Πολλοί ημαθιώτες στην προσπάθεια μιας κοντινής θαλασσινής απόδρασης βρίσκουν διέξοδο στις παραλίες της Πιερίας. Ωστόσο, το καλοκαίρι που πέρασε υπήρξαν φαινόμενα ταλαιπωρίας με μεγάλες καθυστερήσεις στον δρόμο, εξαιτίας των έργων στην σήραγγα της Κατερίνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” απομένουν μόλις λίγες εβδομάδες μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία της αναβαθμισμένης Σήραγγας Κατερίνης, η οποία με τη νέα της μορφή θα πληροί τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη οδική ασφάλεια και καλύτερη εξυπηρέτηση στους οδηγούς.
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις προδιαγραφές ασφαλείας σηράγγων, προβλέπονται λεπτομερείς έλεγχοι και δοκιμές όλων των συστημάτων, καθώς και απαραίτητες Ηλεκτρομηχανολογικές (Η/Μ) εργασίες. Για τον σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός της Σήραγγας Κατερίνης για πέντε εβδομάδες, από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί και Άσκηση Ετοιμότητας με τη συμμετοχή των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ).
Οι εργασίες αυτές είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, ωστόσο με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετατέθηκαν για τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διευκολυνθεί η τουριστική κίνηση στην Πιερία.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ελλάδα:• 1611: Επαναστάτες με επικεφαλής τον...