Γιατί συμμετέχω στις φετινές περιφερειακές εκλογές. Του Αντώνη Κ. Ζώκου*, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου

Γιατί συμμετέχω στις φετινές περιφερειακές εκλογές. Του Αντώνη Κ. Ζώκου*, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου

Δίκαιη η απορία φίλων και γνωστών, αλλά και αγνώστων «έμμεσων» φίλων, για την εμπλοκή μου στην φετινή εκλογική διαδικασία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την ανεξάρτητη κίνηση \"συμμετέχω\" του Μάρκου Μπόλαρη. Με διάθεση της επίλυσης αυτής της απορίας, μοιράζομαι μαζί σας μερικές σκέψεις μου.

 

Η έντονη αντίθεσή μου με τις πολιτικές ύφεσης που η Γερμανική δεξιά επιβάλει στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δεν είναι κάτι ξένο στους ανθρώπους που με γνωρίζουν καλά. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρότινος ήμουν ικανοποιημένος να σχολιάζω, ορισμένες φορές ίσως και με έντονο τρόπο, τα συμβαίνοντα, καθώς βίωνα τα προβλήματα και τις δυσκολίες.  Υπήρχε, όμως ένα χαρακτηριστικό στοιχείο στην αντίδρασή μου αυτή. Γινόταν χωρίς ουσιαστικά να συμμετέχω σε καμία προσπάθεια επίλυσης τους.

Αυτό με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Η σημερινή, οδυνηρή για τις περισσότερες οικογένειες και ιδιαίτερα για εμάς τους νέους πραγματικότητα, επιβάλει άμεσα να μετατρέψουμε την γκρίνια σε ενεργό συμμετοχή όλων μας σε οργανωμένες κοινωνικές παρεμβάσεις. Για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που μαζικά βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και την βοήθειά μας στην άσκηση πολιτικών ανάπτυξης, στο χώρο που ζούμε, αλλά και πέρα από αυτόν. Αδικούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς μη συμμετέχοντας και μένοντας απλοί θεατές, φωνάζοντας από τους καναπέδες μας. Αδικούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς μένοντας προσκολλημένοι σε επιλογές, αλλά και τακτικές του παρελθόντος, που το μόνο που μας πρόσφεραν είναι αδιέξοδα.

Σήμερα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναζητήσουμε εκείνο το φορέα που προωθεί τη συμμετοχή των ατόμων σε μια κατεύθυνση θετικής αλλαγής. Στην αρχή στην Περιφέρειά μας, την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Με το να φωνάζουμε και να δηλώνουμε αναρμόδιοι το μόνο που κάνουμε είναι να παρέχουμε στήριξη σε εκείνο το σύστημα που επιβάλει την διάλυση της κοινωνικής μας συνοχής.

Σε αυτό το σύστημα, στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε αντίθετοι, ανήκουν οι φωνές εκείνες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο, που να στοχεύει στην ανάπτυξη. Αυτές οι φωνές είναι πολλές και αγωνίζονται καθημερινά με τη χρήση όλων των μέσων να μας κρύψουν την αλήθεια. Εμείς όμως γνωρίζουμε: Υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, υπάρχουν θετικά στοιχεία τα οποία υποχρεούμαστε να αξιοποιήσουμε για να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε θεμελιώδη προβλήματα. Εμείς, όχι άλλοι!

Οι προτάσεις και τα εργαλεία με τη βοήθεια των οποίων η συμμετοχή μας θα έχει αποτέλεσμα, βρίσκονται εδώ. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας, καθώς και η ενεργητική μας λειτουργία μέσα στο θεσμό των ευρωπαϊκών περιφερειών, αλλά και η διεκδίκηση προγραμμάτων χρηματοδότησης απευθείας από τις Βρυξέλες, χωρίς να απλώνουμε το χέρι ως άλλοι επαίτες ζητώντας ελεημοσύνη από την Αθήνα, είναι δράσεις απαραίτητες για να τεθούν σε κίνηση οι διαδικασίες ανάπτυξης.

Είναι δική μας υποχρέωση να συμμετέχουμε ώστε μέσω συνεταιρισμών και της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, να χτίσουμε ότι οι μέχρι τώρα διαλύουν. Την κοινωνική συνοχή. Αυτό είναι άμεση προτεραιότητα, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τα σημαντικά πλεονεκτήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Συνεργασίες με περιφέρειες γειτονικών χωρών και η εκμετάλλευση των παγκοσμίου απήχησης brand names της περιοχής μας, είναι κινήσεις απολύτως απαραίτητες ώστε να αναπτυχθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, που μας οδήγησαν και που κατά ένα μέρος σχετίζεται με την περίοδο αλλαγής που διανύουμε, ένας δρόμος υπάρχει για να συμβάλουμε θετικά σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι ο δρόμος της συμμετοχής στην προσπάθεια να γεννηθεί το καινούριο. Ο δρόμος της ενεργού συμμετοχής στον αγώνα για τη διαμόρφωση των συνθηκών που θα οδηγήσουν σε περιφερειακό επίπεδο μιας άλλης διαχείρισης των πραγμάτων και της οικοδόμησης μιας νέας λογικής.

Για αυτό αποφάσισα να συμμετέχω στην φετινή εκλογική διαδικασία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την ανεξάρτητη κίνηση \"συμμετέχω\" του Μάρκου Μπόλαρη.

 

 

* Ο Αντώνης Κ. Ζώκος είναι υποψηφίος της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης για την Κεντρική Μακεδονία «συμμετέχω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...