Η Νέα Αριστερά να γίνει η φωνή όσων πλήττονται από την πολιτική της ΝΔ

Η Νέα Αριστερά να γίνει η φωνή όσων πλήττονται από την πολιτική της ΝΔ

Της Έφης Αχτσιόγλου


Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκπροσωπήσει τις κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από τις δεξιές πολιτικές.

Σήμερα τα νοικοκυριά βιώνουν μία ασφυκτική οικονομική κατάσταση, εξαιτίας της μεγάλης ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων. Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται ικανοποιητικά για την εργασία τους και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες όπως το ενοίκιο, το σούπερ-μάρκετ, η ενέργεια, οι διακοπές. Δημόσια αγαθά -όπως η υγεία και η παιδεία- εμπορευματοποιούνται και ιδιωτικοποιούνται. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία υποβαθμίζονται. Το έγκλημα των Τεμπών συγκαλύπτεται όπως και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η αγανάκτηση των πολιτών για όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να βρει πολιτική έκφραση στις ευρωεκλογές. Η Νέα Αριστερά είναι ο πολιτικός φορέας που μπορεί να τους δώσει φωνή. Να ασκήσει σήμερα σοβαρή αριστερή αντιπολίτευση στη ΝΔ και αύριο να είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος ανατροπής των δεξιών πολιτικών.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εκφράσουν πολιτικά την αγανάκτηση της κοινωνίας γιατί έχουν ενσωματώσει την ατζέντα της Δεξιάς σε βασικά ζητήματα. Δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση στη Δεξιά, προτείνοντας ένα φορολογικό σύστημα που ελαφραίνει ακόμη περισσότερο τα υψηλά εισοδήματα και περιουσίες, που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, που είναι ακόμη πιο άδικο από αυτό της ΝΔ, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση στη Δεξιά όταν τάσσεσαι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση στη Δεξιά με το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ή με την αντιπολιτική. Αυτό διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη.

Η Νέα Αριστερά έχει πλήρως αντιπαραθετική πολιτική και στρατηγική με τη Δεξιά. Φέρνουμε στο επίκεντρο την ουσία της πολιτικής και το κάνουμε υψώνοντας τη φωνή μας, αλλά και εμπνέοντας στους πολίτες την πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς.

Θέλουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Αυτό σημαίνει 35ωρο και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους, με αυξήσεις μισθών σε όλα τα επίπεδα.

Θέλουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και αυτό σημαίνει να πληρώσουν οι πλούσιοι, να αυξηθεί η φορολογία στα κέρδη και στα μερίσματα.

Θέλουμε οι οικογένειες να ζουν καλύτερα και να μπορούν να βάζουν και κάτι στην άκρη, άρα να υπάρξουν κανόνες στην αγορά, έλεγχος και πλαφόν στις τιμές.

Θέλουμε προσιτή στέγη και αυτό σημαίνει πλαφόν στα ενοίκια, κατάργηση της Golden Visa και αυστηρό περιορισμό στο Airbnb.

Θέλουμε οι τράπεζες να εξυπηρετούν τους πολίτες και τις μικρές επιχειρήσεις και όχι να τους απομυζούν. Αυτό σημαίνει αυστηρούς κανόνες και φορολόγηση κατά 90% της υπερβάλλουσας κερδοφορίας τους που τη συγκέντρωσαν εξαιτίας της διαφοράς επιτοκίου χορηγήσεων δανείων και καταθέσεων.

Θέλουμε να υπάρχει πραγματική ασφάλεια και αυτό σημαίνει κατοχύρωση του νομικού όρου γυναικοκτονία, εκπαίδευση της αστυνομίας και σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία.

Θέλουμε καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία και αυτό σημαίνει προσλήψεις στα νοσοκομεία και στα σχολεία.

Θέλουμε να ζούμε σε μία χώρα που αγωνίζεται για την ειρήνη και αυτό σημαίνει δράση για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα και αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Η Νέα Αριστερά είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει τη μάχη όχι μόνο της αξιόπιστης αντιπολίτευσης αλλά και της κυβερνητικής αλλαγής. Για ένα μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, με περισσότερη δικαιοσύνη, με περισσότερη δημοκρατία.


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 22 Ιουνίου τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Βασίλη Κοτίδη

Το Σάββατο 22 Ιουνίου τα εγκαίνια του πολιτικού...

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 7.00 μ.μ. Μητροπόλεως 67, θα...

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ Παρέμβαση της Αν. Πάπαρη σε πανελλήνιο συνέδριο για την Παλιά Μητρόπολη Βέροιας

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ Παρέμβαση της Αν....

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ετήσιας πανελλήνιας...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 19/6 του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 19/6 του Δημοτικού...

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Διακοπή κυκλοφορίας  στο τμήμα α/κ  Πολυμύλου - Βέροιας

Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα α/κ Πολυμύλου - Βέροιας

Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι την...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο για την συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2024

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο για την συμμετοχή...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που...

Στον Διοικητή της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των απολυμένων της «Βαρβαρέσος» ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Στον Διοικητή της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των απολυμένων...

Σε συνέχεια των επαφών σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία...

Αεροψεκασμός αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα σε περιοχές της Δ/Κ Κλειδίου

Αεροψεκασμός αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των απαραίτητων ενεργειών για την...

Δήμος Βέροιας: Κλιματιζόμενοι χώροι για τις μέρες του καύσωνα

Δήμος Βέροιας: Κλιματιζόμενοι χώροι για τις μέρες του...

Ο Δήμος Βέροιας για τις ημέρες του καύσωνα , διαθέτει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...