Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας γιόρτασε την “Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας”

Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας γιόρτασε την “Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας”

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 , Προσκοποι , Ανιχνευτές και ενήλικα μέλη του 3oυ Συστήματος Προσκόπων Βέροιας , γιορτάσαμε την “Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας” , που επιδιώκει την αξιοποίηση του ανέμου για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον για την αναστροφή  της κλιματικής αλλαγής!

Η ιδέα αυτής της δράσης ανήκει στον περιβαλλοντολόγο Νίκο Στάντζο, παλαιό Πρόσκοποι, και ως 3ο Σ/Π βοηθήσαμε στην υλοποίηση της.

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ, με μια ξεχωριστή δραστηριότητα σε ένα από τα πιο μεγάλα αιολικά πάρκα της «PRINCIPIA ENERGY”.

Το Αιολικό Πάρκο της Ζωοδόχου Πηγής, στη Βέροια, έγινε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για τους Προσκόπους, καθώς συνδύασε  την πεζοπορία και την εξερεύνηση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Energy On The Go”.

Στα πλαίσια της Δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε και Ανιχνευτικό Εργαστήριο με θέμα :«ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΚΑΡΙΕΡΑ» !!

Η «Principia Energy» καλωσόρισε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στα έργα της, στην «Ζωοδόχο Πηγή».  Όλοι μαζί εξερευνήσαμε τις εγκαταστάσεις, γνωρίσαμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μιλήσαμε για τη διαδικασία παραγωγής αλλά και τη σημασία της αιολικής ενέργειας. Ακόμα συζητήσαμε σχετικά με τις σπουδές με αντικείμενο τον κλάδο αυτό, αλλά και τις σχετικές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Επιπλέον είχαμε  την ευκαιρία να χειριστούμε την ίδια την Αιολική Μηχανή!

 Επίσης σε πραγματικές συνθήκες μάθαμε  τον χειρισμό αισθητήρων και αυτομάτων συστημάτων  καταγραφής και ελέγχου φυσικών μεγεθών όπως θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση, σχετική και απολυτή υγρασία, ταχύτητα  του αέρα καθώς και σταθερότητα του αιολικού δυναμικού.  Μετέπειτα διδαχτήκαμε πως αξιοποιούνται αυτά τα δεδομένα για την παραγωγή αποτελεσμάτων με σκοπό την επιλογή της περιοχής που θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα αιολικό πάρκο. Αφού αποκομίσαμε αυτές τις γνώσεις μεταβήκαμε στον όμορφο χώρο του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς, ώστε να συλλέξουμε τα δικά μας δεδομένα και να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία για να κάνουμε την δικιά μας τεχνοοικονομική μελέτη αξιοποίησης αιολικού δυναμικού!

Ευχαριστούμε τους: Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, Αγγελική Παπαιακώβου, Πέτρο Γκόγκο και Τάσο Αγγελόπουλο για την άψογη συνεργασία και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να κατανοήσουμε καλύτερα το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.

Επιπλέον ευχαριστούμε τον Αρχηγό του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς , Θανάση Στάντζο που μαζί με τον Υπαρχηγό του , Μάνο Λάμπρογλου μας προσέφεραν μια ζεστή φιλοξενία.

Με τιμή

Μαρία Γκασνάκη

ΑΣ 3ου Σ/Π Βέροιας

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Παναγιωτίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Παναγιωτίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 19/7 της Κοινότητας Βέροιας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 19/7 της Κοινότητας Βέροιας

Έκτακτη  συνεδρίαση της Κοινότητας Βέροιας, θα γίνει...

Ν. Καρανικόλας:  «Εκδηλώσεις χωρίς  προϋπολογισμό για πρώτη φορά στον Δήμο Νάουσας»

Ν. Καρανικόλας: «Εκδηλώσεις χωρίς προϋπολογισμό για...

Από την δημοτική παράταξη Νάουσας ΕΝΑμαζί,...

Πρόωρη φυλλόπτωση  στα Πλατάνια του Αγίου Νικολάου Νάουσας, λόγω καύσωνα

Πρόωρη φυλλόπτωση στα Πλατάνια του Αγίου Νικολάου...

 Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρωικής Πόλης...

Έφυγε από τη ζωή η Νινέτα Καζελίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Νινέτα Καζελίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα Παρασκευή 19...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδαμίδης σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδαμίδης σε ηλικία 80...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Ευχαριστήριο της οικογένειας του Θ. Πολυχρονιάδη

Ευχαριστήριο της οικογένειας του Θ. Πολυχρονιάδη

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και τον καθένα...

Η διαρκής επικαιρότητα του ζητήματος  της παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας και  η δυναμική παρέμβαση της τοπικής Εκκλησίας

Η διαρκής επικαιρότητα του ζητήματος της παλαιάς...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΚαθώς οι πολίτες της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...