Δήμος Νάουσας:  Ξεκινά η ανάδειξη  του Γυμνασίου της Μίεζας

Δήμος Νάουσας: Ξεκινά η ανάδειξη του Γυμνασίου της Μίεζας

Η κοινή επιθυμία για ανάδειξη του Γυμνασίου της Μίεζας, η οποία θα υλοποιηθεί με την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Νάουσας στο προσεχές διάστημα,  ήταν η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκου Κουτσογιάννη με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Επισημαίνουμε πως μέσω της προγραμματικής σύμβασης θα καταστεί εφικτή η εκκίνηση της ανασκαφικής δραστηριότητας στο Γυμνάσιο της Μίεζας με επικεφαλής την εξαίρετη αρχαιολόγο και Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε και η διοργάνωση ενός διεθνούς αρχαιολογικού συνεδρίου στην πόλη της Νάουσας για την παρουσίαση των ευρημάτων της α’ φάσης της ανασκαφής.

Ακόμη:

•Δόθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού διαβεβαίωση οικονομικής στήριξης του Δήμου Νάουσας προκειμένου να επανεκκινηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας.

•Υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για την ένταξη του έργου: «Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου Ματθαίου» σε χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και βάσει αυτού δόθηκε δέσμευση για την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου για τη διάσωση της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου.

•Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξετάσει τη χρηματοδότηση του έργου: «Δημιουργία χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας» προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, αλλά και να αναδειχθεί σε χώρο υλοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 Δήλωση Δημάρχου 

Για την εξέλιξη ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, δήλωσε:  «Υπήρξε προσωπικό μου όραμα η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής μας και η έναρξη της ανασκαφής στο Γυμνάσιο της Μίεζας, τον χώρο όπου συνυπήρξαν οι δυο σπουδαιότερες προσωπικότητες του αρχαίου ελληνικού κόσμου, ο Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος, η σκέψη και η δράση των οποίων διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο. Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα  Μενδώνη για τη στήριξη της και την Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη για το επιστημονικό της έργο που αναδεικνύει τον Δήμο μας σε κέντρο της αρχαιολογικής έρευνας. Ξεκινάμε το έργο για να καταστήσουμε τον Δήμο μας πρωταγωνιστή».

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής:«Ενημερώνουμε τις...

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

 -Η ΙΝΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ...

H Διεθνής Κοινότητα  εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια της  στην κατάφωρη  καταπάτηση των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων στην Κύπρο

H Διεθνής Κοινότητα εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια...

50 χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο!Όλα όσα έχουμε...

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που περιορίστηκαν άμεσα από την ΠΥ, στην περιοχή Νοσοκομείου και Άλσους Παπάγου

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που...

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή...

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...