Οι Ιερείς της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας λένε «ΟΧΙ»  στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων

Οι Ιερείς της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας λένε «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων

Το πρωί της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για το νέο έτος 2024.

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής ενημέρωσαν τους Ιερείς για θέματα υπηρεσιακής φύσεως και έδωσαν οδηγίες για διοικητικά και οργανωτικά θέματα.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, μετά την εναρκτήριο προσευχή ευχήθηκε στους κληρικούς εγκαρδίως και πατρικώς για το νέο έτος και επέδωσε διορισμό στον Πρωτοπρ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναλαμβάνει τη διακονία του νέου Γραφείου Γάμων και Βαπτίσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεώς που θα λειτουργεί πλέον εκτός από τη Βέροια και στην ηρωική πόλη της Ναούσης. 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης έκανε ειδική αναφορά στην οικογένεια και στα σύγχρονα προβλήματα της, ενημερώνοντας τους Ιερείς περί των θέσεων της Εκκλησίας μας, όπως αυτές εκφράσθηκαν κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την παρελθούσα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, με μοναδικό θέμα της συνεδρίας: «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της αναγνώσεως της σχετικής εγκυκλίου κατά την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς, στην οποία εκφράζεται η θέση της Εκκλησίας μας για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Μετά την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου το σώμα των κληρικών πήρε την απόφαση να καταρτίσει ψήφισμα στο οποίο διατυπώνεται η αντίθεση τους για το εν λόγω νομοσχέδιο. Το ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε ο Γραμματέας της Ιεράς μας Μητροπόλεώς Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα και θα αποσταλεί στους εκπροσώπους της επαρχίας μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα θα δημοσιευτεί προσεχώς και στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως. 

Τέλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής μίλησε για τα πεπραγμένα της «ΛΓ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας» με θέμα: «Παλαιά Διαθήκη: Αμφισβητήσεις, παρερμηνείες, πολεμική», στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ιεράς μας Μητροπόλεώς.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...