Σε διοικητική αργία από χθες ο δήμαρχος Νάουσας με απόφαση  της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης -Με αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ και μηνύσεις, απαντάει ο Ν. Κουτσογιάννης

Σε διοικητική αργία από χθες ο δήμαρχος Νάουσας με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης -Με αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ και μηνύσεις, απαντάει ο Ν. Κουτσογιάννης

Σε διοικητική αργία τίθεται από το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Η απόφαση αργίας έρχεται ως αποτέλεσμα της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης τεσσάρων μηνών με αναστολή σε βάρος του δημάρχου, για παράβαση καθήκοντος κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας ως δημάρχου.

Ο κ. Κουτσογιάννης κατέθεσε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης αργίας, αισιοδοξώντας ότι θα δικαιωθεί και θα επιστρέψει σύντομα στη θέση του. Εκκρεμεί επίσης η προσφυγή του στον Άρειο Πάγο κατά της δικαστικής απόφασης. Παράλληλα, καταθέτει μήνυση σε βάρος όλων όσων εμπλέκονται στη σύνταξη της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αναπληρωτής δημάρχου θα είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θοδωρής Δολδούρης.

Νίκος Κουτσογιάννης: «Εκτρωματική απόφαση» 

Μετά την απόφαση ο Δημάρχος Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, κ. Νίκος Κουτσογιάννης, δήλωσε: 

«Προχθές το μεσημέρι, μου επιδόθηκε απόφαση του γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την οποία με θέτει σε διοικητική αργία.

Πρόκειται για μια εκτρωματική απόφαση που καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου προερχόμενη από τις πιο σκοτεινές εποχές που έχει ζήσει αυτός ο τόπος.

Προβαίνοντας σε πρόδηλη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας εφηύρανε οικονομική ζημία από την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος «Κιόσκι» και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης έκρινε απολύτως εσφαλμένα καθ’ υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητας του, πως ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας πρέπει να τεθεί σε αργία. Πρόκειται για μια πρωτοφανή πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία αντίκειται στην ξεκάθαρη λαϊκή εντολή.

Δηλώνω, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν με πτοεί καμία έωλη απόφαση. Άμεσα, θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας, της τιμής μου και του σεβασμού της λαϊκής εντολής που δόθηκε προς το πρόσωπο μου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι δε υπεύθυνοι γι’ αυτή την απόφαση – παρωδία, την οποία διαδώσανε πριν καν φτάσει στα χέρια μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Τιμώντας την λαϊκή ετυμηγορία και την ευθύνη που μου ανέθεσαν οι συνδημότες μου, δηλώνω, πως μέχρι την τελική δικαίωση παραμένω, άοκνος εργάτης, της προαγωγής των συμφερόντων του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους άπειρους συνδημότες μου που από χθες το μεσημέρι, με έχουν πλημμυρίσει με συναισθήματα αγάπης και δηλώνουν την αμέριστη στήριξη τους στο πρόσωπο μου για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει συντελεστεί».

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ: Δήλωση συμπαράστασης στον Δήμαρχο Νάουσας 

Οι φίλοι, τα μέλη και όλη η δημοτική ομάδα του Κοινού Τόπου γνωστοποιούν τα εξής:

«Είμαστε μαζί με τον Νίκο Κουτσογιάννη σε αυτήν την άδικη και στοχευμένη επίθεση εις βάρος του. Όλοι εμείς, από την πρώτη στιγμή συνταχθήκαμε στο πλευρό του Νίκου, εμπνεόμενοι από τον χαρακτήρα, το όραμα και το πολιτικό ανάστημα του.

Έχει την αμέριστη και έμπρακτη στήριξη μας.

Πιστεύουμε στον ίδιο και στην ικανότητα του να πετύχει πολλά για τον Δήμο Νάουσας όπως ήδη απο τους πρώτους μήνες της θητείας του έχει αποδείξει περίτρανα.

Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ίδιο και την δημοτική του ομάδα μεχρι να λαμψει η αλήθεια.

Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και συνεχίζουμε να δουλεύουμε άοκνα για να πραγματοποιήσουμε το πολιτικό του όραμα για την πρόοδο του Δήμου μας.

Πιο ενωμένοι από ποτέ απέναντι σε κάθε αδικία και μεθόδευση, δηλώνουμε δίπλα στον Νίκο Κουτσογιάννη».


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (27/5/2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Μ.Α.μ.Α: Οι MAmAzing εξορμήσεις συνεχίζονται, συνδυάζοντας γνώση και διασκέδαση!

Μ.Α.μ.Α: Οι MAmAzing εξορμήσεις συνεχίζονται, συνδυάζοντας...

Την  Κυριακή 26 Μαΐου, ομάδα εφήβων και ενηλίκων του...

Νυκτερινές εργασίες διαγράμμισης στη συνδετήρια οδό προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Νυκτερινές εργασίες διαγράμμισης στη συνδετήρια οδό...

Εργασίες διαγράμμισης στη συνδετήρια οδό προς το...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ...

Σε συνέχεια της υλοποίησης του Διαπιστευμένου σχεδίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Ντινόπουλος σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Ντινόπουλος σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024...

Επίσκεψη στη Βέροια του Γραμματέα Κ.Π.Ε. και υπ. ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Σπυρόπουλου

Επίσκεψη στη Βέροια του Γραμματέα Κ.Π.Ε. και υπ....

Την Κυριακή 26 Μαΐου  ο Ανδρέας Σπυρόπουλος,...

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έστειλε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας, για το θέμα της Παλαιάς Μητρόπολης

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη...

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη...

Συνεδριάζει την Τρίτη 28/5 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη 28/5 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...