Μούρνος: Μια διοίκηση που θα βλέπει τη μεγάλη εικόνα ολόκληρης της Περιφέρειας. Προσκλητήριο Μπόλαρη από τη Βέροια

Μούρνος: Μια διοίκηση που θα βλέπει τη μεγάλη εικόνα ολόκληρης της Περιφέρειας. Προσκλητήριο Μπόλαρη από τη Βέροια

Προσκλητήριο στη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του εκλογικού σώματος, τους δημοκρατικούς κ άστεγους πολίτες, απεύθυνε χθες απο τη Βέροια ο Μάρκος Μπόλαρης. Στους μικρομεσαίους που σηκώνουν το βάρος της κρίσης και βιώνουν την απαξίωση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης! Τους κάλεσε να αφήσουν τους κομματικούς διαχωρισμούς που πλέον δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αφού τα προβλήματα και οι αγωνίες είναι κοινές και να συμμετέχουν στην αλλαγή του ορίζοντα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

 

«Στις 18 και στις 25 Μάη αλλάζουμε τη διοίκηση της περιφέρειας που δηλώνει αναρμόδια για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου και του κρυπτόμενου Περιφερειάρχη που έχει ακυρώσει όλες τις συζητήσεις στα ΜΜΕ! Γιατί φοβάται και κρύβεται αφού λέει ότι πέτυχε;

Ο κ. Τζιτζικώστας αδιαφόρησε για την πώληση της ΕΥΑΘ, του αεροδρομίου Μακεδονία, του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για το θέμα της εξόρυξης του χρυσού στη Χαλκιδική, για το θέμα των σκουπιδιών, των διοδίων. Ας μας πει λοιπόν τι έκανε σαν αυτοδιοικητικός όλα αυτά τα χρόνια;»

Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και δεν πρέπει να υπάρξει και άλλη χαμένη θητεία!

«Οι περιφέρειες στήθηκαν στην Ευρώπη για να γίνουν οι μηχανές που θα οδηγήσουν τις πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης. Η διοίκηση που απέρχεται δεν κατάλαβε τίποτα από το σκοπό της ίδρυσης των περιφερειών. Αδίκησε την Μακεδονία, λειτουργώντας ως επαρχία της Αθήνας. Εμείς θέλουμε την Μακεδονία να είναι μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με αναφορά στην Ευρώπη, στις Βρυξέλες και την Επιτροπή των Περιφερειών. Εκεί είναι η μεγάλη δύναμη που έχει ο Περιφερειάρχης αφού όχι μόνο διεκδικεί αλλά και σχεδιάζει προγράμματα, σε συνεργασία και με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.»

Ο κ. Μπόλαρης έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τόνισε ότι στις εκλογές πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα απέναντι στην υφεσιακή πολιτική που επιβάλλει η γερμανική δεξιά! Πολιτική που διαλύει την παραγωγική βάση και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. «Όταν ο αγρότης, ο υπάλληλος, το νέο παιδί, ο άνεργος, υφίσταται με βιαιότητα μια πολιτική, είτε την ονομάσεις νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό, είτε κεντροαριστερά, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής δεν αλλάζουν. Εμείς στις εκλογές που έρχονται πρέπει να δώσουμε απάντηση και να τις ανατρέψουμε!», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

 

Προσφώνηση Μούρνου

Στη δική του ομιλία και παρουσιάζοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Μούρνος τόνισε τα εξής:

«Συγκεντρωθήκαμε απόψε όλοι εδώ για να δηλώσουμε την επιθυμία μας και την απόφασή μας να ξεφύγουμε από τη θλιβερή κατάσταση που βρισκόμαστε, τη στασιμότητα, την έλλειψη προοπτικής για τους νέους, τη ανεργία, τα συσσωρευμένα προβλήματα. Να εκφράσουμε τη βούλησή μας για μια νέα αρχή. Για να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες της περιφέρειας που περιλαμβάνουν το ανθρώπινο δυναμικό, τον γεωφυσικό της διαμελισμό, την γεωστρατηγική της θέση, την παραγωγική της βάση, την ιστορία της, τις υποδομές της.

Απέναντι στην εσωστρέφεια, την αναποτελεσματικότητα, τα κούφια λόγια, την έλλειψη προγράμματος και συντονισμού, αντιτάσσουμε την εξωστρέφεια, την τεκμηριωμένη πρόταση, την οργάνωση, την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, τη συγκροτημένη δράση με την καταγραφή των αναγκών και τον προγραμματισμό των προτεραιοτήτων.

