Σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου Νάουσας ενόψει της Αποκριάς της Νάουσας 2026 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2025, υπό τον Δήμαρχο του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ.κ. Ταμάρας Λογγινίδου, Αντώνη Μπέζου και Χριστίνας Ράλλη.
Ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε πως η φετινή Αποκριά θα βασιστεί –όπως πάντα– στην παράδοση και στο δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» ή «Μπούλες». «Πρέπει να ενισχύσουμε τον “Προορισμό Νάουσα”, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να γίνουμε ένας σύγχρονος ποιοτικός προορισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι στη φετινή περίοδο θα υπάρξει ένα πλούσιο καλεντάρι δράσεων.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν να τεθούν οι γενικές κατευθύνσεις και να καταγραφούν απόψεις, προτάσεις και δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το διάστημα από την Τσικνοπέμπτη (12 Φεβρουαρίου) έως και την Καθαρά Δευτέρα (23 Φεβρουαρίου 2026).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Νάουσας, εκπρόσωποι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, ο Εμπορικός Σύλλογος με την παρουσία του Προέδρου κ. Άγγελου Κάλλη, καθώς και ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την παρουσία του Προέδρου κ. Δημήτρη Μάντσιου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ιδέες, οι οποίες και καταγράφηκαν, με κοινό στόχο η Αποκριά της Νάουσας και φέτος να ξεχωρίσει. Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν την ενδυνάμωση των υπόλοιπων ημερών της Αποκριάς πέραν του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» ή «Μπούλες» , τη διαφημιστική καμπάνια που θα υλοποιηθεί, το άνοιγμα της αγοράς και τις δύο Κυριακές της Αποκριάς, τη στήριξη της αγοράς της Νάουσας μέσα από στοχευμένες δράσεις, τη χρηματοδότηση των Πολιτιστικών Συλλόγων για τις εκδηλώσεις τους, τη στήριξη των καταστηματαρχών και τον καθοριστικό ρόλο της εστίασης, τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών – μαθητών, καθώς και τη συνεννόηση των καταστημάτων για κοινή μουσική, μαζί με άλλες προτάσεις που θα αξιοποιηθούν στον τελικό σχεδιασμό.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μιας ακόμη επιτυχημένης και ξεχωριστής Αποκριάς στη Νάουσα.





