Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της πραγματοποίησε 1, 3 και 9 Απριλίου η Πυροσβεστική Βέροιας, στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε:

• Την πρώτη ημέρα και από Ω/09:00 μέχρι Ω/13:30 , ενημέρωση   αναφορικά με τα διατιθέμενα μέσα πυροπροστασίας των σηράγγων επί της Εγνατίας οδού και τον συντονισμό δράσης σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού, από τον Μηχ/γο  Μηχ/κό κ.Ζιάκα Γεώργιο, υπεύθυνο  συντήρησης του οδικού δικτύου και  του μηχανολογικού εξοπλισμού σηράγγων στο τμήμα Α/Κ 14-Α/Κ 13 και αντιστρόφως της Εγνατίας οδού.

• Τη δεύτερη ημέρα α) από Ω/09.00 μέχρι Ω/11:00 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών , με εκπαιδευτή τον Αν. Δ/τη της Υπηρεσίας μας Πυραγό Πάντσιο Δημήτριο και β) από Ω/11:00 μέχρι Ω/13:30 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων , από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη .

• Την τρίτη ημέρα στις 9 Απριλίου 2014 και από  Ω/ 20.00 έως 24.00, πραγματοποιήθηκε διϋπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα 10 της Εγνατίας οδού στο τμήμα Α/Κ 14- Α/Κ 13, με αντικείμενο την επέμβαση  κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο εντός της σήραγγας , τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων του οχήματος και την εκκένωση της σήραγγας. 

Η ανωτέρω άσκηση συνδιοργανώθηκε και εκτελέσθηκε από κοινού μαζί με  την Εγνατία Οδό Α.Ε., το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, το ΕΚΑΒ Ημαθίας και την Π.Υ. Κοζάνης και σ’ αυτήν έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, οι υπεύθυνοι ασφάλειας σηράγγων και μηχανολογικού εξοπλισμού αυτών μαζί με τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης από την Εγνατία Οδό Α.Ε., περιπολικά της Τροχαίας Βέροιας, πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Κοζάνης, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ημαθίας.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν  από πλευράς Π.Σ., ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Πιερράκος Δημήτριος, ο Διοικητής Περ/κής Πυρ/κής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος  Αθανασόπουλος Χρύσανθος, ο Διοικητής της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.  Αρχιπύραρχος Μαυρόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κοζάνης Αντιπύραρχος Παπαζαχαρίας Ανδρέας, ο Διοικητής της Π.Υ. Νάουσας Αντιπύραρχος Παλαμούτης Νικόλαος, εκπρόσωποι των Γραφείων και Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της  Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

 

Σκοπός της άσκησης ,η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης , η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ., της Εγνατίας οδού Α.Ε., της Τροχαίας Βέροιας και του ΕΚΑΒ. 

Η άριστη συνεργασία μεταξύ των προαναφερόμενων φορέων και Υπηρεσιών , είχε ως αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (30/11)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (30/11)

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Γεωργιάδη από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Γεωργιάδη...

  Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου...

Κορονοϊός - Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα στην Ημαθία - 18 κρούσματα σήμερα (Κυριακή - 29/11)

Κορονοϊός - Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα στην Ημαθία - 18...

Στην δημοσιότητα δίνει ο ΕΟΔΥ και την αναλυτική λίστα...

Ένα Αντίο στον Παππούλη μας…

Ένα Αντίο στον Παππούλη μας…

Όλοι αποχαιρέτησαν το ιστορικό στέλεχος και βουλευτή...

Συλλυπητήρια  ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Εύξεινου Λέσχη...

Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό κρύο

Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό...

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης...

Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη σύσκεψη με...

Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ...

Δήμος Νάουσας:  Αναρτήθηκε  η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γιο το Αιολικό στο Βέρμιο

Δήμος Νάουσας: Αναρτήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών...

 Έγινε η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτο: Το Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας και σε ένθετο οι δημοτικιστές παιδαγωγοί Μανόλης Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Δελμούζος και Δημήτρης Γληνός Τέτοιες ημέρες Νοέμβρη του 1925 ήταν, αγαπητοί φίλοι, όταν...

Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν περάσει από το πρωί, από το ΔΑΚ Μακροχωρίου για να κάνουν οι οδηγοί μέσα από το όχημά τους τον δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) που...

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας...

-Το κύκλωμα «περνούσε» τους πελάτες με τα «μαϊμού» έγγραφα από την Κρυσταλλοπηγή-Εκπρ. Μεταναστών στον ΑΚΟΥ 99.6: Όποιος πειράξει αυτό που έχουμε χτίσει θα μας βρει μπροστά του!» Το κλείσιμο του συνοριακού...