Νίκος Κουτσογιάννης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κοινού Τόπου: Αλλαγή διοίκησης, αλλαγή εποχής, η Νάουσα θα γίνει το διαμάντι της Βόρειας Ελλάδας

Νίκος Κουτσογιάννης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κοινού Τόπου: Αλλαγή διοίκησης, αλλαγή εποχής, η Νάουσα θα γίνει το διαμάντι της Βόρειας Ελλάδας

Πολύς ο κόσμος στην τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Νίκου Κουτσογιάννη, το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαΐου. Τον αγιασμό τέλεσαν ο π. Διονύσιος Ανθόπουλος και ο π.Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ενώ τον κ. Κουτσογιάννη προλόγισε η κ. Ρούσσου. Η αναφορά του κ. Κουτσογιάννη είχε ένα μέτωπο και αυτό ήταν η δημοτική αρχή του κ. Καραμπατζού. Χαρακτήρισε ως παραπαίουσα την διοίκηση του, η οποία καλλιέργησε ωχαδερφισμό και ηττοπάθεια στην πόλη την περασμένη 12ετία. \'Αυτή η Νάουσα της μιζέριας, της ανεργίας, της απομόνωσης, αυτή η Νάουσα των χαμηλών προσδοκιών και του θολού μέλλοντος,αυτή η Νάουσα είναι το εργόχειρό του\' είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Κοινός Τόπος πριν από λίγο (επίσης αργότερα θα σας δώσουμε video και φωτορεπορτάζ).

 

\'Αν το αποτέλεσμα των εκλογών αποφασίζονταν από τις συγκεντρώσεις, ο Κοινός Τόπος θα ήταν ήδη η επόμενη Δημοτική Αρχή! Σε μια πραγματικά μαζική και ενθουσιώδη εκδήλωση στην πλατεία Καρατάσου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης έδειξε ενθουσιασμένος με τη δυναμική του συνδυασμού και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του με το κοινό που διέκοψε αρκετές φορές την ομιλία χειροκροτώντας. 

«θα αναλάβουμε την ευθύνη της νέας διοίκησης και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής! Θα πάμε στο Δήμο γιατί η Νάουσα αξίζει κάτι καλύτερο και γιατί μπορούμε να της το δώσουμε!» Ο κ.Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό των δημοτών που τάσσονται υπέρ της αλλαγής στη διοίκηση και την ανάγκη μιας μεγάλης πλειοψηφίας για να στηριχθεί η προσπάθεια ανάταξης του Δήμου μετά από δώδεκα χρόνια καθυστέρησης, χαμηλών προσδοκιών και ηττοπάθειας.

«Χρειαζόμαστε  μια μεγάλη συμπαράταξη όλων των κατοίκων του δήμου, μια συνέγερση, μια ανατροπή! Χρειαζόμαστε ένα σεισμό που θα συγκλονίσει τον τόπο, που θα ξεθεμελιώσει όχι μόνο την παραπαίουσα διοίκηση του κυρίου Καραμπατζού αλλά και τον ωχαδελφισμό, την ηττοπάθεια που αυτή η διοίκηση καλλιέργησε εδώ και δώδεκα χρόνια. Χρειαζόμαστε τους πάντες, στο βουνό, στην πόλη και στον κάμπο… όχι μόνο να δουν το σημερινό χάλι –αυτό το βλέπουν, έτσι κι αλλιώς—αλλά και να πιστέψουν ότι υπάρχει λύση, ότι αυτός ο Δήμος μπορεί να προκόψει, ο Δήμος Νάουσας μπορεί να γίνει το διαμάντι της βόρειας Ελλάδας!» Ο νέος υποψήφιος –μόλις 33 χρόνων, ο Νίκος Κουτσογιάννης είναι ο νεώτερος υποψήφιος δήμαρχος της Νάουσας- προέτρεψε τους συγκεντρωμένους να μεταφέρουν μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους δημότες «Να πούμε στο συνδημότη μας ότι δεν χρειάζεται να πάει σκυφτός στην κάλπη και σκυφτός να φύγει! Να του δείξουμε το πρόγραμμά μας , να κουβεντιάσουμε μαζί του και μαζί της, να τους περάσουμε τον ενθουσιασμό μας και την πίστη μας στο αύριο. Γι αυτό το καλύτερο αύριο που τώρα βλέπουν όλο και περισσότεροι από τους γείτονες μας , από τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του καθενός  μας, από τους φίλους  μας… γι αυτό το καλύτερο αύριο σε λίγες μέρες θα μιλάει ολόκληρος ο Δήμος!»