 

Θέλουν να κάνουν πρωταγωνιστή την Ημαθία, δήλωσαν πριν δύο μέρες οι άνθρωποι της σημερινής πλειοψηφίας, αυτοί που τη διοικούν τα τελευταία χρόνια και την κατάντησαν κομπάρσο.

Ακούγοντάς τους νομίζει κανείς ότι τη διοίκηση σήμερα ασκούν κάποιοι άλλοι, που έχουν και την ευθύνη για ότι δεν έγινε, και ότι όλα θα γίνουν μόλις αυτοί αναλάβουν την εξουσία.

Περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την υπάρχουσα κατάσταση και υπόσχονται και εγγυώνται ένα μέλλον λαμπρό.

Παραθέτουν ξανά έναν κατάλογο έργων, αναγκών και προβλημάτων της Ημαθίας, τον ίδιο λίγο πολύ που κατέθεσαν πριν τρεισήμισι χρόνια και υπόσχονται ότι τώρα θα λυθούν. Χωρίς να τα ιεραρχούν, χωρίς να αναφέρουν πηγές χρηματοδότησης, χωρίς μελέτες.

Παίζουν με τη νοημοσύνη της κοινωνίας.

Αντί να αξιοποιήσουν και να διευρύνουν τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και το πολιτικό βάρος που τους έδιναν τα 2 εκατομμύρια περίπου πληθυσμού, έφεραν την υπόθεση στα μέτρα τους. Περιόρισαν την παρουσία τους στο περιφερειακό συμβούλιο σε ρόλο διαχειριστή που δεν αναζητά, δεν διεκδικεί, δεν αξιοποιεί και όταν δυσκολεύεται δηλώνει αναρμόδιος.

 

Εμείς για την Ημαθία δε θα αρχίσουμε να απαριθμούμε τα προβλήματα και να δηλώνουμε ότι εφόσον μας ψηφίσετε θα λυθούν όλα με το μαγικό ραβδί, όπως κάνει η απερχόμενη διοίκηση. Αλήθεια γιατί δεν έλυσε ούτε ένα στα τρεισήμισι χρόνια;

Θα πούμε απλά ότι η Ημαθία, όπως και οι άλλες περιφερειακές ενότητες, έχει δυνατότητες, ανάγκες και προτεραιότητες που θα αξιοποιηθούν, θα ενταχθούν και θα αντιμετωπισθούν στα πλαίσια ενός συνολικού προγραμματισμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από μια διοίκηση που θα βλέπει τη μεγάλη εικόνα ολόκληρης της Περιφέρειας και όχι τις πολλές μικρές των επιμέρους περιφερειακών ενοτήτων.

 

Είναι ώρα να ξεφύγουμε από μία στενή και μίζερη διαχειριστική αντίληψη και λειτουργία και να ανταποκριθούμε στον αναπτυξιακό μας ρόλο και σκοπό.

Γι’ αυτό το στόχο χρειάζονται ηγεσίες με πολιτική βούληση, με τόλμη, με πρόγραμμα, με πλατιά αντίληψη των πραγμάτων. Αυτοί που θα δουν, όπως λέει συχνά ο Μάρκος Μπόλαρης, την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όχι σαν μια επαρχία της Ελλάδας με πρωτεύουσα την Αθήνα αλλά σαν μια περιφέρεια της Ευρώπης με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

Εκείνο που έλλειψε και χρειάζεται σ’ αυτόν τον τόπο είναι οι άνθρωποι με όραμα, με βούληση, με σχέδιο, με ικανότητα να εμπνέουν και να κινητοποιούν αλλά και να συγκρουσθούν όταν χρειάζεται. Χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έδειξε, από την πολιτική του διαδρομή, ότι διαθέτει ο Μάρκος Μπόλαρης. Μαζί του συμπαρατάσσονται σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία άνθρωποι με μεράκι, με ευαισθησίες, με ευθύνη για τον τόπο, με διάθεση προσφοράς, με εμπειρία στα κοινά, με ήθος και εντιμότητα.

Έχουμε το όραμα, έχουμε τη βούληση, ξέρουμε προπάντων τις δυνατότητες, έχουμε τη δύναμη, έχουμε το θάρρος, ξέρουμε τα προβλήματα. Έχουμε το σχέδιο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...