Γιώργος Τροχόπουλος: Θα ήθελα να συνεισφέρω για μια καλύτερη πορεία στον Δήμο

Γιώργος Τροχόπουλος: Θα ήθελα να συνεισφέρω για μια καλύτερη πορεία στον Δήμο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μάς έδωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τροχόπουλος:

 

- Ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Γιατί;

- Γιατί, θέλω να προσφέρω στην πόλη μου, και το έχω ξανακάνει, νομίζω με μεγάλη επιτυχία, όπως λένε οι πληροφορίες. Σας διαβεβαιώ, ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν ελεύθερο επαγγελματία να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, αυτή η ενασχόλησή του με τα κοινά, θα είναι σίγουρα εις βάρος της επαγγελματικής του πορείας, και δεν το λέω αυτό μόνο εγώ, είναι αποδεδειγμένο στην πορεία του χρόνου. Γι’ αυτό, όταν βλέπω επαγγελματίες να ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, χαίρομαι και συγκινούμαι.

Γιατί, πιστεύω, ότι πατάω γερά στα πόδια μου και αυτό είναι φυσικά προσωπική άποψη - αλλά χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, μπορεί να το δει αυτό κάποιος που θα διαβάσει το βιογραφικό μου και την προσφορά μου στον πολιτισμό και στον Δήμο- γι’ αυτό κι έχω την άποψη ότι θα είμαι χρηστικός στο Δήμο αν εκλεγώ.

Γιατί, έχω εντοπίσει πολλά στραβά και ανάποδα σ’ αυτήν την οκταετία του Δήμου που πέρασε, και θα ήθελα να συνεισφέρω για μια καλύτερη πορεία στο Δήμο.

Γιατί, μου αρέσει η πόλη μου!

 

- Τι βαθμό θα βάζατε στη θητεία της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου;

- Κοιτάξτε, με την Χ. Ουσουλτζόγλου γνωριζόμαστε και είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, στην πολιτική όμως πρέπει να κρίνεις με βάση την πολιτική πορεία του άλλου και να μην επηρεάζεσαι συναισθηματικά, και αυτά που θα πω αναφέρονται στην πορεία της σαν δήμαρχος και όχι επί προσωπικού.

Οπωσδήποτε, ο βαθμός που της βάζω είναι κάτω από τη βάση και αυτό γιατί: 

α) Τον τελευταίο ένα χρόνο, περίπου, η δήμαρχος δεν μπορεί να ελέγξει τη δημοτική της ομάδα, που έχει διασκορπιστεί στους «πέντε ανέμους». Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, νομίζω, στα χρονικά, και προφανώς αυτά που συνέβησαν ευτελίζουν το θεσμό του δημάρχου. 

Μάλιστα, ένα κομμάτι αυτής της δημοτικής ομάδας, δήθεν ανεξάρτητος συνδυασμός, διεκδικεί τον Δήμο με αξιώσεις και επιμονή.

Θεμιτό μεν, αδύνατον όμως να συμβεί. Δε νομίζετε;

β) Αυτό που έγινε με τη γέφυρα Κούσιου είναι μνημείο ανικανότητας μιας δημοτικής αρχής να φέρει σε πέρας ένα έργο προπληρωμένο από ένα δωρητή. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Εδώ, οπωσδήποτε, πρέπει να επαινέσουμε και να έχουμε σαν παράδειγμα όλοι μας την πράξη των αδελφών Κούσιου, η οποία φυσικά εντάσσεται στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι βλαχόφωνοι Έλληνες με τις μεγάλες δωρεές που έχουν κάνει στο κράτος κατά καιρούς, όπως π.χ. Ωδείο Αθηνών, Φυλακές Αβέρωφ, Θωρηκτό Αβέρωφ, Αρσάκειο, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, Ακαδημία Αθηνών, Αστεροσκοπείο Αθηνών, Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών κ.ά.

Έρχεται, λοιπόν, αυτή η δημοτική αρχή και σπάει την παράδοση. Με λόγια λόγια, αποθαρρύνει έναν μελλοντικό ευεργέτη για την πόλη.

γ) Δεν έχει προβεί, μέχρι τώρα, σε προτάσεις επέκτασης του σχεδίου πόλης που με βάση το νόμο 1337/83 θα επέφεραν αξιοποίηση της γης και χρήματα στο Δήμο, και πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι του παρόντος. 

