Έκοψε πίτα  η ΔΕΕΠ–ΝΔ Ημαθίας, παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας: «Δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα… Πρέπει να φτιάξουμε σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις με το υστέρημα του ελληνικού λαού» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Έκοψε πίτα η ΔΕΕΠ–ΝΔ Ημαθίας, παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας: «Δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα… Πρέπει να φτιάξουμε σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις με το υστέρημα του ελληνικού λαού» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Πολιτική εκδήλωση για την κοπή της πίτας της νέας χρονιάς,  με προσκεκλημένο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕΕΠ) της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου στο «Αιγές» Μέλαθρον» της Βέροιας. 

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων με την ευχή, η Χάρις του Θεού να είναι όχι μόνο στην πόλη, αλλά σε όλη την πατρίδα για την προστασία της.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής, μοίρασε τα κομμάτια, με το φλουρί να πέφτει στην Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος που παρέλαβε ο κ. Γιάννης Ρουκάς, μαζί με μια εικόνα της Παναγίας, ενώ στα πιτάκια η τυχερή ήταν η Ελένη Τέσσα που έλαβε επίσης μια εικόνα .

Την εκδήλωση συντόνιζε η κα Τζωρτζίνα Αθανασίου, μέλος της ΔΕΕΠ, η οποία καλωσόρισε από μικροφώνου τον Υπουργό και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές καθώς και τον βουλευτή Πιερίας κ. Μπαραλιάκος για χαιρετισμό.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε υπερήφανος για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κι αυτό, είπε, «οφείλεται σε όλους εσάς και στην πίστη σας στις ιδέες και τις αξίες αυτής της παράταξης». Ο ημαθιώτης πρώην υφυπουργός,  αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Δένδια στα εθνικά θέματα, τόσο από τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών όσο και σήμερα ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την ενίσχυση του εξοπλισμού της χώρας. Κλείνοντας τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει το πλούσιο μεταρρυθμιστικό της έργο και συνεχίζουμε όλοι μαζί να προχωρούμε μπροστά με ενότητα και αισιοδοξία».

 Ο Τάσος Μπαρτζώκας καλωσόρισε και συγχάρηκε τον κ. Δένδια «για το πολύτιμο έργο του την περασμένη τετραετία στο υπουργείο Εξωτερικών με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά την σημαία της Πατρίδας». Υπενθύμισε ότι η Ημαθία έδωσε ισχυρό μήνυμα στις εκλογές του Μαΐου του 2023 και χαρακτήρισε καθοριστική τη νέα χρονιά για τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται και για τις νέες νίκες.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να δώσουμε ξανά το στίγμα της κοινής μας δέσμευσης, να συνεχίσουμε το έργο της ΝΔ για την ευημερία και την ασφάλεια έθνους μας, στις αρχές της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και της προόδου». Καλωσόρισε τον υπουργό και μαζί με τις ευχές του εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η νέα χρονιά θα φέρει μία ακόμη μεγάλη νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπαραλιάκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τον κ Δένδια, ως «τον υπουργό Εξωτερικών που μεγάλωσε την πατρίδα μας».

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σταύρος Γιανναβαρτζής, καλωσόρισε στην Ημαθία τον υπουργό και ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση «για να στηρίξουν όλοι μαζί την προσπάθεια της κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο». Όπως είπε, «σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη, δικαιώθηκαν οι στρατηγικές της επιλογές και παραμένει ανθεκτικό κομματικό όργανο». Κλείνοντας, κάλεσε τον κόσμο σε μία ακόμη νίκη του κόμματος στις Ευρωεκλογές.

Δένδιας: «Είμαστε σε μία περιοχή ευλογημένη, αλλά με μεγάλους κινδύνους»

Την κεντρική ομιλία της βραδιάς έκανε ο υπουργός Νίκος Δένδιας ξεκινώντας από το «brand» του κόμματος: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, ένα κόμμα που νοιάζεται για τον απλό άνθρωπο, για τον αγρότη, τον οικογενειάρχη, για τους νοικοκυραίους και τους μικρούς επαγγελματίες και όχι μόνο για τους μεγάλους αριθμούς, όχι μόνο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις». Έκανε στη συνέχεια μία σύντομη αναφορά και αναδρομή στα θέματα της προηγούμενης θητείας του ως υπουργός Εξωτερικών, σε μία δύσκολη όπως είπε συγκυρία, «αποτρέποντας όσους επιβουλεύτηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, την οποία μεγαλώσαμε (Ιόνιο) μετά από συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική. Φτιάξαμε στέρεες συμφωνίες με άλλες χώρες, ΗΠΑ, Γαλλία, κ.α., και προχωράμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με την «Ατζέντα 20 – 30», είπε. 

