Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής:
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, μετά από συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του και όπως επιβεβαιώθηκε τόσο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, όσο και από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενημερώνει τους παραγωγούς ότι πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθούν οι προκαταβολές των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για τον Παγετό και τις υπόλοιπες ζημιές του 2025.
Οι προκαταβολές, συνολικού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλύψουν ζημιές από παγετό, χαλάζι και άλλες καταστροφές του έτους 2025 και θα δοθούν με βάση τα ήδη καταχωρημένα πορίσματα, ανεξαρτήτως καλλιέργειας, αιτίας ζημιάς και γεωγραφικής περιοχής.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι η προκαταβολή θα χορηγηθεί σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς, ακόμη και εάν δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Για τον σκοπό αυτό, η διοίκηση του ΕΛΓΑ θα εισηγηθεί άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις στην κυβέρνηση, ώστε οι πληρωμές να πραγματοποιηθούν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ο Κανονισμός.
Σε δήλωσή του ο Τάσος Μπαρτζώκας τονίζει:
«Θα συνεχίσω να βρίσκομαι αδιαπραγμάτευτα δίπλα στον αγροτικό κόσμο και να διεκδικώ παρεμβάσεις για την επιβίωσή του. Η στήριξη τους είναι υποχρέωσή μας. Αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες τους και ο αγώνας απέναντι στα προβλήματα και τις παθογένειες θα είναι διαρκής.»