δ) Αδέσποτα, ένα μπάχαλο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοζωικών σωματείων. Η κατάσταση έγινε ανυπόφορη, φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στην πόλη, και ειδικά τελευταία που έχει επανέλθει η λύσσα στα σκυλιά, τα πράγματα είναι άκρως επικίνδυνα.

ε) Έχουν παραμεληθεί τελείως οι συνοικίες της πόλης. Ελάτε μία μέρα στην Καλλιθέα, όπου έχω το φαρμακείο, και κατοικοεδρεύει η δήμαρχος, να δείτε πώς έχουν τα πράγματα κι αν λέω αλήθεια ή όχι.

Σταματώ εδώ, και εκφράζω την περιέργειά μου, γιατί να έχει ένα τέτοιο πολιτικό τέλος η δήμαρχος. Πιθανόν, να μην έχει όραμα για την πόλη, όπως και πολλοί προηγηθέντες αυτής στη θέση του δημάρχου. 

 

- Γιατί είναι απάντηση για το Δήμο ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης;

- Γιατί, πιστεύω,  ότι το ψηφοδέλτιο υπό τον Κ. Καραπαναγιωτίδη είναι πολυσυλλεκτικό, πλουραλιστικό και είναι η πρώτη φορά, από την εμπειρία που έχω, που πληροί τους όρους ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Υπάρχουν υποψήφιοι απ’ όλους τους κομματικούς χώρους, αλλά και υποψήφιοι –και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα- που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και τα κόμματα, απλά, συμμετέχουν με αγνή και ανιδιοτελή πρόθεση να προσφέρουν στο Δήμο. Δε νομίζω να συνέβη αυτό άλλη φορά.

 

- Ξεχωρίζετε κάποιον από τους υπόλοιπους επτά υποψηφίους;

- Κοιτάξτε, να δηλώσω εδώ, ότι τιμώ όλους τους υποψηφίους δημάρχους και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στις εκλογές, γιατί είναι δεδομένη η βούλησή τους να προσφέρουν στην πόλη τους. Πίστευα και πιστεύω, σ’ ένα Δήμο όχι δημαρχοκεντρικό, με το δήμαρχο όμως συντονιστή της προσπάθειας και της δράσης των δημοτικών συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, στην οποία (δράση) θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα για να είναι πιο αποτελεσματικός ο Δήμος. Φυσικά, αυτό θα συμβεί μία μέρα πιθανώς από την επόμενη πενταετία, αφού και εσείς σίγουρα γνωρίζετε ως δημοσιογράφος ότι λίγο έλλειψε να εφαρμοστεί σ’ αυτές τις εκλογές το μοντέλο των χωριστών ψηφοδελτίων, ένα για υποψήφιους δημάρχους και ένα ενιαίο για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Επιλογή μου είναι, ο Κ. Καραπαναγιωτίδης, για ποιον ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους, πιθανώς να σας το απαντήσω μετά τη νικηφόρα, ελπίζω, πορεία μας στις εκλογές της Κυριακής.

 

- Η πρότασή σας για τον τομέα του Πολιτισμού.

- Έχω την άποψη, ότι δεν βολεύει η σημερινή δομή στο χώρο του πολιτισμού, δηλαδή, από τη μία έχουμε την ΚΕΠΑ και από την άλλη το ΔΗΠΕΘΕ. Πρέπει να γίνει ενοποίηση σε μία αντιδημαρχεία πολιτισμού για οικονομικούς πρώτιστα και άλλους λόγους. Θα έλεγα δε, ότι πρέπει να γίνει μία αντιδημαρχεία πολιτισμού-τουρισμού, οπότε να τα συμπεριλάβει όλα. Πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί βάρος στην οργάνωση του δημοτικού ωδείου και επ’ ευκαιρία, να σας υπενθυμίσω την παλιότερη πρότασή μου να μεταφερθεί το ωδείο και η φιλαρμονική στο παλιό δικαστικό μέγαρο, εάν φυσικά αυτό δοθεί από το κράτος στο Δήμο. Φυσικά, πολλά μπορούν να γίνουν στον τομέα του πολιτισμού, και υπάρχουν πολλές προτάσεις από μέρους μου, αλλά δεν είναι του παρόντος, πρώτα πρέπει να εκλεγούμε, και το πιστεύω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...