Τάσος Καραμπατζός: Η κρίσιμη πενταετία 2015-2019:  Καινοτομία και εξωστρέφεια, για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο

Τάσος Καραμπατζός: Η κρίσιμη πενταετία 2015-2019: Καινοτομία και εξωστρέφεια, για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο

Η επόμενη πενταετία 2015-2019 είναι καθοριστική για τον τόπο μας. Δεν είναι καιρός για αναλύσεις, ευχολόγια ανέξοδες υποσχέσεις και πειραματισμούς. Χρειάζεται δράση με συγκροτημένο σχέδιο, συγκεκριμένες ενέργειες και χρήσιμα έργα. 

 

•Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τρία τελευταία χρόνια δέχθηκε τεράστια πλήγματα (μείωση πόρων, κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών, μείωση προσωπικού κ.ά.). Οι αρνητικές συνέπειες της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και των σκληρών \"μνημονιακών\" μέτρων, οδήγησαν στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους όπως το γνωρίζαμε για δεκαετίες. Ο Δήμος, είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά και δίπλα στον πολίτη. Είναι το στήριγμά του στα καθημερινά προβλήματα, αλλά και τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα. Στο Δημαρχείο και τον Δήμαρχο και όχι στα Υπουργεία θα απευθυνθεί ο δημότης  για να βρει στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση. Γι\' αυτό λοιπόν, πρέπει να σταθούμε όρθιοι, τώρα που ο λαός έχει την ανάγκη μας.

•Ο Δήμος ταυτόχρονα είναι και βασικός αναπτυξιακός μοχλός. Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν οι επιχορηγήσεις του κράτους είναι ελάχιστες έως μηδενικές; Ένα είναι το εργαλείο για τη χρηματοδότηση δημοτικών έργων. Είναι οι πόροι από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, είναι το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 (Σ.Ε.Σ), δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ. Από το Σ.Ε.Σ. μπορούν  οι Δήμοι να αντλήσουν πόρους για έργα κι αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά στο Δήμο μας. Τη δύσκολη περίοδο 2011-2014 εντάξαμε και υλοποιήσαμε 31 έργα συνολικού προϋπολογισμού 43.300.000 € με χρηματοδότηση 100 % από το ΕΣΠΑ. Δηλαδή, σε μία περίοδο όπου η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση χρεοκοπίας, πετύχαμε να φέρουμε στη Νάουσα χρήματα για έργα που προσφέρουν θέσεις εργασίες και τονώνουν την οικονομία της περιοχής μας. Ο  Δήμος Νάουσας, είναι στους πρώτους Δήμους της χώρας μας σε απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ. 

•Το πρόγραμμα της \"Δημοτικής Ανανέωσης\" για τη νέα περίοδο 2015-2019 είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται, ώστε να αντλήσουμε κονδύλια από το Σ.Ε.Σ. Είναι αναλυτικό για κάθε τομέα και κοστολογημένο κι ο προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 80.000.000 €. Μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον υψηλό στόχο, γιατί η δική μας Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει πως διαθέτει ΓΝΩΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ να σχεδιάζει έργα, να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις, να αρχίζει και να ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ σε όλους τους τομείς. 

•Το ζητούμενο λοιπόν την επόμενη κρίσιμη πενταετία για τον Δήμο μας, είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του τόπου. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ με στήριξη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΥΓΕΙΑΣ, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ με την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, την ΤΟΝΩΣΗ της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, την ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.  

•ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, είναι η ΒΙΩΣΙΜΗ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ σε όλο το Δήμο μας (Νάουσα, Ανθέμια, Ειρηνούπολη) με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Είναι στοιχεία αναγκαία για την αποτελεσματική ανάδειξη-αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας (φυσικός πλούτος, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, λαμπρή ιστορία, σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία, μακραίωνη παράδοση κ.ά.). 

•ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ, είναι ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ από τις κορυφές του Βερμίου μέχρι τον εύφορο κάμπο. Μία ΑΝΟΙΚΤΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ. Ένας Δήμος δημιουργικός κι ανθρώπινος. Ένα ΠΡΟΤΥΠΟ παραγωγής-πολιτισμού-τουρισμού με κινητήριο μοχλό τους νέους. Ένα σύγχρονο ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ κοντά στο μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

 

Στην πρώτη θητεία μας στο νέο Δήμο, 2011-2014, πετύχαμε να βάλουμε τα πρώτα  θεμέλια. Ο ενιαίος Δήμος τον οποίο μόνο εμείς τον πιστέψαμε από την αρχή και δώσαμε μεγάλο αγώνα να δημιουργηθεί, είναι πλέον γεγονός. Χρειάστηκε να καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που συναντήσαμε σ\' ένα δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτό το ΞΕΚΙΝΗΜΑ το ΚΑΝΑΜΕ. 

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ότι και στη δεύτερη θητεία μας 2015-2019, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε όλους τους πολίτες, έχοντας ως πυξίδα τις αδιαπραγμάτευτες αξίες μας: ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και μόνο γνώμονα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. 

Μόνο με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΔΙΑΛΟΓΟ μπορούμε να φέρουμε πιο γρήγορα την ανάπτυξη στο Δήμο μας με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.    

 

Δύναμη είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ, εγγύηση είναι το ΕΡΓΟ ΜΑΣ.

ΜΑΖΙ δημιουργήσαμε το νέο Δήμο. ΜΑΖΙ συνεχίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τάφρο “66”

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων...

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων της Βέροιας

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων...

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η παρούσα θητεία της...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή της ορκομωσίας - Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:00 π.μ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή...

Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε στην τελετή...

Ενημέρωση για το Επίδομα Στέγασης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά

Ενημέρωση για το Επίδομα Στέγασης από το Κέντρο...

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

Το εβδομαιδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου - Από 26/8 - 30/08

Το εβδομαιδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του Δημοτικού...

Στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας  προσφέρονται...

Ο Γεώργιος Τοπαλίδης προτείνεται για διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας

Ο Γεώργιος Τοπαλίδης προτείνεται για διοικητής της 3ης...

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα που προτείνει το Υπουργείο...

300 βιβλία και λευκώματα από τον  Γιάννη και την  Μαίρη Ναζλίδη στη Βιβλιοθήκη του Γιαννακοχωρίου

300 βιβλία και λευκώματα από τον Γιάννη και την Μαίρη...

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Βυζαντινός Πολιτισμός, η Ιστορία,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...