Ο κ. Δένδιας ωστόσο εκτίμησε οτι δεν είναι απλά τα πράγματα στους καιρούς που έρχονται κι ότι δεν είναι όλα ρόδινα. «Δυστυχώς, όταν μπήκαμε στον 21ο αιώνα, άλλα περιμέναμε και άλλα έγιναν. Υπήρχαν οι τέσσερις μεγάλες πλάνες: Ότι θα υπάρχει ειρήνη, ότι θα υπάρχει διαρκής οικονομική ανάπτυξη, ότι η Ρωσία θα ενταχθεί στο ευρύτερο αρχιτεκτονικό πλαίσιο της Ε.Ε. και ότι  η Κίνα θα λειτουργεί πάντα ως φίλος της Δύσης και σιγά-σιγά θα γίνεται δημοκρατικότερη. Τέσσερις πλάνες που βασίστηκαν στις επιτυχίες του προηγούμενου αιώνα, που έπεσε το τοίχος του Βερολίνου, έληξε το απαρτχάιντ, η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, έκλεισε το Ιρλανδικό μετά από δεκαετίες βίας… Όμως δυστυχώς αυτά δεν επαληθεύτηκαν και ζούμε σε μία δύσκολη και δίσεκτη περίοδο, έχουμε πόλεμο στον Βορρά, Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχουμε πόλεμο δίπλα μας στη Γάζα, έχουμε πόλεμο νότια στην υποσαχάρια  Αφρική… Είμαστε σε μία περιοχή ευλογημένη από το θεό για τις δυνατότητες, αλλά με μεγάλους κινδύνους και για να μπορέσουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων να παραλάβουν την πατρίδα όπως την κάναμε σήμερα, με την εδαφική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα πλήρη, πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, πρέπει να μπορούμε αυτοδύναμα, αυτόνομα, να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξουμε με το υστέρημά σας, με το υστέρημα του ελληνικού λαού, διαφορετικές, σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις. Στα χρόνια που έρχονται λοιπόν, πολύ σύντομα θα δείτε μία πλήρη αλλαγή στη δομή των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδα μας και θα δείτε επίσης τον εξοπλισμό τους με ακόμα περισσότερα σύγχρονα οπλικά συστήματα όχι κατ΄ ανάγκη ακριβά, αλλά πολλαπλασίων δυνατοτήτων. Έχουμε ήδη πάρει τα εξαιρετικά Ραφάλ, θα πάρουμε σε λίγες μέρες την πρώτη φρεγάτα Belharra και τις άλλες δύο, τα πιο σύγχρονα πολεμικά βαπόρια στην περιοχή, αλλά αυτά δεν φτάνουν…Χρειαζόμαστε πολλά σύγχρονα συστήματα πολλαπλασιαστικής δυνατότητας», τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της δυνατότητας της χώρας να παράξει όπλα.

Αλλαγές στη θητεία και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη βελτίωση των οικονομικών, όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στις αλλαγές που προβλέπονται στην στρατιωτική  θητεία. «Από θητεία αγγαρεία, από τις σκοπιές και τα μαγειρεία, θα την μετατρέψουμε σε μία θητεία ευκαιρία, όπου ο Έλληνας πολίτης θα εκπαιδεύεται στις σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες αλλά και στο πώς θα μπορεί να είναι μία εξαιρετική μηχανή μάχης δίπλα στα επαγγελματικά μας στελέχη. Θα δημιουργήσουμε επίσης ένα νέο σύστημα εφεδρείας που εθελοντικά, καταρχάς, θα μπορούμε να κάνουμε κύκλους εκπαίδευσης, ώστε να έχουμε έναν ετοιμοπόλεμο στρατό του 21ου αιώνα…Γιατί χρειαζόμαστε ετοιμοπόλεμες ένοπλες δυνάμεις του 21ου αιώνα. Είμαστε σε μία περίεργη περιοχή του κόσμου και δόξα τον Θεό έχουμε ύφεση με την Τουρκία τώρα… Αλλά μην ξεγελιέστε, η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία τις βασικές της θέσεις. Συνεχίζει να πρεσβεύει τα ίδια για την γαλάζια πατρίδα, για το casus belli, για το ανύπαρκτο τουρκολυβικό μνημόνιο, για την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης την οποία ονομάζει εθνική μειονότητα… Όλα αυτά που συνιστούν απειλή για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι ακόμα πάνω στο τραπέζι, δεν έχουν φύγει, έχουν αλλάξει τα λόγια αλλά όχι η θεωρία πίσω από αυτά. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πάντα έτοιμοι, όσο κι αν αυτό κοστίζει, όσο κι αν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το υστέρημά σας για να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας, τα σύνορά μας και τα δικαιώματά μας… Χωρίς αυτά ό,τι άλλο κι αν φτιάξουμε μέσα στη χώρα δεν έχει σημασία. Κι εσείς εδώ στην Ημαθία το καταλαβαίνετε καλύτερα αυτό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι είστε κληρονόμοι και προστάτες ενός τεράστιου αρχαιολογικού και πολιτιστικού θησαυρού, που επιτρέπει σε όλους εμάς τους άλλους Έλληνες, να βεβαιώνουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας με αποδείξεις, που βρέθηκαν εδώ στη γη της Ημαθίας. Να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και να λέμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική».

Κλείνοντας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και πέρασε από τα τραπέζια για χειραψίες με τους φίλους και τα μέλη του κόμματος στον Νομό.

Παρουσίες

Μεταξύ άλλων παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, η Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ημαθίας και Πέλλας, Γιώργος Μπίκας και Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Μακεδονίας Βασίλης Λιμπανοβός, η πρώην βουλευτής Γ. Μπατσαρά,  αντιδήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ημαθίας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Κώστας Παλουκίδης, πρόεδροι ΔΗΜΤΟ, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (Πανελλαδικά) Γιάννης Φυτόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Αλ. Αλαγκιοζίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας, ο διοικητής της Δομής Προσφύγων Αλεξάνδρειας Κίμων Παράσχος, κ.α.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο και ζωντανή μουσική.

Σοφία Γκαγκούση




Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...