Την Βασιλειόπιτα του 2024  έκοψαν οι Μικρασιάτες Ημαθίας

Την Βασιλειόπιτα του 2024 έκοψαν οι Μικρασιάτες Ημαθίας

Με Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων, ξεκίνησε η εκδήλωση του Συλλόγου  Μικρασιατών Ημαθίας με αφορμή την κοπή της βασιλειόπιτας για το 2024 και ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Ναού ο παραδοσιακός Φαρασιώτικος χορός προς τιμήν του Αγίου Βασιλείου, από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.


Στη συνέχεια στην αίθουσα της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευλόγησε και έκοψε την πίτα, παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών και εκπροσώπων συλλόγων κι φορέων. Ο κ. Παντελεήμων στον σύντομο χαιρετισμό του, ενθυμούμενος τα βιώματα και τις αναμνήσεις των μακαριστών γονέων του, αναφέρθηκε στις αλησμόνητες πατρίδες και μίλησε συγκινημένος για τη Μικρασιατική καταστροφή, συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποίησαν το 2023 και ευχήθηκε το 2024 να αποπερατωθούν οι εργασίες του Σπιτιού των Μικρασιατών.


Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου, Αναστασία Παυλίδου και ακολούθησε ομιλία από τον ιστοριογράφο – συγγραφέα κ. Γεώργιο Κοτζαερίδη. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά  η χορωδία του συλλόγου υπό τη διεύθυνση του κ. Ιορδάνη Κουτσιμανή, ενώ μικρασιάτικους χορούς χόρεψε το τμήμα ενηλίκων του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Βασιλείου Ασβεστά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε για την προσφορά του ο κ. Ανανίας Μεϊμαρίδης και μοιράστηκαν δώρα στους τυχερούς των φλουριών στην πίτα και τα πιτάκια.