία κρίνονται, υιοθετούνται ή απορρίπτονται καλλιεργώντας τη γνήσια άσκηση δημοκρατίας.

Κατά τη διεξαγωγή της Ολομέλειας, οι 120 σύνεδροι καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν θέματα με τα οποία δεν είχαν έρθει σε επαφή κατά τις εργασίες των δικών τους επιτροπών με αποτέλεσμα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα, να αποκτήσουν ευελιξία στη σκέψη τους και να καλλιεργήσουν περαιτέρω την αγγλική γλώσσα κτίζοντας τις βάσεις για να γίνουν ενεργοί Ευρωπαίοι Πολίτες.

 

Εκ του 3ου ΓΕ.Λ. Βέροιας

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...