Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ 11 ΗΜΕΡΕΣ (Από 20-07 έως 30-07-2024)

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ 11 ΗΜΕΡΕΣ (Από 20-07 έως 30-07-2024)

ΒΕΡΟΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ-ΣΙΝΩΠΗ-ΜΠΑΦΡΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΟΙΝΟΗ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝ.ΣΟΥΜΕΛΑ-ΠΛΑΤΑΝΑ-ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΖΑΡΑ- ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ- ΑΜΑΣΕΙΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΒΕΡΟΙΑ

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ:ΒΕΡΟΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (620 ΧΛΜ)

Ώρα 06.00 αναχώρηση από την Ελιά. Στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ και κατόπιν κατεύθυνση για συνοριακό σταθμό Κήπων. Έλεγχος Διαβατήριων και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού άφιξη το απόγευμα στην Πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ (400 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για Σαφράμπολη. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μια πρώτη γνωριμία με την γραφική κωμόπολη η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Πολλές από τις παραδοσιακές κατοικίες μετατράπηκαν σε μουσεία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ (490 ΧΛΜ)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Κασταμονή. Πρόκειται για πόλη της Αρχαίας Παφλαγονίας από την οποία καταγόταν η μεγάλη αυτοκρατορική οικογένεια των Κομνηνών. Επίσκεψη στο φρούριο των Κομνηνών στην Παπαζόγλειο αστική σχολή και στο αρχαιολογικό εθνογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια στάση στη Σινώπη που υπήρξε μια απ τις πρώτες Ελληνικές αποικίες των Μιλησίων στον Πόντο και αποτελεί μια πόλη μνημείο. Επίσκεψη στο ναό της Θεοτόκου, που σήμερα ονομάζεται «Εκκλησία του Παλατιού», στο παλιό Ελληνικό Αρρεναγωγείο και Παρθεναγωγείο. Αφού στη συνέχεια περάσουμε από Μπάφρα, άφιξη αργά το απόγευμα στην Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (330 ΧΛΜ)

Ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη και παίρνουμε τον παραλιακό δρόμο που θα μας οδηγήσει στην Μητρόπολη του Πόντου την Τραπεζούντα. Σύντροφοι στο ταξίδι μας τα μαύρα νερά του Πόντου και το βαθύ πράσινο που κατεβαίνει από τις πλαγιές των Ποντικών Ορέων, την Οινόη, το Πολεμώνιο, το Ιασώνιο Άκρο όπου πάνω στον αρχαίο βωμό του Δια χρίστηκε πρωτοχριστιανική βασιλική του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια τα Κοτύωρα  και τέλος περνώντας από τα Πλάτανα το ασφαλές φυσικό λιμάνι κοντά στην Τραπεζούντα. Άφιξη στην Τραπεζούντα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (50 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ονομαστό μοναστήρι της Ματσούκας, Παναγία Σουμελά. Ενδέχεται να μην επιτραπεί η είσοδος στο ναό λόγω εργασιών. Αφού προσκυνήσουμε την Παναγία όλων των Ποντίων, θα συνεχίσουμε για το χιλιοτραγουδισμένο γεφύρι της Τρίχας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τα Πλάτανα, όπου θα γευματίσουμε εξ ιδίων. Επίσκεψη στο Σόουκ Σου , με την περίφημη βίλλα του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, την Αγία Σοφία, το φροντιστήριο και τον Άγιο Ευγένιο. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθεί ο καθένας τα χωριά των προγόνων του, εξ ιδίων με ταξί ή ντολμούς. .Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (50 ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη της Τραπεζούντας. Επίσκεψη στην Παναγία Χρυσοκέφαλο. Στα Κομνήνια τείχη, στη Μονή Θεοσκεπάστου, στο φροντιστήριο και στη μέριμνα ποντίων κυριών. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Όφεως ποταμού. Θα επισκεφτούμε την μαγευτικής ομορφιάς λίμνη Ουζουνγκιόλ καθώς και την Παραλιακή πόλη των Σουρμένων. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΖΑΡΑ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ (460 ΧΛΜ)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Σεβάστεια .Κατά τη σημερινή μας διαδρομή η απότομη αλλαγή του τοπίου από τα καταπράσινα βουνά στα απέραντα υψίπεδα. Φτάνουμε στην Αργυρούπολη. Επίσκεψη εξ ιδίων στην παλιά πόλη. Αναχώρηση για τη Ζάρα. Το γνωστό Απές με τα 21 ελληνικά χωριά του. Στάση και αν υπάρχουν ταξιδιώτες που κατάγονται από εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά τους εξ ιδίων. Σε απόσταση 70 χλμ. θα καταλήξουμε στη Σεβάστεια. Εδώ επίσης υπολογίζεται ότι μαρτύρησαν το 320 μ.Χ οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ-ΤΟΚΑΤΗ-ΑΜΑΣΕΙΑ (225 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Τοκάτης. Ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στις παλιές γειτονιές, τη φημισμένη αγορά της που είναι γεμάτη με αντίκες από παλιά αρχοντικά της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Αμάσεια. Στην περιοχή της πόλης θα δούμε τον τόπο όπου απαγχονίστηκαν 174 κορυφαίες προσωπικότητες του Ποντιακού Ελληνισμού, τους οποίους καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες στα δικαστήρια ανεξαρτησία της Αμάσειας. Ξενάγηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΑΣΕΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (685ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για Κων/πολη. Αφού περάσουμε από την περιοχή της αρχαίας Βιθυνίας περνώντας περιφερειακά από τις πόλεις Μπόλου, Αντάπαζαρ και Νικομήδεια, φτάνουμε στην Κων/πολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΒΕΡΟΙΑ (620 ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, το κέντρο του Ορθόδοξου κόσμου, Παναγία Βλαχερνών, Μονή Ζωοδόχου Πηγής και το Μπαλουκλί της Λωξάντρας. Μετά το προσκύνημα και με τις αποσκευές γεμάτες εικόνες και αρώματα, φεύγουμε για την Ελλάδα, περνώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων.Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις φτάνουμε το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1000€  τηλ. Επικοινωνίας και υπεύθυνος κ. Φωτιάδης Φιλοκτήμων τηλ. 6942701788.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1)Μεταφορά-μετακινήσεις με υπερυψωμένα λεωφορεία

