Η Σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές: Η ψήφος ως καθοριστικός παράγοντας του μέλλοντός μας

Η Σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές: Η ψήφος ως καθοριστικός παράγοντας του μέλλοντός μας

Του Θεολόγου Μαρμάγγελου*

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ανοίγουν οι κάλπες για την μάχη των ευροεκλογών , μια μάχη που λίγοι την παίρνουν ως σοβαρή καθώς θεωρούν πως δεν έχει την ίδια βαρύτητα σε σχέση με τις εθνικές ή ακόμα και τις αυτοδιοικητικές εκλογές .

Οι δημοσκοπικές εταιρίες προβλέπουν μεγάλη αποχή από τους ψηφοφόρους, ίσως και την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών !

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές- όπως και σε όλες- τις εκλογές να συμμετάσχουμε όλοι μας . Βλέπουμε το φαινόμενο πολλοί νέοι άνθρωποι να μην πηγαίνουν να ψηφίσουν απαξιώνοντας την διαδικασία και εν προκειμένω ολόκληρη την πολιτική .

Θα μπορούσα να δικαιολογήσω αυτήν την πράξη καθώς η αλήθεια είναι ότι είμαστε «παιδιά της κρίσης» , γεννηθήκαμε και ζήσαμε τα πρώτα μας χρόνια σε καιρούς μνημονίων , πολιτικών και οικονομικών κρίσεων .

Παραταύτα η προσωπική μου γνώμη είναι πως εμείς πρέπει να καθορίζουμε το μέλλον μας , καλώς ή κακώς οι παλαιότερες γενιές θα φύγουν και έτσι η ζωή , τα όνειρα μας και το μέλλον μας θα πρέπει να στηρίζονται πάνω στις δικές μας αποφάσεις .

Ψηφίζουμε όχι απλά τα πρόσωπα που μας αρέσουν εμφανισιακά ή μας είναι γνωστά από την έως τώρα επαγγελματική πορεία τους, ψηφίζουμε πρόσωπα που έχουν ιδέες που βασίζονται πάνω σε γνώσεις αντικειμενικά εφικτές να κάνουν την ζωή μας καλύτερη .

“Φοβάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα” λέει στίχος γνωστού τραγουδιού , όταν δεν πας να ψηφίσεις αφήνεις τους άλλους να σε καθορίσουν.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό όμως, αυτοί που δεν ψηφίζουν από πεποίθηση-άποψη να ασκούν κριτική σε πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει μια κυβέρνηση, ο μόνος τρόπος να ασκήσεις κριτική ή να επιβραβεύσεις μια πολιτική απόφαση , είναι η ψήφος σου. Οι ευρωεκλογές έχουν την σημασία τους , θα πρέπει να επιλέξουμε τους σωστούς υποψήφιους όχι υποχρεωτικά  με κομματικό πρόσημο αλλά αξιολογώντας τους υποψήφιους προσεκτικά .

Μπορούμε να διακρίνουμε αρκετές περιπτώσεις υποψηφίων που αξίζουν να βρίσκονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο .

 

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού;  Τι θα επιδιώξουν τα κόμματα;

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να επιβεβαίωση την κυριαρχία της για αυτό και στοχεύει σε ένα ποσοστό της τάξης του 33% , ισοδύναμο ποσοστό με αυτό των ευρωεκλογών του 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη προσπαθεί να προσπεράσει ή να προσεγγίσει το ποσοστό του 17% που έλαβε και στις πρόσφατες εκλογές του προηγούμενου Ιουνίου στις εθνικές κάλπες .

Ενώ το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να σκαρφαλώσει στην 2η θέση , πράγμα που αν γίνει ίσως υπάρχουν τριγμοί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ;

Εν κατακλείδι θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε όλοι μας ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα με τις ενέργειες τους ως ευρωβουλευτές , για αυτό και κρίνεται αν όχι υποχρεωτική επιβεβλημένη η παρουσία μας στις κάλπες της Κυριακής .

 

*Τελειόφοιτος φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Κόκκινο φεγγάρι

Κόκκινο φεγγάρι

Τούτο το φεγγάρι του Ιούλη είναι πανέμορφο..Το είδα...

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και...

Συνεχίζεται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου η Καλοκαιρινή...

ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Και γιατί δεν γράφεις κάτι  για την βία;για την...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 26/7 έως 1/8/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Προμήθεια Ηλεκτρικής Σκούπας (Kärcher) για τον καθαρισμό το παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου Νάουσας

Προμήθεια Ηλεκτρικής Σκούπας (Kärcher) για τον καθαρισμό...

Πραγματοποιήθηκε η προμήθεια Ηλεκτρικής Σκούπας...

Τάσος Μπαρτζώκας: Νέα γενναία χρηματοδότηση για το αρδευτικό δίκτυο - νέο αγωγό της Μελίκης

Τάσος Μπαρτζώκας: Νέα γενναία χρηματοδότηση για το...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Μελίκης - Χειροθεσία Αναγνώστου

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Μελίκης -...

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...