Scripta Manent. Ο Χρήστος Σκουμπόπουλος για τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο

Scripta Manent. Ο Χρήστος Σκουμπόπουλος για τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο

Στις 11-1-2013 ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ κ. Τσαπαρόπουλος έγραφε στον τοπικό Τύπο:

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;

«Ποσά που παρακρατήθηκαν στα ταμεία για άγνωστους λόγους που ποτέ δεν κατόρθωσα να μάθω που πήγαν»

«Είναι αδιανόητο να έχουν εξαφανιστεί τα χρήματα που έπρεπε να μου καταβληθούν»

«Καθώς οι γύρω του το μόνο που επιδιώκουν είναι η εκμετάλλευση της καλοσύνης του προς δικό τους προσωπικό όφελος υπονοώντας φυσικά την επικεφαλής της παράταξης»

«Επιθυμώ την καταδίκη του Δήμου στην καταβολή του ποσού νομιμοτόκως»

Θα περίμενε κανείς οι σκέψεις αυτές να είχαν γραφτεί από κάποιους που φανερά και σκόπιμα αδίκησε ο Δήμος στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας. Όμως οι σκέψεις αυτές που διατυπώνονται με τόσο άκομψο τρόπο, με πολλά υπονοούμενα για τη διαχείριση χρημάτων από τον Δήμο μας και με φανερά υποτιμητικό τρόπο για το πρόσωπο της Δημάρχου τέθηκαν στις αγωγές που κατέθεσαν πολιτικά στελέχη της πλειοψηφούσας παράταξης που υπηρέτησαν και υπηρετούν στον Δήμο σε θέσεις ευθύνης. Η συγκεκριμένη αυτή συμπεριφορά καταδεικνύει έναν πολιτικό αμοραλισμό, που προκαλεί το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος μας.

Είναι αδιανόητο να ζητούν με τόσο σκληρό τρόπο την καταδίκη του Δήμου μας για τη μη απόδοση της νόμιμης κατά τα άλλα αποζημίωσης που όφειλαν να πάρουν την περίοδο που ήσαν Αντιδήμαρχοι, ενώ γνωρίζουν την ηθική δέσμευση που είχαμε αναλάβει στις εκλογές του 2006 ως Δημοτική παράταξη.

Τι σημαίνει άραγε ότι τα χρήματα παρακρατήθηκαν για άγνωστους λόγους και ότι έχουν εξαφανιστεί, υπονοώντας κακή διαχείριση της οικονομικής υπηρεσίας, που πολιτικοί προϊστάμενοι ήσαν οι ίδιοι τους και συμμετείχαν στη διαμόρφωση των ετήσιων προϋπολογισμών χωρίς να θέσουν επί 4 χρόνια παρόμοια ερωτήματα;

Είναι πολιτικά ανήθικο, ιδιαίτερα στις ημέρες μας, να τίθεται με τέτοιο προκλητικό τρόπο από πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής ένα τέτοιο μείζον ηθικό θέμα που προκαλεί βάναυσα τους συμπολίτες μας, ζητώντας 50.000 ευρώ έκαστος για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν πριν 4 χρόνια.

Οι αξιολύπητοι αυτοί φανφαρόνοι της άλλοτε μεγάλης «προοδευτικής» παράταξης αποδεικνύουν με τη στάση τους, ότι απλώς ψάχνουν για συμπληρωματικό εισόδημα αφού ο λόγος τους είναι τόσο φτηνός που εύκολα τον πετούν στο καλάθι των αχρήστων.

Η τοπική κοινωνία οφείλει να μάθει ότι κάποιοι που δεν είναι τυχαίοι και μιλούν με πάθος περί ανιδιοτέλειας και προσφοράς την ίδια ώρα με έναν άλλο τρόπο προκαλούν βάναυσα τους πολίτες της.

Η Δήμαρχος οφείλει να ζητήσει από τα συγκεκριμένα στελέχη να αποσύρουν τις αγωγές ενάντια στον Δήμο και να υπάρξει νόμιμη δέσμευση περί της μη διεκδίκησης.

Σε περίπτωση άρνησης τους, η Δήμαρχος ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη μέσα στη Δημοτική ομάδα να προτείνει την αποπομπή τους αλλιώς θα υπάρξει δημόσια διαπόμπευση!

Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ενιαία η Δημοτική ομάδα, στις σημερινές συνθήκες έχοντας υποστεί ένα τόσο σοβαρό ηθικό πλήγμα!»

Στις 15-7-2013 ο κ. Τσαπαρόπουλος παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δηλώνοντας:

«Θα παραιτηθώ από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα περιφέρω την θέση μου δεξιά αριστερά όπως έκαναν κάποια ανθρωπάκια. Θα επιστρέψω την έδρα στην δημοτική ομάδα. Ο πρώτος λόγος της παραίτησης είναι λόγοι ηθικής τάξης. Υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να λύσει η δήμαρχος και δεν έλυσε. Είδα ανθρώπους που έπρεπε να φύγουν από την Δημοτική Ομάδα για ζητήματα ηθικής τάξης, και αντί γι αυτό χαριεντίζονταν από εδώ κι εκεί. Αδυναμία της δημάρχου να επιβάλει την τάξη. Διαπίστωσα ότι επί τέσσερα χρόνια δεν μπορούν να ολοκληρώνονται έργα σοβαρά. Είναι πολιτική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Επίσης δεν νιώθω άνετα όταν ανοίγουν θέματα με κακουργήματα. Τι περιμένουμε να κάνουμε τέτοιες στιγμές, δεν πρέπει να παραιτηθούμε ομαδικά;»

Στις 17-3-2014 ο κ. Τσαπαρόπουλος ανακοινώθηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ, την συνέχεια δηλαδή της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. 

Αφήνουμε στην κρίση των συνδημοτών τις δηλώσεις και τις πράξεις του κ. Τσαπαρόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...