15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

Παρουσίαση:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

ΒΑΣΙΑΔΗΣ

 

Κατά τις εργασίες της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμμίσθων Ιατρών (FEMS) σύμφωνα με την οποία, η 15 Μαΐου 2014 ανακηρύσσεται ως «ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ». 

Η ανακήρυξη αποφασίστηκε κατ αρχήν από την Γενική Συνέλευση της FEMS που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Porto της Πορτογαλίας.

Την εισήγηση στην Σύνοδο της CPME, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Dr Enrico Reginato και υποστηρίχθηκε από τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Dr Αναστάσιο Βασιάδη, εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. 

Στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση της ανακήρυξης «15 ΜΑΪΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ» εγκρίθηκαν η επίσημη αφίσα, η ενημερωτική διακήρυξη και η ειδική κονκάρδα, σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Αυτό το υλικό διαβιβάστηκε σε εκτυπώσιμη μορφή προς όλους τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να κοινοποιηθεί και να διανεμηθεί στις επιμέρους Ιατρικές Εκπροσωπήσεις και Υγειονομικές Δομές. 

Προκειμένου να υπάρξει ενιαίος τύπος των εκτυπώσεων προτείνεται από την FEMS η αφίσα να έχει διαστάσεις 70x100 εκατοστόμετρα, η διακήρυξη να εκτυπωθεί σε Α4 μέγεθος και η κονκάρδα που προορίζεται να αναρτηθεί στις λευκές ποδιές των γιατρών, να έχει διάμετρο 4 εκατοστόμετρα.

Η FEMS προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης από τις Εθνικές και Τοπικές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως δημοσιοποίηση της Διακήρυξης στα ΜΜΕ, παραχωρήσεις συνεντεύξεων τύπου, διοργανώσεις ανοικτών εκδηλώσεων κλπ. 

Γνωστοποιείται επίσης ότι έχει ζητηθεί ειδική άδεια για την πραγματοποίηση ανοικτής διαδήλωσης στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι μπορούν.

Η FEMS ζητά την κοινοποίηση των όποιων επί μέρους πρωτοβουλιών και δράσεων αναληφθούν, ώστε να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της. 

Η επικαιρότητα των ζητημάτων που άπτονται της Υγείας και της άσκησης της Ιατρικής στην Ελλάδα, θέτει επιτακτικά την συμμετοχή της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας στην πρωτοβουλία της FEMS για την ανακήρυξη της 15ης Μαϊου ως Ημέρας Δράσης των Ευρωπαίων Ιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των τοπικών Leader

Απ. Τζιτζικώστας: 305 επενδύσεις και 139 έργα στις...

-Σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των 7...

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον ΑΚΟΥ 99.6 Self Test, επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και πανελλαδικές εξετάσεις

«ΑΚΟΥ τι λένε» καθηγητές και μαθητές Γ’ Λυκείου στον...

Την Παρασκευή 9 Απριλίου στην εκπομπή “ΆΚΟΥ τι λένε”...

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, για τη λειτουργία των Δικαστηρίων

Με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου θα τηρηθούν όλα τα...

Το μήνυμά του προς όλες τις πλευρές στέλνει το...

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» – Παύλος Παυλίδης: Θα φέρουμε το θέμα για...

Πόντιοι.Ένα καραβάνι που συνεχίζει την πορεία του στα...

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας:  Επιστολή προς έναν αγωνιστή του 1940

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Επιστολή προς έναν...

Κύριε Γιάννη Κοζάρτση,Πριν από λίγες ημέρες μέρες ο...

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με κλιμάκιο του...

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία...

Δύο δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυτή την εβδομάδα με...

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε προπληρωμές επιδομάτων και Δώρου Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε...

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...