Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης στη Μέση: Ανοίγουμε νέους δρόμους για τις εξαγωγές

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης στη Μέση: Ανοίγουμε νέους δρόμους για τις εξαγωγές

Συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης επισκέφτηκε τη Μέση, ένα από τα πιο ζωντανά και παραγωγικά χωριά του Δήμου Βέροιας στα οποία λειτουργεί εδώ και χρόνια ένας από τους πιο άρτια οργανωμένους συνεταιρισμούς. Στις συναντήσεις και στις συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τις υποδομές κυρίως σε ότι αφορά την ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση απορριμμάτων και τη συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων όπως και τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιΐας κάτι που αποτελεί συνάρτηση με την ποιοτική μεταφορά της παραγωγής στους τόπους τυποποίησης. 

 

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι ένας οργανωμένος και νοικοκυρεμένος δήμος οφείλει και πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιας φύσεως ζητήματα τα οποία αποτελούν ουσιαστικά το αυτονόητο.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αυτά που αποτελούν ζητήματα καθημερινής διαχείρισης. Είναι αυτονόητα κάποια πράγματα. Όταν έχουμε δυσκολία να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα πως θα μπορούμε να έχουμε υψηλότερους στόχους;», υπογράμμισε ο Κώστας Καρραπαναγιωτίδης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της εξαγωγής των προϊόντων προς την αγορά της Ρωσίας. Η ανησυχία για τις προοπτικές εξαγωγών είναι εύλογη και δικαιολογημένη καθώς τα γεγονότα στην Ουκρανία δημιουργούν πρόσθετα και αυξημένα προβλήματα.

Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Καραπαναγιωτίδης κατά την επίσκεψή του στην ΑΛΜΜΕ, στη Venus, στην Alexander, στον «Αλιάκμων» από όπου ξεκίνησε η αρχική ιδέα, τόνισε ότι ίσως να είναι το φετινό καλοκαίρι η απαρχή μιας ιστορικής αφετηρίας για εμπορευματική σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τη Ρωσία με τη λειτουργία ακτοπλοϊκής εμπορευματικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Νοβοροσισκ. Πρόκειται για μια προοπτική την οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα θετικά και το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κάτι για το οποίο διαβεβαίωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι στον κ. Καραπαναγιωτίδη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Οι κάτοικοι της Μέσης ευχαρίστησαν τον κ. Καραπαναγιωτίδη για τις εργασίες βελτίωσης στο δρόμο της Βέροιας – Μέσης κάτι το οποίο αν και δεν ήταν αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας, υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

 

Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Βέροιας Κώστα Καραπαναγιωτίδη με το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Βέροιας -«Ο καθένας θα έχει αυτά που δικαιούται αλλά θα πρέπει και να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει»

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου υπαλλήλων του Δήμου Βέροιας είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Κατά τη συνάντηση ο κ. Καραπαναγιωτίδης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος.

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί υπάλληλοι έθεσαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν πέρα από τις μισθολογικές μειώσεις που υπόκεινται και τον προβληματισμό τους από το αίσθημα ότι μερίδα του κόσμου είναι εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων. Υπογράμμισαν ακόμη τη διαρκή αγωνία που τους διακατέχει λόγω του φόβου της απόλυσης που επικρέμεται συνεχώς από πάνω τους και την πικρία τους για το γεγονός ότι όταν αντιμετωπίζουν καταστάσεις διώξεων η διοίκηση δεν είναι δίπλα τους όσο πρέπει.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης άκουσε με ενδιαφέρον αλλά και έκπληξη τα όσα εξέθεσαν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας Δήμος όταν δεν μπορεί να έχει τουλάχιστον την στοιχειωδώς απαιτούμενη οργάνωση και συνεργασία με το υπηρεσιακό προσωπικό.

«Ο καθένας θα έχει αυτά που δικαιούται αλλά θα πρέπει και να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει», τόνισε ο κ. Καραπαναγιωτίδης. «Αυτή είναι η αρχή μου. Να μην αδικείται κανένας υπάλληλος αλλά και κάθε εργαζόμενος να προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη η υπηρεσία».

 

Όπως είπε, από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους ως συνεργάτες, αλλά και έχοντας απαιτήσεις για μια ουσιαστικά αποτελεσματική λειτουργία έτσι ώστε και οι υπάλληλοι να αισθάνονται ασφαλείς και ο Δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δημοτών.

«Από τη στιγμή που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας η πρώτη συνάντηση θα είναι μαζί σας γιατί αν δεν εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Δήμου δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα και δεν μπορεί να αναπτυχθεί καμία δράση», τόνισε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τη διαβεβαίωση ότι η γέφυρα επικοινωνίας όχι μόνο θα υπάρχει, αλλά και θα διευρύνεται επ’ ωφελεία όλων με κυρίαρχο στόχο τη λειτουργία ενός Δήμου που θα μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...