Συνάντηση Τσαβδαρίδη - Χρυσοχοϊδη για την ενίσχυση των  αστυνομικών υπηρεσιών στην Ημαθία

Συνάντηση Τσαβδαρίδη - Χρυσοχοϊδη για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ημαθία

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε προγραμματισμένη συνάντηση χθες, Δευτέρα 20 Μαΐου, ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης προκειμένου να συζητήσει μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ποιοτική και εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στον Νομό, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε αφενός την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας με αποσπάσεις αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου από υπηρεσίες της χώρας για την ενίσχυση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) αφετέρου την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή αρμοδιότητας του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συμβουλίου της Κοινότητας Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας.

Επιπροσθέτως συζήτησε με τον Υπουργό τη δυνατότητα επαναξιολόγησης της χρησιμότητας και της λειτουργίας του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας, προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Βουλευτής Ημαθίας ανέφερε επίσης στον Υπουργό και δύο θέματα που αφορούν την βελτίωση της εκπαίδευσης του στελεχιακού δυναμικού της Αστυνομίας στις αντίστοιχες δομές που υπάρχουν και λειτουργούν στον Νομό Ημαθίας.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, που λειτουργεί εκ νέου από τον Οκτώβριο του 2023, και εν όψει του νέου εκπαιδευτικού έτους στο οποίο πρόκειται να παραχωρηθεί η νέα πτέρυγα της Σχολής και να αυξηθεί ο αριθμός των δοκίμων κατά 200 άτομα στα ήδη υπάρχοντα 250, ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η Σχολή με αστυνομικό προσωπικό – εκπαιδευτές κατά προτεραιότητα από αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, εκτός όμως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, η οποία δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον δε αφορά στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από τον Υπουργό τον πολλαπλασιασμό των σεμιναρίων που διδάσκονται με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό της γνώσης αλλά και της επιχειρησιακής επάρκειας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα και υποσχέθηκε ότι όσον αφορά στην ενίσχυση της ΟΠΚΕ θα εξετάσει ταχύτατα το ζήτημα σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας.

Όσον αφορά στον Αστυνομικό Σταθμό Πλατέος, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα παραμείνει σε λειτουργία και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, προκειμένου να ανταποκριθεί κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση μίας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής που αποτελεί χώρο ευθύνης του, στην οποία όχι μόνο υπάρχει έντονη παραβατικότητα αλλά και υφίσταται βιομηχανική ζώνη.

Όσον δε αφορά στην εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού της αστυνομίας στις αντίστοιχες δομές της Ημαθίας, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι θα μεσολαβήσει για τον πολλαπλασιασμό των σεμιναρίων εθνικής αλλά και διεθνούς απήχησης. 

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα το εξετάσει σε άμεσο χρονικό διάστημα μαζί με τους συμβούλους του προκειμένου να λάβουν εν συνεχεία τις βέλτιστες αποφάσεις.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αυγουστίνα σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αυγουστίνα σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024...

O ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ  στoν Βάλτο και στο Ρουμλούκι – Καμπανία Σώμα Βεροίας από ντόπιους υπό τον Θεοχάρη Κούγκα και τον Πρόδρομο Σκοτίδα

O ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ στoν Βάλτο και στο Ρουμλούκι –...

Γράφει ο Γιάννης Δ. Μοσχόπουλος/  mosio@otenet.grΜΕΡΟΣ Γ΄Ήταν...

Από την Π. Διαθήκη: «ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ»

Από την Π. Διαθήκη: «ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ»

Του Ιερέως: Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΟ φίλος μου ο Παντελής...

Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Σαραφόπουλος σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Σαραφόπουλος σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024...

Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Αλεξάνδρειας

Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης στο Βιολογικό Καθαρισμό της Βέροιας

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Γιώργος...

Την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κατάρτιση Μητρώου για την Οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση ευάλωτων ομάδων πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κατάρτιση Μητρώου για την...

Στα πλαίσια σχεδιασμού προληπτικής οργανωμένης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...