«Γέφυρα» μεταξύ των δήμων και της κεντρικής κυβέρνησης χαρακτήρισε τον ρόλο του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο κ. Δημήτρης Γαλαμάτης κατά την πρώτη του επίσκεψη, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, και τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη στο Δημαρχείο, το μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου 2025.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ενώ τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την υποστελέχωση των ΟΤΑ Α’ βαθμού.
«Είναι πολύ σημαντικό ένας πρώην δήμαρχος να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, καθώς μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των δήμων. Έχουμε μία άρτια συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας για σειρά ζητημάτων, και πάντοτε συναντούμε την άμεση ανταπόκριση των υπαλλήλων για σημαντικά θέματα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.
«Από τη θεσμική μου θέση, επιλέγω να επισκεφθώ κατά τόπους τους δήμους αρμοδιότητάς μου και να συναντηθώ με τους δημάρχους στην έδρα τους. Θεωρώ πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρέπει να είναι η γέφυρα που ενώνει την κεντρική κυβέρνηση, το κράτος και την αυτοδιοίκηση. Στόχος μου είναι να φέρω ακόμα πιο κοντά τις υπηρεσίες, καθώς βαδίζουν σε παράλληλες διαδρομές με τους υπαλλήλους των δήμων» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Γαλαμάτης.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές στον Νέο Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από τον Μητροπολίτη ξεκίνησε η επίσκεψη του νέου Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης