Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Δικαιώματα των Παιδιών και Εθελοντισμός», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο την Τρίτη 20 Μαΐου 2025, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Νάουσας, κ. Νίκο Κουτσογιάννη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά παρουσίασαν στον Δήμαρχο, μέσω επιστολών, ζητήματα και προβληματισμούς που αφορούν τη σχολική τους καθημερινότητα. Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, συνεχάρη τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή τους και τόνισε τη σημασία των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων τους ως ενεργοί μαθητές και μελλοντικοί πολίτες.
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέλλιος Δάγγας, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σωτήριος Σταμάτης, οι δασκάλες κα. Μαρία Ζιακάκη και κα. Θάλεια Μπιτέρνα, καθώς και η σχολική νοσηλεύτρια κα. Βίκυ Γιαμτσίδου.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης της δημοκρατικής συνείδησης των παιδιών και της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα εθελοντισμού, ενεργούς συμμετοχής και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.