15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

Παρουσίαση:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

ΒΑΣΙΑΔΗΣ

 

Κατά τις εργασίες της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμμίσθων Ιατρών (FEMS) σύμφωνα με την οποία, η 15 Μαΐου 2014 ανακηρύσσεται ως «ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ». 

Η ανακήρυξη αποφασίστηκε κατ αρχήν από την Γενική Συνέλευση της FEMS που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Porto της Πορτογαλίας.

Την εισήγηση στην Σύνοδο της CPME, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Dr Enrico Reginato και υποστηρίχθηκε από τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Dr Αναστάσιο Βασιάδη, εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. 

Στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση της ανακήρυξης «15 ΜΑΪΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ» εγκρίθηκαν η επίσημη αφίσα, η ενημερωτική διακήρυξη και η ειδική κονκάρδα, σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Αυτό το υλικό διαβιβάστηκε σε εκτυπώσιμη μορφή προς όλους τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να κοινοποιηθεί και να διανεμηθεί στις επιμέρους Ιατρικές Εκπροσωπήσεις και Υγειονομικές Δομές. 

Προκειμένου να υπάρξει ενιαίος τύπος των εκτυπώσεων προτείνεται από την FEMS η αφίσα να έχει διαστάσεις 70x100 εκατοστόμετρα, η διακήρυξη να εκτυπωθεί σε Α4 μέγεθος και η κονκάρδα που προορίζεται να αναρτηθεί στις λευκές ποδιές των γιατρών, να έχει διάμετρο 4 εκατοστόμετρα.

Η FEMS προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης από τις Εθνικές και Τοπικές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως δημοσιοποίηση της Διακήρυξης στα ΜΜΕ, παραχωρήσεις συνεντεύξεων τύπου, διοργανώσεις ανοικτών εκδηλώσεων κλπ. 

Γνωστοποιείται επίσης ότι έχει ζητηθεί ειδική άδεια για την πραγματοποίηση ανοικτής διαδήλωσης στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι μπορούν.

Η FEMS ζητά την κοινοποίηση των όποιων επί μέρους πρωτοβουλιών και δράσεων αναληφθούν, ώστε να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της. 

Η επικαιρότητα των ζητημάτων που άπτονται της Υγείας και της άσκησης της Ιατρικής στην Ελλάδα, θέτει επιτακτικά την συμμετοχή της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας στην πρωτοβουλία της FEMS για την ανακήρυξη της 15ης Μαϊου ως Ημέρας Δράσης των Ευρωπαίων Ιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5 το πρωί και χρήση μάσκας παντού

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις...

Η εφαρμογή των μέτρων θα ισχύσει από τις 6 το πρωί του...

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης για περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου 4» και «αυξημένης επιτήρησης 3» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης...

Η Κυβέρνηση έχει ήδη ενεργοποιήσει μέτρα για τις ...

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με ελαφρά τραύματα η οδηγός

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό της νεαρής οδηγού, στις 3...

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ - Κλειστά 3 τμήματα και απολύμανση σε όλους τους χώρους

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ -...

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας...

Ομιλία Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο  «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens»

Ομιλία Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα στο 5ο...

Στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities- Digit@l Citizens», με θέμα «Η...

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Στενημάχου - Σε προσκύνηση τα Χαριτόβρυτα  Ιερά Λείψανα  των Αγίων

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων...

Το Σάββατο  31 Οκτωβρίου ώρα 18:00 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίων...

Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για το τελωνείο στην Κουλούρα

Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για το...

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: ΦΟΒΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ...

Πρωτοβουλία του «Έρασμου» για την προσωρινή ανακούφιση αστέγων στο κέντρο της Βέροιας

Πρωτοβουλία του «Έρασμου» για την προσωρινή...

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με μια ακατανόητη απόφαση, η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου μας, προχώρησε στην προβολή ταινιών με εισιτήριο (!), σε υπαίθριο χώρο. Αποδείχθηκε -για ακόμη μια φορά- ότι...

Φωτό: Ανατολική άποψη του (κατεδαφισμένου πλέον) Ι. Ναού Παναγιάς Κυριώτισσας, στα 1960, στην αυλή του οποίου γινόταν  η συγκέντρωση-έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βέροιας.Δεξιά, σε πρώτο πλάνο το...

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού δεν εμπόδισαν ένα πολύ λαμπερό ζευγάρι να ενώσει τις ζωές του στον γάμο τους που έγινε το προηγούμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ....

Σύμφωνα με την έκθεση: «Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού...