• 1994: Στην Ελλάδα διεξάγονται δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά στα πλαίσια της διευρυμένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται (στο β΄ γύρο στις 23 Οκτωβρίου) ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, νίκες του Στέλιου Λογοθέτη (ΠΑΣΟΚ, Πειραιά) και Ντίνου Κοσμόπουλου (ΝΔ, Θεσσαλονίκη).
Διεθνή:
• 1793: Αποκεφαλίζεται η Μαρία Αντουανέτα, σύμβολο της παρακμής της γαλλικής μοναρχίας, κορύφωση της Γαλλικής Επανάστασης.
• 1846: Ο Γουίλιαμ Μόρτον επιδεικνύει για πρώτη φορά την αναισθησία με αιθέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης.
• 1923: Ο Ουώλτ Ντίσνεϋ και ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ, ιδρύουν την Walt Disney Company.
• 1946: Εκτελούνται δέκα καταδικασμένοι Ναζί της Δίκης της Νυρεμβέργης.
• 1964: Η Κίνα πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή.
• 1978: Ο πολωνός Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλας γίνεται Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄. Γίνεται ο πρώτος μη Ιταλός Πάπας τα τελευταία 455 χρόνια και ο νεότερος Πάπας τα τελευταία 100 χρόνια.
• 1998: Συλλαμβάνεται στο Λονδίνο ο άλλοτε δικτάτορας της Χιλής, Αουγούστο Πινοσέτ, έπειτα από αίτημα των ισπανικών δικαστικών αρχών, που τον καταζητούν για «γενοκτονία Ισπανών πολιτών».
• 2002: Εγκαινιάζεται η νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, συμβολίζοντας την αναγέννηση του πνεύματος και της γνώσης στη Μεσόγειο.
Γεννήσεις:
• 1854 - Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας
• 1908: Ενβέρ Χότζα, Αλβανός πολιτικός
• 1913: Μίμης Τραϊφόρος, Έλληνας στιχουργός
• 1953: Λυδία Κονιόρδου, Ελληνίδα ηθοποιός
• 1992: Κώστας Φορτούνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
• 1997: Σαρλ Λεκλέρ, Μονεγάσκος οδηγός αγώνων
Θάνατοι:
• 1958 - Μιχάλης Σουγιούλ, Έλληνας συνθέτης
• 2003: Εμμανουήλ Β. Κεφαλογιάννης, Έλληνας πολιτικός
• 2010: Γιάννης Δαλιανίδης, Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος
• 2014: Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Έλληνας πολιτικός.