Ο κορυφαίος δοκιμαστής κρασιών Χρήστος Τσαλακόπουλος από τη Βέροια εντυπωσίασε με τις γνώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή Cash or Trash (ΦΩΤΟΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κορυφαίος δοκιμαστής κρασιών Χρήστος Τσαλακόπουλος από τη Βέροια εντυπωσίασε με τις γνώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή Cash or Trash (ΦΩΤΟΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή του Star Cash or Trash με παρουσιάστρια την Δέσποινα Μοιραράκη υποδέχθηκε τον βεροιώτη Χρήστο Τσαλακόπουλο, κορυφαίο δοκιμαστή κρασιών(Head Sommelier), που βρίσκεται μόνιμα στο Ελσίνκι της Φιλανδίας από το 2005 και τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος κρασιών στην επιχείρηση του κορυφαίου σεφ της Φιλανδίας Χανς Βαλιμάκι, ενώ διαχειρίζεται πάνω από 250 ετικέτες.


Ο κ. Τσαλακόπουλος πήγε στην δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή με ένα σπάνιο και συλλεκτικό κόκκινο κρασί, ένα ιταλικό Masseto του 2019, που θεωρείται στους συλλεκτικούς κύκλους ένα από τα κορυφαία και πιο σπάνια κρασιά του κόσμου με ετήσια παραγωγή μόλις 30.000 φιάλες. Η συγκεκριμένη μάλιστα φιάλη είχε και την ιδιόγραφη υπογραφή του Masterchef Χανς Βαλιμάκι.


Ο κ. Τσαλακόπουλος εντυπωσίασε με τις γνώσεις του πάνω στα κρασιά, τόσο την Δέσποινα Μοιραράκη και τον εκτιμητή της εκπομπής Θάνο Λούδο, όσο και τους επαγγελματίες που του ανέφεραν ότι πρώτη φορά εκτίθεται ένα τέτοιο αντικείμενο στην εκπομπή και «χτύπησαν» με προσφορές για να αποκτήσουν την πολύτιμη φιάλη.


Για την ιστορία οι προσφορές ήταν χαμηλότερες από την εκτίμηση των 800€ του κ. Λούδου, αλλά και τις προσδοκίες του Χρήστου που εκτίμησε το κρασί τουλάχιστον στα 1.200€ με ανοδική τάση, αφού σε λίγα χρόνια τόνισε ότι η τιμή θα τριπλασιαστεί.
Τελικά το κρασί παρέμεινε στην κατοχή του Χρήστου που δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμπειρία και βέβαιος ότι οι γνώστες και συλλέκτες κρασιών θα επικοινωνήσουν μαζί του για να αποκτήσουν την σπάνια φιάλη.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται στη Βέροια, Ζαχαροπλάστες από όλη τη χώρα για το Πανελλήνιο Συνέδριο του κλάδου

Έρχονται στη Βέροια, Ζαχαροπλάστες από όλη τη χώρα για...

Η Βέροια έχει και τις δυνατότητες αλλά και την...

Ξενάγηση της Μιμής Ντενίση στη Βέροια...με καλό σκοπό!

Ξενάγηση της Μιμής Ντενίση στη Βέροια...με καλό σκοπό!

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι περπατώντας το πρωί...

ΜεΜιαΜατια: Μια ακυκλοφόρητη φωτογραφία της Βέροιας, στο μακρινό 1918

ΜεΜιαΜατια: Μια ακυκλοφόρητη φωτογραφία της Βέροιας,...

Επιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος – Συλλέκτης...

Σημαντικές ζημιές στα Κοιμητήρια Βέροιας από την ανεμοθύελλα της Πέμπτης (ΦΩΤΟΣ)

Σημαντικές ζημιές στα Κοιμητήρια Βέροιας από την...

Η σφοδρή ανεμοθύελλα που πέρασε το βράδυ της Πέμπτης...

Έρχεται πρόταση Ραγκούση–Θεοχαρόπουλου για ενιαίο κόμμα κεντροαριστεράς;

Έρχεται πρόταση Ραγκούση–Θεοχαρόπουλου για ενιαίο...

Τα αρνητικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για την...

Viral οι μπαμπάδες της Βέροιας με τις μικρές τους πριγκίπισσες!

Viral οι μπαμπάδες της Βέροιας με τις μικρές τους...

Viral έγιναν οι μπαμπάδες της Βέροιας που χόρεψαν...

Εκλογές τέλος, πολιτικά περίπτερα και αφίσες να φεύγουν!

Εκλογές τέλος, πολιτικά περίπτερα και αφίσες να...

Είπε και ελάλησε στο δημοτικό συμβούλιο ο...

Για τις αυλές των σχολείων, τα καλοκαίρια

Για τις αυλές των σχολείων, τα καλοκαίρια

Μπορεί να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες το καλοκαίρι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...