Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της πραγματοποίησε 1, 3 και 9 Απριλίου η Πυροσβεστική Βέροιας, στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε:

• Την πρώτη ημέρα και από Ω/09:00 μέχρι Ω/13:30 , ενημέρωση   αναφορικά με τα διατιθέμενα μέσα πυροπροστασίας των σηράγγων επί της Εγνατίας οδού και τον συντονισμό δράσης σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού, από τον Μηχ/γο  Μηχ/κό κ.Ζιάκα Γεώργιο, υπεύθυνο  συντήρησης του οδικού δικτύου και  του μηχανολογικού εξοπλισμού σηράγγων στο τμήμα Α/Κ 14-Α/Κ 13 και αντιστρόφως της Εγνατίας οδού.

• Τη δεύτερη ημέρα α) από Ω/09.00 μέχρι Ω/11:00 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών , με εκπαιδευτή τον Αν. Δ/τη της Υπηρεσίας μας Πυραγό Πάντσιο Δημήτριο και β) από Ω/11:00 μέχρι Ω/13:30 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων , από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη .

• Την τρίτη ημέρα στις 9 Απριλίου 2014 και από  Ω/ 20.00 έως 24.00, πραγματοποιήθηκε διϋπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα 10 της Εγνατίας οδού στο τμήμα Α/Κ 14- Α/Κ 13, με αντικείμενο την επέμβαση  κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο εντός της σήραγγας , τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων του οχήματος και την εκκένωση της σήραγγας. 

Η ανωτέρω άσκηση συνδιοργανώθηκε και εκτελέσθηκε από κοινού μαζί με  την Εγνατία Οδό Α.Ε., το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, το ΕΚΑΒ Ημαθίας και την Π.Υ. Κοζάνης και σ’ αυτήν έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, οι υπεύθυνοι ασφάλειας σηράγγων και μηχανολογικού εξοπλισμού αυτών μαζί με τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης από την Εγνατία Οδό Α.Ε., περιπολικά της Τροχαίας Βέροιας, πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Κοζάνης, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ημαθίας.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν  από πλευράς Π.Σ., ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Πιερράκος Δημήτριος, ο Διοικητής Περ/κής Πυρ/κής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος  Αθανασόπουλος Χρύσανθος, ο Διοικητής της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.  Αρχιπύραρχος Μαυρόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κοζάνης Αντιπύραρχος Παπαζαχαρίας Ανδρέας, ο Διοικητής της Π.Υ. Νάουσας Αντιπύραρχος Παλαμούτης Νικόλαος, εκπρόσωποι των Γραφείων και Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της  Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

 

Σκοπός της άσκησης ,η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης , η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ., της Εγνατίας οδού Α.Ε., της Τροχαίας Βέροιας και του ΕΚΑΒ. 

Η άριστη συνεργασία μεταξύ των προαναφερόμενων φορέων και Υπηρεσιών , είχε ως αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος - Φιλόλογος Οι...

Δικογραφία σε βάρος ιερόσυλου που διέρρηξε παγκάρι σε Μοναστήρι της Ημαθίας

Δικογραφία σε βάρος ιερόσυλου που διέρρηξε παγκάρι σε...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε ...

Το κράτος είναι –πρέπει να είναι-  προστάτης του παιδιού και οι γονείς

Το κράτος είναι –πρέπει να είναι- προστάτης του...

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΆνθρωποι χωρίς Θεό και...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ;
Βεροιώτικα και Λαογραφικά  Σαν σήμερα πριν 55 χρόνια  Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Φεστιβάλ τραγουδιού  Άσπρα Φτερά  Γιώργος Καλογήρου – Μιχάλης Μαρμαράς

Βεροιώτικα και Λαογραφικά Σαν σήμερα πριν 55 χρόνια ...

Του Μάκη ΔημητράκηΦθινόπωρο του 1965. Περίοδος της...

Ημαθία: 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Παρασκευή (18/9)

Ημαθία: 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Παρασκευή (18/9)

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου ο Εθνικός...

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου...

Ενιαίο ψηφοδέλτιο υπέβαλε αίτηση για τις Εκλογές του...

Απάντηση του Απ. Βεσυρόπουλου στον Π. Σκουρλέτη για τον ΕΝΦΙΑ: Μειώσαμε 22% τον ΕΝΦΙΑ, στόχος η μείωση των φόρων και το κάνουμε πράξη

Απάντηση του Απ. Βεσυρόπουλου στον Π. Σκουρλέτη για τον...

Απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Μάκη ΔημητράκηΦθινόπωρο του 1965. Περίοδος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη συμπρωτεύουσα. Η ΔΕΘ αποτελεί ένα οικονομικό-πολιτιστικό γεγονός για όλη την Ελλάδα και πάμπολλες...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...