Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της πραγματοποίησε 1, 3 και 9 Απριλίου η Πυροσβεστική Βέροιας, στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε:

• Την πρώτη ημέρα και από Ω/09:00 μέχρι Ω/13:30 , ενημέρωση   αναφορικά με τα διατιθέμενα μέσα πυροπροστασίας των σηράγγων επί της Εγνατίας οδού και τον συντονισμό δράσης σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού, από τον Μηχ/γο  Μηχ/κό κ.Ζιάκα Γεώργιο, υπεύθυνο  συντήρησης του οδικού δικτύου και  του μηχανολογικού εξοπλισμού σηράγγων στο τμήμα Α/Κ 14-Α/Κ 13 και αντιστρόφως της Εγνατίας οδού.

• Τη δεύτερη ημέρα α) από Ω/09.00 μέχρι Ω/11:00 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών , με εκπαιδευτή τον Αν. Δ/τη της Υπηρεσίας μας Πυραγό Πάντσιο Δημήτριο και β) από Ω/11:00 μέχρι Ω/13:30 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων , από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη .

• Την τρίτη ημέρα στις 9 Απριλίου 2014 και από  Ω/ 20.00 έως 24.00, πραγματοποιήθηκε διϋπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα 10 της Εγνατίας οδού στο τμήμα Α/Κ 14- Α/Κ 13, με αντικείμενο την επέμβαση  κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο εντός της σήραγγας , τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων του οχήματος και την εκκένωση της σήραγγας. 

Η ανωτέρω άσκηση συνδιοργανώθηκε και εκτελέσθηκε από κοινού μαζί με  την Εγνατία Οδό Α.Ε., το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, το ΕΚΑΒ Ημαθίας και την Π.Υ. Κοζάνης και σ’ αυτήν έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, οι υπεύθυνοι ασφάλειας σηράγγων και μηχανολογικού εξοπλισμού αυτών μαζί με τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης από την Εγνατία Οδό Α.Ε., περιπολικά της Τροχαίας Βέροιας, πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Κοζάνης, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ημαθίας.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν  από πλευράς Π.Σ., ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Πιερράκος Δημήτριος, ο Διοικητής Περ/κής Πυρ/κής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος  Αθανασόπουλος Χρύσανθος, ο Διοικητής της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.  Αρχιπύραρχος Μαυρόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κοζάνης Αντιπύραρχος Παπαζαχαρίας Ανδρέας, ο Διοικητής της Π.Υ. Νάουσας Αντιπύραρχος Παλαμούτης Νικόλαος, εκπρόσωποι των Γραφείων και Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της  Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

 

Σκοπός της άσκησης ,η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης , η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ., της Εγνατίας οδού Α.Ε., της Τροχαίας Βέροιας και του ΕΚΑΒ. 

Η άριστη συνεργασία μεταξύ των προαναφερόμενων φορέων και Υπηρεσιών , είχε ως αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των τοπικών Leader

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις...

-Σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των 7...

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον ΑΚΟΥ 99.6 Self Test, επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και πανελλαδικές εξετάσεις

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον...

Την Παρασκευή 9 Απριλίου στην εκπομπή “ΆΚΟΥ τι λένε”...

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, για τη λειτουργία των Δικαστηρίων

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα...

Το μήνυμά του προς όλες τις πλευρές στέλνει το...

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για...

Πόντιοι.Ένα καραβάνι που συνεχίζει την πορεία του στα...

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας:  Επιστολή προς έναν αγωνιστή του 1940

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Επιστολή προς έναν...

Κύριε Γιάννη Κοζάρτση,Πριν από λίγες ημέρες μέρες ο...

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με κλιμάκιο του...

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία...

Δύο δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυτή την εβδομάδα με...

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε προπληρωμές επιδομάτων και Δώρου Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε...

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...