2)Τις 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.

3)Τα 10 προγεύματα και 7 δείπνα.

4) Αρχηγό-ξεναγό.

5)Ξεναγήσεις, περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

6) Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Την εκδρομή θα συνοδεύσει ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης με τη λύρα και το Τουλούμ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Όροι συμμετοχής:

Τα άτομα που συμμετέχουν στην εκδρομή αποτελούν ένα γκρουπ και σαν γκρουπ θα συμμετέχουν στο προκαθορισμένο πρόγραμμα. Θα υπάρχει ο υπεύθυνος εκδρομής που θα ενημερώνεται για τυχόν προβλήματα. Για οποιαδήποτε προβλήματα θα ενημερώνεται ο υπεύθυνος της εκδρομής. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν μπορεί να απαιτήσει αλλαγή του προγράμματος εκτός από τον υπεύθυνο εκδρομής που θα συντονίζει τις ενέργειες του γκρουπ και οφείλουν οι συμμετέχοντες να ακολουθούν τις αποφάσεις του αρχηγού αποστολής

 

 

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                    Η Γ. Γραμματέας

 


Καπουρτίδης Χαράλαμπος                 Τογκουσίδου Ευαγγελία

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 26/6 το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 26/6 το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Υπενθύμιση για τον καθαρισμό οικοπέδων - Μέχρι 30 Ιουνίου η δήλωση στην πλατφόρμα

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Υπενθύμιση για τον καθαρισμό οικοπέδων...

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και...

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ...

Το Σωματείο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα έχει την...

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αυγουστίνα σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αυγουστίνα σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024...

Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις για προσλήψεις  121 ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ -Έξι θέσεις στο Νομό Ημαθίας

Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις για προσλήψεις 121 ΣΟΧ...

Ξεκινάει την Τρίτη 25  Ιουνίου στις 10:00, η υποβολή...

Έφυγε από τη ζωή η Ευθυμία Τσιφλίδου σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ευθυμία Τσιφλίδου σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 23...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Αργυρόπουλος σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Αργυρόπουλος σε ηλικία 80...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...