15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

Παρουσίαση:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

ΒΑΣΙΑΔΗΣ

 

Κατά τις εργασίες της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμμίσθων Ιατρών (FEMS) σύμφωνα με την οποία, η 15 Μαΐου 2014 ανακηρύσσεται ως «ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ». 

Η ανακήρυξη αποφασίστηκε κατ αρχήν από την Γενική Συνέλευση της FEMS που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Porto της Πορτογαλίας.

Την εισήγηση στην Σύνοδο της CPME, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Dr Enrico Reginato και υποστηρίχθηκε από τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Dr Αναστάσιο Βασιάδη, εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. 

Στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση της ανακήρυξης «15 ΜΑΪΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ» εγκρίθηκαν η επίσημη αφίσα, η ενημερωτική διακήρυξη και η ειδική κονκάρδα, σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Αυτό το υλικό διαβιβάστηκε σε εκτυπώσιμη μορφή προς όλους τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να κοινοποιηθεί και να διανεμηθεί στις επιμέρους Ιατρικές Εκπροσωπήσεις και Υγειονομικές Δομές. 

Προκειμένου να υπάρξει ενιαίος τύπος των εκτυπώσεων προτείνεται από την FEMS η αφίσα να έχει διαστάσεις 70x100 εκατοστόμετρα, η διακήρυξη να εκτυπωθεί σε Α4 μέγεθος και η κονκάρδα που προορίζεται να αναρτηθεί στις λευκές ποδιές των γιατρών, να έχει διάμετρο 4 εκατοστόμετρα.

Η FEMS προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης από τις Εθνικές και Τοπικές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως δημοσιοποίηση της Διακήρυξης στα ΜΜΕ, παραχωρήσεις συνεντεύξεων τύπου, διοργανώσεις ανοικτών εκδηλώσεων κλπ. 

Γνωστοποιείται επίσης ότι έχει ζητηθεί ειδική άδεια για την πραγματοποίηση ανοικτής διαδήλωσης στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι μπορούν.

Η FEMS ζητά την κοινοποίηση των όποιων επί μέρους πρωτοβουλιών και δράσεων αναληφθούν, ώστε να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της. 

Η επικαιρότητα των ζητημάτων που άπτονται της Υγείας και της άσκησης της Ιατρικής στην Ελλάδα, θέτει επιτακτικά την συμμετοχή της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας στην πρωτοβουλία της FEMS για την ανακήρυξη της 15ης Μαϊου ως Ημέρας Δράσης των Ευρωπαίων Ιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος - Φιλόλογος Οι...

Δικογραφία σε βάρος ιερόσυλου που διέρρηξε παγκάρι σε Μοναστήρι της Ημαθίας

Δικογραφία σε βάρος ιερόσυλου που διέρρηξε παγκάρι σε...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε ...

Το κράτος είναι –πρέπει να είναι-  προστάτης του παιδιού και οι γονείς

Το κράτος είναι –πρέπει να είναι- προστάτης του...

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΆνθρωποι χωρίς Θεό και...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ;
Βεροιώτικα και Λαογραφικά  Σαν σήμερα πριν 55 χρόνια  Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Φεστιβάλ τραγουδιού  Άσπρα Φτερά  Γιώργος Καλογήρου – Μιχάλης Μαρμαράς

Βεροιώτικα και Λαογραφικά Σαν σήμερα πριν 55 χρόνια ...

Του Μάκη ΔημητράκηΦθινόπωρο του 1965. Περίοδος της...

Ημαθία: 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Παρασκευή (18/9)

Ημαθία: 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Παρασκευή (18/9)

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου ο Εθνικός...

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου...

Ενιαίο ψηφοδέλτιο υπέβαλε αίτηση για τις Εκλογές του...

Απάντηση του Απ. Βεσυρόπουλου στον Π. Σκουρλέτη για τον ΕΝΦΙΑ: Μειώσαμε 22% τον ΕΝΦΙΑ, στόχος η μείωση των φόρων και το κάνουμε πράξη

Απάντηση του Απ. Βεσυρόπουλου στον Π. Σκουρλέτη για τον...

Απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Μάκη ΔημητράκηΦθινόπωρο του 1965. Περίοδος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη συμπρωτεύουσα. Η ΔΕΘ αποτελεί ένα οικονομικό-πολιτιστικό γεγονός για όλη την Ελλάδα και πάμπολλες...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...