15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

15 Μαΐου 2014. Ημέρα δράσης των ευρωπαϊκών ιατρών

Παρουσίαση:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

ΒΑΣΙΑΔΗΣ

 

Κατά τις εργασίες της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμμίσθων Ιατρών (FEMS) σύμφωνα με την οποία, η 15 Μαΐου 2014 ανακηρύσσεται ως «ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ». 

Η ανακήρυξη αποφασίστηκε κατ αρχήν από την Γενική Συνέλευση της FEMS που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Porto της Πορτογαλίας.

Την εισήγηση στην Σύνοδο της CPME, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Dr Enrico Reginato και υποστηρίχθηκε από τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Dr Αναστάσιο Βασιάδη, εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. 

Στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση της ανακήρυξης «15 ΜΑΪΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ» εγκρίθηκαν η επίσημη αφίσα, η ενημερωτική διακήρυξη και η ειδική κονκάρδα, σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Αυτό το υλικό διαβιβάστηκε σε εκτυπώσιμη μορφή προς όλους τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να κοινοποιηθεί και να διανεμηθεί στις επιμέρους Ιατρικές Εκπροσωπήσεις και Υγειονομικές Δομές. 

Προκειμένου να υπάρξει ενιαίος τύπος των εκτυπώσεων προτείνεται από την FEMS η αφίσα να έχει διαστάσεις 70x100 εκατοστόμετρα, η διακήρυξη να εκτυπωθεί σε Α4 μέγεθος και η κονκάρδα που προορίζεται να αναρτηθεί στις λευκές ποδιές των γιατρών, να έχει διάμετρο 4 εκατοστόμετρα.

Η FEMS προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης από τις Εθνικές και Τοπικές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως δημοσιοποίηση της Διακήρυξης στα ΜΜΕ, παραχωρήσεις συνεντεύξεων τύπου, διοργανώσεις ανοικτών εκδηλώσεων κλπ. 

Γνωστοποιείται επίσης ότι έχει ζητηθεί ειδική άδεια για την πραγματοποίηση ανοικτής διαδήλωσης στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσοι μπορούν.

Η FEMS ζητά την κοινοποίηση των όποιων επί μέρους πρωτοβουλιών και δράσεων αναληφθούν, ώστε να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της. 

Η επικαιρότητα των ζητημάτων που άπτονται της Υγείας και της άσκησης της Ιατρικής στην Ελλάδα, θέτει επιτακτικά την συμμετοχή της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας στην πρωτοβουλία της FEMS για την ανακήρυξη της 15ης Μαϊου ως Ημέρας Δράσης των Ευρωπαίων Ιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 26...

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...