ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας, ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών, αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την οικονομία και τις επόμενες γενιές», τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας, ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών, αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών τους. 
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων: 

- Στην αυτόματη προ-συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους πολίτες που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις. 

- Στην κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης βιβλίων για όσους τηρούν βιβλία με βάση το απλογραφικό λογιστικό σύστημα, εφόσον όλα τα σχετικά στοιχεία διαβιβάζονται στην πλατφόρμα MyData. 

- Στο γεγονός ότι εφεξής η επικοινωνία του πολίτη με τη φορολογική διοίκηση θα γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά, με την έγχαρτη αλληλογραφία να προβλέπεται μόνο κατ΄εξαίρεση, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. 

- Στην καθιέρωση ανώτατου χρονικού ορίου για την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου. 

- Στην δυνατότητα ταχύτερης έκδοσης φορολογικής ενημερότητας μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων του δημοσίου. 

- Στην δυνατότητα διευθέτησης ρυθμίσεων οφειλών που είχαν χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση, μόνο με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων όσες κι αν είναι αυτές, προκειμένου να γίνει η αναβίωση των ρυθμίσεων. 

Παράλληλα, ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί τη φυσική συνέχεια μίας εκ των πολλαπλών θεσμικών παρεμβάσεων της πρώτης Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα της Φορολογικής Πολιτικής, τον οποίο είχε την τιμή να υπηρετήσει ως Υφυπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στον Νόμο 4987 του 2022, με τον οποίο κυρώθηκε ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας κατόπιν κωδικοποίησης των διατάξεων που διέπουν την φορολογική διαδικασία. Αναφέρθηκε επίσης σε αρκετές ακόμη μεταρρυθμίσεις στην υλοποίηση των οποίων είχε την τιμή να συμμετάσχει, όπως η αυτοματοποίηση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ , η μεγάλη καινοτομία με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων/my data για τις επιχειρήσεις και η δημιουργία στην ΑΑΔΕ νέας ψηφιακής πλατφόρμας για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών. 

«Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος, που μέσα από τη θητεία μου στο Υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχα στην υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων που είχαν ως στρατηγικό στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης και ταυτόχρονα την βελτίωση του επιπέδου της εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων. Και είμαι εξίσου υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό αυτό έργο» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (27/5/2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Μ.Α.μ.Α: Οι MAmAzing εξορμήσεις συνεχίζονται, συνδυάζοντας γνώση και διασκέδαση!

Μ.Α.μ.Α: Οι MAmAzing εξορμήσεις συνεχίζονται, συνδυάζοντας...

Την  Κυριακή 26 Μαΐου, ομάδα εφήβων και ενηλίκων του...

Νυκτερινές εργασίες διαγράμμισης στη συνδετήρια οδό προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Νυκτερινές εργασίες διαγράμμισης στη συνδετήρια οδό...

Εργασίες διαγράμμισης στη συνδετήρια οδό προς το...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ...

Σε συνέχεια της υλοποίησης του Διαπιστευμένου σχεδίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Ντινόπουλος σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Ντινόπουλος σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024...

Επίσκεψη στη Βέροια του Γραμματέα Κ.Π.Ε. και υπ. ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Σπυρόπουλου

Επίσκεψη στη Βέροια του Γραμματέα Κ.Π.Ε. και υπ....

Την Κυριακή 26 Μαΐου  ο Ανδρέας Σπυρόπουλος,...

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έστειλε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας, για το θέμα της Παλαιάς Μητρόπολης

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη...

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη...

Συνεδριάζει την Τρίτη 28/5 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη 28/5 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...