Για τον κύριο Καραμπατζό, ο επικεφαλής του συνδυασμού Κοινός Τόπος –Νάουσα, δεν έκανε σχόλια. Περιορίστηκε στο να καλέσει το κοινό να αναλογιστεί όσα έγιναν στο Δήμο τα τελευταία χρόνια... «Αν ο κύριος Καραμπατζός ήταν δήμαρχος μόνο τα τελευταία τρια –τρεισήμιση χρόνια θα μπορούσε σήμερα να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια. Θα μπορούσε να ψελλίσει κάτι για την οικονομική κρίση και για το φταίξιμο των προηγούμενων διοικήσεων και να ηττηθεί αξιοπρεπώς. Δεν μπορεί όμως! Ήταν δώδεκα χρόνια στην καρέκλα! Αυτή η Νάουσα της μιζέριας, της ανεργίας, της απομόνωσης, αυτή η Νάουσα των χαμηλών προσδοκιών και του θολού μέλλοντος,αυτή η Νάουσα είναι το εργόχειρό του»

Αντίθετα μίλησε αρκετά για το μέλλον και τους νέους ανθρώπους. «Όλα τα χρόνια της δραστηριοποίησης μου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου, η μεγαλύτερη προσωπική ικανοποίηση ήταν ο ενθουσιασμός των παιδιών μας, των νέων μας, τα φωτεινά πρόσωπα τους! Για αυτούς τους νέους μας που αγαπούν τον τόπο τους, που θέλουν να δημιουργήσουν εδώ, που θέλουν να προκόψουν εδώ, πιστεύω πως αξίζει κανείς να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις. Ε, λοιπόν τώρα είναι η ώρα αυτού του αγώνα. Τώρα είναι η δική μας ώρα!Η ώρα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας της ικανότητας, της προοπτικής! Είμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο με το παρελθόν, με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, με την αλαζονεία της εξουσίας, με τη διαφθορά. Έχουμε την τεράστια ηθική υποχρέωση να ανατρέψουμε το παλιό, το καθεστωτικό, το φοβικό απέναντι στην καινοτομία, το ανήμπορο, το εσωστρεφές και αρπαγμένο από την εξουσία.»

Για το συνδυασμό του Κοινού Τόπου ο κύριος Κουτσογιάννης μίλησε με αυτοπεποίθηση «Η δική μου επιθυμία σε αυτή την προσπάθεια του Κοινού Τόπου ήταν να επιλεγούν οι καλύτεροι, οι πιο άξιοι, οι πιο ικανοί. Εκείνοι που την επόμενη ημέρα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να αλλάξουμε την πορεία του τόπου. Επέλεξα ισχυρές προσωπικότητες και όχι ανθρώπους που θα υπάκουαν τυφλά στον Αρχηγό. Θέλω ένα ζωντανό δημοτικό συμβούλιο και όχι ανθρώπους που επί 4 χρόνια δεν έχουν αρθρώσει λέξη. Όχι οσφυοκάμπτες, αναξιοπρεπείς, υποτελείς... Το ψηφοδέλτιο μας είναι πραγματικό στολίδι..» και σε άλλο σημείο αναφερόμενος στη διοικούσα παράταξη είπε «Πρέπει να κατανοήσουμε πως η διοικούσα παράταξη  μιλάει αορίστως για ανάπτυξη γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Έχει συνηθίσει στα κούφια λόγια και τις υποσχέσεις. Μας μιλούσαν το 2010 για τις λοκομοτίβες της ανάπτυξης τη ΔΕΤ και τη ΔΕΤΑΒ. Λουκέτο στη μια, στην εντατική η άλλη. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, δεν ξέρουν άλλη εκδοχή της πολιτικής. Μια βιτρίνα που κρύβει ελλείμματα, μικροαναθέσεις και πελατειακή νοοτροπία, αυτό ξέρουν να στήνουν... 

 

Είχαν το θράσος, οι άσχετοι με τον πολιτισμό, να ισχυριστούν ότι παραχώρησαν δημοτικούς χώρους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου αλλά δεν είπαν κουβέντα  για τα 25.000 € που του χρωστάνε!  Είχαν το θράσος να επιτεθούν στους άξιους πρώην δημάρχους Ανθεμίων και Ειρηνούπολης αντί να τους ευγνωμονούν που παρέδωσαν δυο νοικοκυρεμένους δήμους με υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και έδωσαν παράταση ζωής στον Δήμο Νάουσας. 

