Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» από το 3o Γυμνάσιο Βέροιας

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» από το 3o Γυμνάσιο Βέροιας

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το 3o Γυμνάσιο Βέροιας συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Βέροιας για τρίτη χρονιά ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών».Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πάρκο της Εληάς, αλλά λόγω καιρού έγινε τελικά στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών.


Στην εκδήλωση αυτή 50 μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Πειραματίζομαι & Μαθαίνω» του σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Τσισμανίδη Βασιλείου (Φυσικού) και Νίκα Αικατερίνης (Χημικού), χωρισμένοι σε ομάδες παρουσίασαν, με πολύ μεράκι κι ενθουσιασμό, πειράματα Φυσικής και Χημείας σε μαθητές/τριες Δημοτικού και Γυμνασίου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να μπορέσουν τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στις Φυσικές Επιστήμες και να τις γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο.


Η προσέλευση ήταν μεγάλη, καθώς περίπου 450 μαθητές/τριες και 30 εκπαιδευτικοί παρευρέθηκαν σε αυτήν. Σε συζητήσεις με τους παραπάνω φαίνεται ότι η εκδήλωση πέτυχε τον σκοπό της αφού οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία της επαφής με τον θαυμαστό κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Περιμένουμε με αγωνία να συγκεντρώσουμε τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών ώστε να υπάρξει μια πιο αντικειμενική καταγραφή των εντυπώσεων και των προτάσεων που θα μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να βελτιώνουμε συνεχώς τη διοργάνωση του «Πανηγυριού Φυσικών Επιστημών», καθώς και μια πιο ασφαλής εκτίμηση  του ποσοστού επίτευξης του στόχου της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Τσιφλίδης, ο Διευθυντής ΔΔΕ Ημαθίας κ. Αλατζόγλου και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Τζήμα.

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει:

Τους μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου που εργάστηκαν όλη την σχολική χρονιά, σε χρόνο πέραν από το υποχρεωτικό σχολικό ωράριο για να φέρουν εις πέρας την απαιτητική αυτή εκδήλωση.

Τον σύλλογο διδασκόντων για την υποστήριξη και την Διευθύντρια του σχολείου κ. Συμεωνίδου Μαρία για την αγαστή συνεργασία και την συνεχή στήριξη της προσπάθειας  σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας που συνέδραμε με τρεις ομάδες μαθητών/τριών να παρουσιάζουν δικά τους πειράματα.


Τον εκπαιδευτικό και υπεύθυνο του Μουσείου Logic με έδρα την Κατερίνη, κ. Πετούση, ο οποίος παρουσίασε διατάξεις του Μουσείου.
Τους μαθητές/τριες του κολέγιου Δελασάλ και την εκπαιδευτικό κ. Νόττα που παρουσίασαν μαθηματικούς γρίφους.

Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των Δημοτικών και Γυμνασίων που παρακολούθησαν την εκδήλωση

Τους υπεύθυνους του Χώρου Τεχνών για την παραχώρηση του χώρου και την τεχνική τους υποστήριξη.

Τον Δήμο Βέροιας που από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε το αίτημα για συνδιοργάνωση και συνέδραμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με διάθεση των ανθρώπων του Δήμου που στήριξαν με τον κόπο τους την προσπάθεια αυτή.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eικονογράφηση παραμυθιού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Eικονογράφηση παραμυθιού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη...

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας το πάντα καινοτόμο σε...

"Το όνειρο του σκιάχτρου" την Παρασκευή 21 Ιουνίου...

Η θεατρική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου», του...

ΒΙΒΛΙΟ: Τα «χειρόγραφα  του θανάτου» παρουσιάστηκαν  στη Βέροια

ΒΙΒΛΙΟ: Τα «χειρόγραφα του θανάτου» παρουσιάστηκαν ...

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, όλων των ηλικιών,...

«Βέροια – Εύηχη Πόλη»: Έναρξη με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου (ΦΩΤΟΣ)

«Βέροια – Εύηχη Πόλη»: Έναρξη με πατινάδα και διανομή...

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουνίου ξεκίνησε στην...

«Λ’ Παύλεια» | Με επιτυχία η ημερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας» στη Βέροια

«Λ’ Παύλεια» | Με επιτυχία η ημερίδα «Σύγχρονες Μορφές...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Λ΄  Παυλείων», το...

SWITCH για τη Μ.Α.μ.Α!!!

SWITCH για τη Μ.Α.μ.Α!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς για ακόμη μια φορά την ΕΡΤ...

18 - 21 Ιουνίου απο την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας «Βέροια - Εύηχη Πόλη 2024»:  Μια μεγάλη μουσική γιορτή με ελεύθερη είσοδο  -Έναρξη Τρίτη 18/6 με πατινάδα, καντάδες, μουσική δωματίου και Χρήστο Θηβαίο

18 - 21 Ιουνίου απο την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας «Βέροια - Εύηχη...

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, από τις 18 έως και 21 Ιουνίου,...

Μουσικοχορευτική παράσταση από τα τμήματα της σχολής Χορού της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Μουσικοχορευτική παράσταση από τα τμήματα της σχολής...

Την ετήσια παράστασή τους πραγματοποιούν τα τμήματα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...