Συγκρότηση Ομάδων Εθελοντισμού στο Δήμο  Νάουσας

Συγκρότηση Ομάδων Εθελοντισμού στο Δήμο Νάουσας

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, σύμφωνα με τα άρθρα 13, 14 και 15 του Νόμου 4873/2021 και την 82/2024 (ΑΔΑ:6ΦΜ2ΩΚ0-ΥΨΗ) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας δημιουργεί πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο Δήμο για διάφορες δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Οι ομάδες εθελοντών, με οποιαδήποτε ιδιότητα και επίπεδο εκπαίδευσης, που θα συγκροτηθούν στο Δήμο Η.Π. Νάουσας για την παροχή ενημερωτικών, βιωματικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων , είναι οι εξής :

 1)   Τρίτης Ηλικίας, δημιουργικής απασχόλησης στα ΚΑΠΗ, θεραπευτικά προγράμματα, βιωματικές παρεμβάσεις.

2)    Φροντίδας και περιποίησης κτιριακής υποδομής Βρεφονηπιακών Σταθμών / Παιδικών Σταθμών / Νηπιαγωγείων / Δημοτικών Σχολείων / Γυμνασίων / Λυκείων.

3)    Κοινωνικής Προστασίας, συγκομιδής και μεταφοράς προϊόντων για τις κοινωνικές δομές, θεραπευτικά προγράμματα, βιωματικές παρεμβάσεις για την ηλικιακή ομάδα 18-60 ετών , αλλά και 12-18 ετών.

Οι ανωτέρω ομάδες θα συγκροτηθούν από εθελοντές με οποιαδήποτε ιδιότητα και επίπεδο εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, οι εθελοντές μπορεί να είναι : Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Παιδαγωγοί, Ιατροί, Κοινωνικοί Φροντιστές, Γυμναστές, Δάσκαλοι Χορού, Δάσκαλοι Τραγουδιού, Μουσικοί κ.α..

Η εθελοντική απασχόληση περιλαμβάνει την προσφορά εργασίας ή υπηρεσιών σε δράσεις, έργα ή προγράμματα φορέων παροχής εθελοντικής απασχόλησης από εθελοντές άνευ οικονομικού ή άλλου υλικού ανταλλάγματος και δεν συνιστά δραστηριότητα υπακτέα στην κοινωνική ασφάλιση.

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας ως φορέας παροχής εθελοντικής απασχόλησης υποχρεούται να λαμβάνει, για την εθελοντική απασχόληση, με ευθύνη του, όλα τα μέτρα για την προστασία των απασχολουμένων, και να τηρεί αναλόγως τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν στην παροχή μέσων ατομικής προστασίας με βάση τη φύση της απασχόλησης, την τήρηση ωραρίου και τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Ακόμη, υποχρεούται να αναγγέλλει τους εθελοντές στην ειδική εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος καταγραφής εργαζομένων ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr, ΕΨΠ) και  ευθύνεται αποκλειστικά για ζημίες που προξενεί ο εθελοντής σε τρίτους από αμέλεια κατά την παροχή της εθελοντικής του απασχόλησης στον φορέα, σύμφωνα με τα άρθρα 922 και 334 ΑΚ, με εξαίρεση την περίπτωση που ο εθελοντής ενεργεί αυτοβούλως και κατά παράβαση των εντολών του φορέα.

 Οι υποψήφιοι εθελοντές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (ισόγειο Δημαρχείου Νάουσας), όπου διατίθενται έντυπα αιτήσεων. H αίτηση είναι διαθέσιμη και στο www.naoussa.gr. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση και να την προωθήσουν υπογεγραμμένη στο kentrokoinotitasnaousas@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες στο 2332029980. 

                                                        ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,

                                                                  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

                                                                              ΔΗΜΟΥ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή χώρων στους συμμετέχοντες στις Ευρωεκλογές

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή...

Καλούνται από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας οι εκπρόσωποι...

Β. Μεϊμαράκης από την Παναγία Σουμελά:Αγωνιζόμαστε για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την διεθνή κοινότητα

Β. Μεϊμαράκης από την Παναγία Σουμελά:Αγωνιζόμαστε για...

Στην Παναγία Σουμελά, στη Βέροια όπου χτυπά η καρδιά...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Βέροιας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και...

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, μέλη του ΔΣ του Λ.Ε.Β....

Μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα από την Παναγία Σουμελά: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα από την Παναγία Σουμελά:...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις...

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με το σήμα « eTwinning School Label»

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού...

Από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ανακοινώνονται τα...

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μνήμη της Γενοκτονίας του...

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του...

Πρωθυπουργός στην Ημαθία : Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση

Πρωθυπουργός στην Ημαθία : Έσπειρε ανισότητες &...

Για ακόμα μια φορά ο Πρωθυπουργός επιλέγει την Ημαθία...

Πρόγραμμα Πανηγύρεως εκκλησίας  Αγ. Κων/νου και Ελένης Διαβατού

Πρόγραμμα Πανηγύρεως εκκλησίας Αγ. Κων/νου και Ελένης...

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Δευτέρα 20 Μαίου:- Στις 6:30 το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...