Επίκαιρα και μη. Περιμένοντας τη σωτηρία…

Επίκαιρα και μη. Περιμένοντας τη σωτηρία…

Την περασμένη βδομάδα, κάποιες φωτογραφίες στον «ΛΑΟ» απεικόνιζαν τις πλατείες δύο γειτονικών πόλεων. Με άφθονο και γοητευτικό πράσινο η μία, με άφθονο και αποκρουστικό τσιμέντο η άλλη.

Περιττό να σας πω ποιά ήταν η πλατεία με το άφθονο τσιμέντο. Και οι γάτες ακόμη γνωρίζουν πως τα πρωτεία σε τσιμεντοποίηση τα έχει εδώ και χρόνια η πόλη μας. Πάρκα, πλατείες, δημόσιες εκτάσεις στενάζουν κάτω από τους όγκους του μπετόν. Το «μπαλκόνι της Μακεδονίας» πρόσφατα, μπήκε κι αυτό στο χορό. Το χρυσό μετάλλιο το δικαιούται όμως η Πλατεία Ωρολογίου.

Για να λέμε τώρα την αλήθεια, κακώς κατηγορούν τη Δήμαρχο για το χάλι της πλατείας αυτής. Δυσκολεύομαι όμως και να αποδεχθώ τους υπαινιγμούς για ευθύνες του μελετητή. Βρεθήκαμε μαζί του στην πλατεία, λίγο μετά τη διάλεξη που έδωσε στο σπίτι των Βλάχων. Τότε, αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τις επισημάνσεις μου για τις αστοχίες του έργου του για τις οποίες πιθανόν να ευθύνετο ο εργολάβος.

Όσο για το μέρος της ευθύνης που βαρύνει τη Δήμαρχο, αυτή περιορίζεται στην άστοχη επιλογή του «Ηρώου». Επιλογή που πέραν των άλλων, προσέκρουσε στις αιωρούμενες χρωματιστές πέτρες, στις οποίες είδαν τον εμπαιγμό και την απαξίωση της θυσίας των νεκρών ηρώων. Ο χλευασμός και οι προσωνυμίες που ακολούθησαν την τοποθέτησή του, κρίνονται δικαιολογημένες. Όσο για τις κακότεχνες πισίνες, γι’ αυτές καλύτερα να σιωπήσουμε.

Για το πράσινο της ανατολικής πλατειούλας που χάθηκε, ας μην μεμψιμοιρούμε. Το στοίχημα των οικολόγων άλλωστε, είχε χαθεί τη στιγμή που ο εισαγγελέας του αντικρινού παραθύρου άφησε τις μπουλντόζες να καταστρέψουν το αλσύλλιο εκείνης της πλατειούλας. Την όαση δροσιάς και ξεκούρασης που ξεδιψούσε δεκάδες περιπατητών στον αφιλόξενο περίγυρο της περιοχής.

Τώρα, τι μέλλει γενέσθαι;

Ένας υποψήφιος δήμαρχος, ο μόνος που τόλμησε μέχρι στιγμής να δώσει σκληρούς αλλά εύστοχους χαρακτηρισμούς στην επιβληθείσα ερήμην των πολιτών ανάπλαση, καταγγέλλει τη διαγραφή και βάναυση εξαφάνιση βιωματικών και ιστορηματικών αποδείξεων ύπαρξης και τρόπου ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Αναμένουμε παρόμοια τόλμη και από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Φυσικά, όχι και από εκείνους που συνυπέγραψαν και συνοδοιπορούν με τους ολετήρες της Βέροιας, απολαμβάνοντας πλήρη στήριξη από αυτούς.

Ο λαός αναμένει από τους επίδοξους διεκδικητές συγκεκριμένες θέσεις. Ξεκάθαρες, εφικτές και θαρραλέες. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί και που επιδείνωσαν οι Καλλικράτηδες, αναμένουν τη λύση τους.

Χρειάζεται στιβαρή θέληση. Χρειάζεται όραμα και ιεράρχηση. Χρειάζεται σχέση αγαπητική με τον λαό και τον δήμο.

Σχέση την οποία πιστεύω πως διαθέτουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι. Άλλος πιο λίγο, άλλος πιο πολύ.

 

Επίκαιρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και «καλάθι νονών»

Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και...

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα με πιθανή ημερομηνία...

Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για την 4η βουλευτική έδρα της Ημαθίας

Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για...

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Συμβούλιο...

Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

Αρκετοί αναγνώστες μας επεσήμαναν ότι διασχίζοντας...

Ακριβαίνουν τα διόδια στην Εγνατία Οδό-Τέλος όλες οι δωρεάν διελεύσεις

Ακριβαίνουν τα διόδια στην Εγνατία Οδό-Τέλος όλες οι...

 Σήμερα Πέμπτη (28/3) υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης...

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για το  2024

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών...

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 27...

«Πρωτόκολλο ποινών» για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία

«Πρωτόκολλο ποινών» για την απαγόρευση κινητών στα...

 «Πρωτόκολλο ποινών» με στόχο την τήρηση της...

Έκθεση ζωγραφικής για την Γέφυρα Καραχμέτ!

Έκθεση ζωγραφικής για την Γέφυρα Καραχμέτ!

Εννέα καταξιωμένοι εικαστικοί της Βέροιας,...

Η Ωραιοζήλη-Μαρία Κουτσουπιά ξεκίνησε από την Βέροια και τον ΑΚΟΥ 99.6 την προεκλογική εκστρατεία της

Η Ωραιοζήλη-Μαρία Κουτσουπιά ξεκίνησε από την Βέροια...

Από την γενέτειρά της Βέροια ξεκίνησε την προεκλογική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...