Αφιέρωμα: Αποκαλύπτουμε την πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής!

Αφιέρωμα: Αποκαλύπτουμε την πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής!

Στην παρθενική της εμφάνιση, αφού ιδρύθηκε μόλις το 2023, η ΑΕΚ Βέροιας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα στον 3ο όμιλο (συνολικά η κατηγορία είχε 9 ομίλους).

Σε αυτή την παρθενική της εμφάνιση, υπό τις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού Γιώργου Σπυριδωνίδη, κατάφερε να βγει πρωταθλήτρια στον όμιλό της, αήττητη και έτσι από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Β΄ εθνική, η οποία θα είναι χωρισμένη σε τέσσερεις ομίλους.

Ο Κοζανίτης στην καταγωγή Φάνης Γκουργκούτας, που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Βέροιας (ιδιοκτήτης του καταστήματος εστίασης “Volcano”, επί της Πιερίων), μετά τις ακαδημίες της ΑΕΚ Βέροιας στο Λαζοχώρι, στερεώνει πλέον στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ημαθίας την γυναικεία ομάδα AEK Βέροιας. Μάλιστα, προφανώς επειδή «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», από τη νέα περίοδο 2024-2025, η ομάδα, σύμφωνα με την αποκάλυψη του προπονητή της Γιώργου Σπυριδωνίδη, στις δηλώσεις του στην εφημερίδα μας (βλέπετε σε άλλη στήλη), θα κατεβάσει γυναικεία ομάδα  και στη Γ’ Εθνική κατηγορία, που θα είναι το «σκαλοπάτι» για την μεγάλη ομάδα, η οποία από τώρα θέτει ως στόχο την άνοδο στην Α΄ Εθνική της χώρας μας.

Η οικογένεια της ΑΕΚ Βέροιας λοιπόν μεγαλώνει, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε έμπειρους συνεργάτες, υποσχόμενη μια χρονιά με πολύ δουλειά, προσπάθεια και στόχους. Μάλιστα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σημαντική από την πρώτη στιγμή, ήταν η παρουσία και στήριξη των οικογενειών των κοριτσιών του συλλόγου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2023-2024

Τερμάτισε αήττητη στο πρωτάθλημα, στο οποίο έδωσε 12 αγώνες και παρά λίγο να είχε το απόλυτο των νικών, όμως «σκόνταψε» σε έναν αγώνα, αυτόν με τους Σκίουρους (1-1). Συνολικά πέτυχε 11 νίκες και 1 ισοπαλία.  

Όλα τα αποτελέσματα:

Σκίουροι - ΑΕΚ Βέροιας 2-4 / 1-1

ΑΕΚ Κουκου - ΑΕΚ Βέροιας 1-4 / 3-0 α.α

Πτολεμαιδα - ΑΕΚ Βέροιας 0-5 / 0-13

ΑΕΚ Βέροιας - Κοιλα 3-1 / 0/6

ΑΕΚ Βέροιας - Φλωρινα 4-1 / 0-10

Μουσες - ΑΕΚ Βέροιας 1-6 / 11-0

 ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ (σε 12 αγώνες)

1. ΑΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ 68-7   34

2. Σκίουροι 45-14   29

3. ΠΑΟ Κοίλων κοζάνης 29-18   22

4. Πιερίδες Μούσες 30-32   16

5. Ατρόμητος Πτολεμαϊδας 6-42   9

6. ΠΑΣ Φλώρινα 12-50   7

7. ΑΕΚ Κούκου Πιερίας 8-35   11

 TO EΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Από 32 παίκτριες αποτελείτο το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ Βέροιας, από τις οποίες οι 25 πήραν συμμετοχές, ενώ επτά δεν είχαν ούτε λεπτό συμμετοχής.

Αντίθετα επτά παίκτριες έχουν το απόλυτο των συμμετοχών. Σταφυλίδου Γεύση, Πετράκη Μαρία, Ντούσκα Κατερίνα, Μανωλοπούλου Ανθή, Μουρτσέκα Βασιλική, Σπυριδωνίδου Νίκη, Σπυριδωνίδου Εύα, πήραν μέρος και στα 12 παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής στον 3ο όμιλο.

ΓΚΟΛ

Στα 12 παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΚ Βέροιας πέτυχε 68 τέρματα, ενώ δέχθηκε μόνο επτά (7) Γκόλ κατά (7). Κύριο χαρακτηριστικό ότι σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε, ενώ σε έξι αγώνες κράτησε το μηδέν παθητικό.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

13 παίκτριες σκόραραν τα 68 τέρματα που πέτυχε συνολικά η ομάδα. Η Γεύση Σταφυλίδου είναι η αρχικανονιέρισα της ομάδας, αφού έχει πετύχει 21 τέρματα και την ακολούθησε η Μαρία Πετράκη με 19 τέρματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ: «Μια ομάδα πρότυπο σε όλα τα επίπεδα»

Μεγάλη ήταν η συμβολή, στην επιτυχία της γυναικείας ομάδας ΑΕΚ Βέροιας, του έμπειρου προπονητή Γιώργου Σπυριδωνίδη, του παλαίμαχου άσσου της «Βασίλισσας του Βορρά», ο οποίος έχει καθίσει κατά περιόδους σε πάγκους γυναικείων ομάδων της Α΄ Εθνικής.

Μίλησε για την σπουδαία δουλειά που γίνεται στον σύλλογο, αλλά και για την δημιουργία μια δεύτερης γυναικείας ομάδας, η οποία θα αποτελεί το «σκαλοπάτι» παικτριών για την μεγάλη.

