Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για μια νέα αναπτυξιακή  προοπτική της Ημαθίας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική της Ημαθίας

H Ημαθία, μια κάποτε ακμάζουσα Περιφερειακή ενότητα, σήμερα πλήττεται από ανεργία, φτώχεια, αποβιομηχανοποίηση, αποδυνάμωση του πρωτογενή τομέα, εξαιτίας των ακολουθούμενων πολιτικών της Κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που συνολικά δεν ενδιαφέρεται για την περιφερειακή ανάπτυξη καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο νομοτελειακά την περιφέρεια σε μαρασμό.

 Πέρα όμως από την κυβερνητική αδιαφορία, καμία τοπική αρχή, αντιπεριφέρεια, δήμοι, επιμελητήρια κλπ δεν ενδιαφέρονται για τη διαμόρφωση ενός τοπικού αναπτυξιακού οράματος και τη μετέπειτα συγκρότηση του σε ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο, ώστε στη συνέχεια να αγωνιστούμε για την υλοποίησή του.  

 Απόδειξη όλων αυτών το περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το οποίο λείπει οποιαδήποτε σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική για το νομό μας. Ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε η Αντιπεριφέρεια, ούτε οι Δήμοι μας, δεν έκαναν τον κόπο να συγκροτήσουν προτάσεις για το νομό μας, ώστε στη συνέχεια με βάση αυτές να διεκδικήσουμε μερίδιο στα αναπτυξιακά έργα και στις ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

 Ο νομός μας παρουσιάζει πλέον ορατά σημάδια εγκατάλειψης. Υγεία, Εκπαίδευση, Οδικό και Σιδηροδρομικό δίκτυο, Μεταφορές, Υδραυλικά δίκτυα, Αντιπλημμυρικά και Εγγειοβελτιωτικά έργα και τόσα άλλα, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ οτιδήποτε νέο χρονίζει ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Μοναδικά έργα κάποιες επιφανειακές παρεμβάσεις, χωρίς ουσία και προοπτική, απλά για να φανεί κάποια επίπλαστη κινητικότητα σε έργα.

 Είναι σαφές, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως και όλες οι Περιφέρειες της χώρας, χρειάζονται μια άλλη φιλοσοφία στη διοίκηση τους για να μπορέσει να δρομολογηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη και αυτή τη άλλη φιλοσοφία στην πολιτική διοίκηση, μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί.

 Δίκαιη και διαφανής κατανομή των κονδυλίων και ειδικότερα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόσβαση σε αυτό του συνόλου των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχείρησες είναι η ψυχή της εθνικής μας οικονομίας και σε αυτές πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Θεματική Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΊΑΣ 


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας:  Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος Πολυχρονιάδης

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εκφράζει τα θερμά του...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη έγκριση  αιτήσεων μετατάξεων εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας, γνωστοποιεί ότι: «Καταγγέλλει...

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα Επιμελητήρια Ημαθίας, Κορίνθου και Καβάλας

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα...

Μια σημαντική συνεργασία επισφραγίστηκε κατά τη...

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Του Γ.Ξ.  Τροχόπουλου                             Κάτι πού...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για ανάκληση της ΚΥΑ που ζητά επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Δημιουργία Πολυδύναμου  Κέντρου για την αντιμετώπιση  των εξαρτήσεων στην Ημαθία

Τάσος Μπαρτζώκας: Δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου για...

O Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Καραβασίλης σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Καραβασίλης σε ηλικία 77...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024...

Συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης  και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης και καλλιέργεια...

•Συνελήφθη στις 16 Ιουλίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...