ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ   ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

Από την Νέα Αριστερά Ημαθίας, ανακοινώνονται τα εξής:

«Τα πρώτα βήματα στον νέο πολιτικό κύκλο έγιναν. Η ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η επιτυχημένη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και τελικά η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.

Η Νέα Αριστερά ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου. Να δώσει διέξοδο στην δυσφορία των πολιτών, να συνδεθεί και να πρωτοστατήσει στους αγώνες στο πλάι των κοινωνικών κινημάτων, να αγωνιστεί για ρήξεις και τομές με το υπάρχον μοντέλο πολιτικής.

Η Νέα Αριστερά δεν θα συμβιβαστεί με την εποχή των μειωμένων προσδοκιών. Θα παλέψει για να πείσει ότι εκτός από τη στρατηγική της ατομικής επιβίωσης υπάρχει η στρατηγική της συλλογικής σκέψης και αντίστασης.

Αντίσταση που για να είναι αποτελεσματική φέρνει στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέους τρόπους να συλλάβουμε τα σύγχρονα προβλήματα και άρα και νέες λύσεις. Αντίσταση που συμβάλλει στη δημιουργία ενός πλατιού μπλοκ κοινωνικών δυνάμεων ικανού, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων, να αλλάζει βασικούς πυλώνες του υφιστάμενου καταναλωτικού και παραγωγικού μοντέλου, τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, τον ίδιο τον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε.

Η Νέα Αριστερά γνωρίζει τους αντιπάλους της, γνωρίζει με ποιους θέλει να συγκρουστεί.

Στο στεγαστικό, ξέρουμε ότι οι μεγάλες εταιρίες ακινήτων σχεδιάζουν χωρίς τους κατοίκους το μέλλον ολόκληρων πόλεων και γειτονιών - αν θα  υπάρχει προσιτή στέγαση για τους κατοίκους, αν θα παραμείνουν δουλειές, εμπορικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες, αν θα εκτοπιστούν και οι τελευταίες εστίες πολιτισμού.

Στην ακρίβεια, ξέρουμε ότι το ολιγοπώλιο των σουπερμάρκετ με διάφορες πρακτικές φουσκώνει τις τιμές και πλουτίζει, με χαμένους τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Στην πράσινη μετάβαση, ξέρουμε ότι οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες θέλουν να κυριαρχήσει η λογική των μεγάλων έργων, που δεν αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια και επιβαρύνουν εντέλει το περιβάλλον.

Δηλώνουμε παρών σε επίπεδο νομού Ημαθίας. Ήδη, μετά την πρώτη πετυχημένη εκδήλωση στην Βέροια με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, πολίτες διαφόρων κοινωνικών και επαγγελματικών κατηγοριών συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια. Με την πίστη πως η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος μπορούν να αποτελέσουν την κυρίαρχη δύναμη ανατροπής των πολιτικών που οδηγούν στην φτωχοποίηση της κοινωνίας, στον εκμαυλισμό της πολιτικής.

Στη Νέα Αριστερά μας ενδιαφέρει η κοινωνία. Η κοινωνία που απογοητεύθηκε και ιδιώτευσε, η κοινωνία που κουράστηκε και αγανάκτησε πριν από εμάς -αλλά ενίοτε και με μαςη κοινωνία που ενδιαφέρεται ωστόσο για τα κοινά επίδικα του μέλλοντος και κοιτάει με ενδιαφέρον το εγχείρημά μας, ακόμη κι αν δεν την έχουμε πείσει.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς συμπολίτες μας για συμμετοχή και δράση. Για να αναδιαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών. Για να φτιάξουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής.

Παράλληλα με την σημαντική μάχη για την εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας για την ανάδειξη των ζητημάτων σε επίπεδο Ημαθίας και όχι μόνο. Για την διαμόρφωση ενός βιώσιμου πλαισίου για τον αγροτικό κόσμο, για τους χιλιάδες εργαζόμενους, για τους μισθωτούς και τους εργαζόμενους σε επισφάλεια, τους ανέργους, για τις εικόνες εγκατάλειψης σε όλες τις δημόσιες δομές και της Ημαθίας, για τους μικρούς επιχειρηματίες, για την δημόσια υγεία και παιδεία, για την ενέργεια, για τον πολιτισμό για όλους, για την οικολογία.

Τώρα είναι η ώρα του ανοιχτού διαλόγου, της ανανέωσης, της δράσης».

Τρόποι επικοινωνίας για κάθε πολίτη που θέλει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια

Emailneaaristera.imathia@gmail.com

Facebook: Νέα Αριστερά Ημαθίας

Instagramneaaristera.imathia

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...