 Συγκεκριμένα είπε στην εφημερίδα «ΚΕΡΚΙΔΑ»:

«Ήταν μια γεμάτη χρονιά. Μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν. Κάθε μέρα βάζουμε το λιθαράκι μας όλοι, ώστε η ομάδα σιγά-σιγά να μεγαλώσει. Όλα λειτουργούν άψογα, με πολύ καλή συνεργασία προπονητή-παικτριών-προέδρου. Με σειρά σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Μια ομάδα πρότυπο σε όλα τα επίπεδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Φάνη Γκουργούτα, γιατί από την αρχή που ξεκινήσαμε μας έδωσε όσα του έχουμε ζητήσει για την ομάδα και γενικά ήταν κοντά μας σε όλα. Να ευχαριστήσω τα παιδιά για τις προσπάθειες που έκαναν τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια, αλλά και την γενική συμπεριφορά που είχαν όλη τη σεζόν. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς για την συμπεριφορά και την υπομονή που έδειξαν, αλλά και για την υποστήριξη που είχαμε απ’ αυτούς όλο το χρόνο.

Οι στόχοι της ομάδας γενικά είναι να κάνει και του χρόνου βήματα ανόδου, ως προς το να βελτιώνονται τα παιδιά και να παίζουν όλα. Γι’ αυτό, αν είναι εφικτό, του χρόνου η ομάδα μπορεί να κατέβει και στη Β’ και στη Γ’ Εθνική κατηγορία, με δύο ομάδες, δηλαδή ΑΕΚ Βέροιας και ΑΕΚ Βέροιας Β’. Πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΟΥΣΚΑ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους»

Δηλώσεις στην «Κ» έκανε και η έμπειρη αρχηγός της ΑΕΚ Βέροιας Κατερίνα Ντούσκα, που είχε συμμετοχή και στα 12 παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ πέτυχε επτά τέρματα. Συγκεκριμένα είπε:

«Σαν αρχηγός της ομάδος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για όσα έκανε όλο το χρόνο και μας βοήθησε υλικά και ηθικά. Να ευχαριστήσω τον κόουτς για ότι έχει κάνει για εμένα προσωπικά και για όλα τα παιδιά της ομάδος. Για την βελτίωση γενικά όλων σε τακτικό επίπεδο και επίπεδο ψυχολογίας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους ανθρώπους που ακολουθούν την ομάδα για την βοήθεια που είχαμε από το δικό τους κομμάτι, όσον αφορά την συμπαράσταση στις προπονήσεις, στα παιχνίδια και γενικά σε ότι κάνει η ομάδα».

ΓΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ: "Τα καλύτερα έρχονται"

Στην δήλωσή της, η αρχισκόρερ της ομάδας (21 γκολ) Γεύση Σταφυλίδου τόνισε:

"Από την αρχή της φετινης σεζόν, σαν ομάδα ειχαμε βάλει ως κύριο στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και την άνοδο στην Β' Εθνική κατηγορία.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό βέβαια, συμβάλλαμε κι εμείς ως παίκτριες της ΑΕΚ Βέροιας κάνοντας μεγαλη προσπάθεια και παραμένοντας ενωμένες όλες μαζί για να ξεπεράσουμε δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε όλη την φετινή σεζόν. 

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως συνέβαλε τα μέγιστα ο πρόεδρος μας Φάνης Γκουργουτας, όπως και ο προπονητής μας  Γιώργος Σπυριδωνιδης, ο οποιος έχει  πάντα ως κύριο μέλημα να μας βοηθάει να βελτιωνομαστε ατομικά και ομαδικά μέσα από κάθε προπόνηση.

Όσον αφορά με την άνοδο στην Β' Εθνική κατηγορία συνεχίζουμε ενωμένες και αφοσιωμένες με σκληρή δουλειά πίστη και υπομονή σε αυτο που κάνουμε και τα καλύτερα έρχονται".

Πηγή: kerkidasport.gr

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Euro 2024: Πεντάρα της Γερμανίας επί της Σκωτίας στην πρεμιέρα

Euro 2024: Πεντάρα της Γερμανίας επί της Σκωτίας στην...

Με τους νέους της σταρ να μαγνητίζουν τα βλέμματα η...

Ανανέωσε ο αρχηγός στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας

Ανανέωσε ο αρχηγός στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας

Μετά την πρόσληψη του Γιώργου Ντάμτσιου στη θέση του...

Παλαίμαχοι Βέροιας: Οριστικοποιήθηκε το φιλικό με Ολυμπιακό Βόλου

Παλαίμαχοι Βέροιας: Οριστικοποιήθηκε το φιλικό με...

Με ένα φιλικό παιχνίδι θα κλείσουν την φετινή...

Euro 2024: Μεγάλες απουσίες από την ποδοσφαιρική γιορτή

Euro 2024: Μεγάλες απουσίες από την ποδοσφαιρική γιορτή

Σε λίγες μέρες αρχίζει η καλοκαιρινή ποδοσφαιρική...

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΝΠΣ Βέροια για αλλαγή ονόματος!

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΝΠΣ Βέροια για αλλαγή...

Έκτακτη γενική συνέλευση ανακοίνωσε ο ΝΠΣ Βέροια, για...

Την Κυριακή 16/6 στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας: Φιλικός αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου μεταξύ ΑΕΚ Woman FC και Παναθηναϊκού

Την Κυριακή 16/6 στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας: Φιλικός...

Με ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι θα κάνει φιέστα τίτλου...

Γ’ Εθνική: Οι 22 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από τις ΕΠΣ

Γ’ Εθνική: Οι 22 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από τις...

Ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική στους...

Νέο φιλικό παιχνίδι για τους Παλαίμαχους της Βέροιας

Νέο φιλικό παιχνίδι για τους Παλαίμαχους της Βέροιας

Μήνας αγώνων είναι ο Ιούνιος για τις ποδοσφαιρικές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...