Τόσο μπορούν, τόσα ξέρουν, τέλος, φεύγουν! Σε εμάς πέφτει το βάρος της σωτηρίας του Τόπου. Οι άξιοι άνθρωποι που αποτελούμε τον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ θα δώσουμε την απάντηση μας στην ακινησία, στις μικρότητες, στις παλαιοκομματικές νοοτροπίες, στο λαϊκισμό των μεγάλων υποσχέσεων, στο χειρότερο, δηλαδή, παρελθόν του τόπου και της χώρας μας. Θα  δείξουμε σε όλους τι σημαίνει ελπίδα, τι σημαίνει σχέδιο και τι θα γίνει επιτέλους πράξη!» 

Για το πρόγραμμα του συνδυασμού που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο –www.koinostoposnaoussa.gr- o κύριος Κουτσογιάννης είπε 

«To πρόγραμμά μας είναι το συμβόλαιό μας με τους ανθρώπους του τόπου μας. Το κέντρο βάρους του είναι η οικονομική ανάπτυξη και ο ρόλος του Δήμου σ’αυτήν. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό είναι το ζητούμενο την επόμενη δεκαετία. Το πως θα προκόψουν οι πολίτες, όχι το πως θα μαζεύει λεφτά το κράτος. Και όταν προκόβουν οι πολίτες, οι δημότες, τότε θα προκόψει και ο Δήμος.

Όσο δουλεύουμε για την ανάπτυξη, έχουμε στο νου μας τους ανθρώπους. Δεν αφήνουμε κανέναν στη φτώχεια και στην ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανένα πίσω. Ο Δήμος μας χρειάζεται όλους για να πετύχει, για να γίνει πρότυπο ανοιχτής, ανθρώπινης, δημοκρατικής και ευημερούσας κοινωνίας με ουσιαστικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

 

Και προσέξτε! Μιλάμε για έναν πραγματικά ενιαίο Δήμο όπου το αστικό κέντρο και τα χωριά συνδυάζουν τις δυνάμεις τους αντί να τις σπαταλούν σε αδιέξοδους ανταγωνισμούς. Μιλάμε για μια ανοιχτή, οργανωμένη και δημοκρατική κοινωνία όπου όλοι έχουν λόγο και συμμετοχή –όχι μόνον οι «έμπιστοι» της δημαρχίας!

Στην Νάουσα του Κοινού Τόπου η ειχειρηματικότητα θα αναπτυχθεί δίπλα-δίπλα με τον πολιτισμό της καθημερινότητας και την καλλιτεχνική δημιουργία. Δίπλα-δίπλα με την εκπαίδευση και την επιμόρφωση, όπως ταιριάζει στην ιστορική μας παράδοση και τη Σχολή του Αριστοτέλη!

Με τις προσπάθειές μας η περιοχή της Νάουσας θα αποκτήσει ταυτότητα και ακτινοβολία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Νάουσα θα γίνει το κορυφαίο όνομα του οίνου, της εκλεκτής αγροτικής παραγωγής, των αποδοτικών θεματικών μορφών τουρισμού, της πολιτιστικής πρωτοπορίας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η Νάουσα θα βάλει το σημάδι της στον παγκόσμιο χάρτη..» 

Κάλεσε τους δημότες να το διαβάσουν «Δείτε τι θα κάνουμε για τον Τουρισμό, για την αγροτική μας παραγωγή και την μεταποίηση, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για τον πράσινο Δήμο, για τη θερμοκοιτίδα των νέων επιχειρήσεων, για τη συγκοινωνία, για την παιδεία και τον Αριστοτέλη...  Εδώ είναι ο οδικός μας χάρτης για το μέλλον. Είναι μια άλλη Νάουσα! Συζητείστε το με τους δικούς σας ανθρώπους. Σημειώστε τις ιδέες τους. Θα τις συζητήσουμε όλες ανοιχτά και δημοκρατικά». 

Εν μέσω χειροκροτημάτων ο Νίκος Κουτσογιάννης ολοκλήρωσε την ομιλία του με αρκετή συγκίνηση και ευαίσθητα λόγια «...για τους ανθρώπους μας, για τα πιο νέα παιδιά αλλά και για τους μεγαλύτερους που δυσκολεύονται να πιστέψουν πως κατάντησε η ζωή τους. Είναι αγώνας ωραίος γιατί μας αφορά, μας δίνει ελπίδα, γιατί αλλάζει τις ζωές μας. Και έτσι θα διοικήσουμε και το Δήμο. Με ενθουσιασμό και με σχέδιο, με νέες ιδέες και με πολλή δουλειά. Είμαστε αποφασισμένοι να γράψουμε τη νέα λαμπρή ιστορία του Τόπου μας. Και θα το κάνουμε. Καιρός είναι!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...