Η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. – ΑΟΤΑ, ως Συντονιστής Εταίρος του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Προβολή – Προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας», στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014–2020), ανακοινώνει με χαρά τη διοργάνωση της Εκδήλωσης Προβολής της Μακεδονικής Κουζίνας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 12:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, Αίθουσα «Κυκλάδες» (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115, Αθήνα).
Με το σύνθημα «Μαγειρεύουμε στις ρίζες μας», η εκδήλωση επιδιώκει την προβολή της γαστρονομικής κληρονομιάς της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας τις αυθεντικές της γεύσεις και ενισχύοντας τη σχέση της περιοχής με τη διεθνή γαστρονομική σκηνή και τον τουρισμό.
Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει στο προσκήνιο τη γαστρονομική ταυτότητα και τον πολιτισμό της Κεντρικής Μακεδονίας, προβάλλοντας τοπικά προϊόντα, αυθεντικές συνταγές και τους ανθρώπους
που συνεχίζουν να μεταδίδουν τη γευστική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει σημαντικούς ομιλητές, παρουσιάσεις και live μαγειρική, σε ένα ταξίδι γνώσης και γεύσης:
• Υποδοχή – Καλωσόρισμα
• Χαιρετισμός από τον κ. Θωμά Βράνο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΕΘ – ΑΟΤΑ
• Παρουσίαση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Προβολή – Προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας» από τον κ. Γιώργο Πετρίδη, Γενικό Διευθυντή ΑΝΕΘ – ΑΟΤΑ
• Προβολή του Επίσημου Promotional Video της Μακεδονικής Κουζίνας, παρουσίαση από τον Θοδωρή Κουρατζόγλου, Chref και Ambassador της Μακεδονικής Κουζίνας, μέλος της Ένωσης Culinary Professionals of Greece
• «Τοπικά Αγροτικά Προϊόντα & Γαστρονομική Ταυτότητα», παρουσίαση από τον κ. Νίκο Ταβουλάρη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
• «Η Τοπική Γαστρονομία ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά», παρουσίαση από τον κ. Ιωάννη Μανώλη, Project Manager, Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO
• Γαστρονομική Παρουσίαση & Live Cooking Show από τον Chef Θωμά Κουρατζόγλου
• Μπουφές με εδέσματα της Μακεδονικής Κουζίνας
Η εκδήλωση απευθύνεται σε δημοσιογράφους, chef, επαγγελματίες της εστίασης, και φορείς του κλάδου των τροφίμων και ποτών, αποτελώντας έναν τόπο συνάντησης και έμπνευσης για όσους προωθούν την ελληνική γαστρονομία εντός και εκτός συνόρων.